fredag 28 juni 2019

Mina bokmärken - nr 8: Hologram

Boklysten skriver så här på sin blogg:
"Vad har du mellan sidorna den här veckan? Är det senaste kvittot från ICA, ett gem från jobbet eller kanske du också alltid använder ett bokmärke? Är det inte dags att visa upp vad du använder just nu? Eller kanske du är som jag, samlar på bokmärken? Oavsett vad du använder, visa upp det!"

Marcapáginas número 8


Den här vet jag exakt var den kommer ifrån! 1998 åkte mannen min och jag till Florida. Vi spenderade mycket tid i de gigantiska köpcentrumens bokaffärer och det här bokmärket köpte jag till mig. Minns att jag tvekade för den är rosa men hologrammet, det runda märket, kunde jag ju inte motstå!


En drake! Det var inte lätt att fotografera hologrammet men det är så läckert! Och som man kan se på den övre bilden är bokmärket välanvänt, det har börjat fnasa sig lite i kanten.

Mannen min köpte ett han med. Ja, inte ett rosa utan ett grönt. I hans hologram var det en dinosaurie, en T-rex med stora vassa tänder. Undrar om han har det kvar ...?

Kom vi hem med några böcker då? Jodå! Vi var tvungna att köpa en extra resväska för det fick inte plats i den vi hade med oss. 28 böcker tror jag vi köpte. I dag är det lätt att hitta fantasy- och science fiction-böcker på engelska i Sverige men då, för 20 år sedan, var utbudet magrare till skillnad från priserna! 4-5 $ för en bok när den i Sverige kostade 150!

📙

Vill du se vad andra har mellan sina boksidor så besök gärna Boklysten, BP, Gerd, Hanneles bokparadis, Klimakteriehäxan, Mösstanten och Älskar att läsa.

16 kommentarer:

 1. Wow, det var ett ovanligt bokmärke även om jag inte ser draken så förstår jag att den lyser upp. Då förstår jag att ni köpte på er Sciencefiction böcker i USA. Jag själv blir fyrkantig av alla delar av Startrek som jag har gått igenom på TV. Förr gillade jag aldrig Sciencefiction men nu är jag en gedigen fan🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ett nyfött Star Trek-fan! Hemma i Sverige ligger alla serierna fint magasinerade!

   Radera
 2. Coolt bokmärke och jag ser draken! Fast först såg jag en mycket konstig groda... ;-)
  Hoppas du kan hitta makens bokmärke också - kommer nu en "nästa vecka" också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kom fram till att hans bokmärke måste ligga magasinerat, han har inte kastat det.

   Radera
 3. Så fint bokmärke- Och jag förstår att du använt det en hel del. Minns att jag under det år jag bodde i NY köpte många bokmärken just med vackra hologram i. Jodå, många böcker köptes också men inga sciencefictionböcker dock. Däremot konstböcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, kan tänka mig att det inte var sci-fi du köpte. Det är så kul med dessa hologram!

   Radera
 4. Vilket jättefint bokmärke som du har sparat. Du verkar också spara både det ena och det andra. Har tittat på hologrammet ett antal gånger nu, men inte ser jag draken. En gräshoppa får jag det till;-)
  Vad gäller böcker så gjorde vi precis som ni när vi var i USA. Köpte med oss hem en massa böcker. Och precis som ni fick vi köpa en extra väska och betala en saftig peng för övervikt. Men det var det värt, speciellt då ånga böcker vi ville ha inte fanns i Sverige då. Å amazon fanns visserligen på den tiden, men inte på nätet;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du tittar på nedre bilden, man ser draken i helhet, den sitter och har vingarna uppvikta på var sin sida om huvudet, framfötterna/-tassarna åt vänster.

   Vissa saker är definitivt bättre nu, tänk så lätt det är att komma över böcker fort och på originalspråk nu!

   Radera
 5. Tänk när man gick in på Barnes & Noble på Fifth Ave och köpte travar med böcker, till fyndpris. Visst blev resväskan tung, men det var det värt! Men det var då det. Jag ser din drake - snyggt! Tveksamt om jag har nåt mer märke, har visat över fyrtio nu ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vissa saker är verkligen svåra att motstå, ett överflöd av böcker man vill ha är en av dem.

   Du får väl pausa lite och återkomma när du har nytt, det lär ju komma!

   Radera
 6. Inte konstigt alls att du föll för det där spännande bokmärket - fast det var rosa.

  SvaraRadera
 7. fin färg och gulligt med drake, mitt märke:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/06/hbtq-bokmarke.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade hellre sett att det var en annan färg men då fanns det inte några drakar.

   Radera
 8. Jättefint, fast det är rosa... och lite coolt med draken :)

  SvaraRadera
 9. Ett riktigt häftigt bokmärke!

  SvaraRadera