lördag 29 juni 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 26

När jag skriver veckonumret inser jag att halva året har faktiskt gått. Jisses!

Innan jag ställer mig och gör en tortilla till den grillade kycklingen så ställer jag fram en skål med lite gott ur veckan som gått!


Godisbit nr 1
Sommarvärme! Nu har den kommit, den där värmen som gör att kläder är inte det primära utan skugga, vatten och vätska är det som gäller! I dag har jag i stort sett suttit under parasollet och virkat med fötterna på bordet (nej, jag har ju inte virkat med fötterna, de har legat på dynan på bordet) och vatten i glaset, på mobilen har jag lyssnat på lite olika språkprogram. En isglass avnjöts också!Godisbit nr 2
Nytt flyt! Förra årets glass smälte, om man säger så. Vi hade hoppats på att Lidl skulle komma med samma modeller i år för glassen var så himla bra! Så klart var glassen borta ur årets sortiment så det blev en kaktus istället. Längre än glassen och mannen min gillar den. Jag är mindre förtjust i den, saknar glassens kudde för huvudet. Men oavsett, attans härligt att ligga där i solen och flyta runt ett tag.

Godisbit nr 3
Avklarat skolår! I onsdags hämtade vi sonens betyg och vilka fina betyg han har, vår son! Han pustade ut en stor lättnadens suck när han såg att han fick en 5:a i Ciencias Sociales, samhällskunskap och historia, Han har alltså precis klarat sig på strecket, det var lite osäkert där ett tag. Lengua ligger även detta året under det avklarade strecket men det gör inte så mycket, vi visste ju om att det inte skulle gå i år heller eftersom sonen har bestämt sig för att han inte ska klara det. Resten av betygen låg i blandad mix mellan 6 och 9 av 10 möjliga. Det är väl inte illa det!

13 kommentarer:

 1. Tror att jag såg en "glassmadrass" hos Lidl här för ett par veckor sedan. Hade jag vetat att du ville ha en ny, hade jag ju kunnat köpa den till dig. Jag kollar nästa gång jag är hos Lidl. Annars kan du ju alltid använda en sådan "halskudde" som många har i flygplan.

  Fantastiskt duktig son du/ni har. Ni kan vara stolta över honom. Samhällskunskap och historia är ju bland de tråkigaste ämnen som finns, bortsett från matte, biologi och kemi då. Så jag förstår sonens betyg om man säger så.
  Stort GRATTIS till grabben!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit lite inne på att klippa av de hela bitarna från någon av de andra flytmojarna vi har. Tror vi har en "fåtölj" där sitsen är delflaterad men nacken fortfarande hel.

   Haha, känns som att naturprogammet i gymnasiet inte var din grej! Vad det kan tänkas heta nu har jag inte en aning om ...

   Radera
 2. Ja, värme har ni gott om så att svalka sig är nog så nödvändigt. Kakyusen är riktigt fin och kan kanske kompletteras med en kudde.Jätteroligt att sonen slutat skolan för terminen och lyckats så bra. Och vad gäller betygen så är är det bara att glädjas. Och om sonen inte har lust att satsa på "lengua" så får det ju vara så. Det är ju han som går i skolan. Skönt nu med sommarlov!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har kvar förra årets madrass och den har kudde så jag kan använda den i stället. Men den är inte lika stadig som glassen, den är smalare.

   Saken är den att jag tror han måste klara av lengua för att kunna läsa vidare, det är en av grundämnena. Och jag vet att han kan, han har liksom bara fått för sig!

   Radera
 3. Härligt att värmen nu är på plats, det är ju ändå sommar. Hoppas nu ni kan njuta i solen och poolen och att sonen får ett skönt välförkänt sommarlov.

  SvaraRadera
 4. Just nu vet jag inte om jag klassar sommarvärmen som en godisbit direkt. Såg som mest 43 grader på en termometer igår... Lite väl mycket av det goda för en norrlänning som jag. Jag var dock impad av att du till och med kunde virka med fötterna! Synd att du sabbade den bilden för mig tämligen omgående... ;-)

  Kaktusen ser lite stickig ut ;-)

  Så himla duktig han är, sonen! Stor eloge till honom - och till er som peppar honom så bra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju grader av allting men kring 30 är OK, det är när det närmar sig 40 som det är mindre kul - särskilt när man ska göra något. Sitta och virka med med händerna och fötterna liggandes på dynan på bordet under parasollet (innebär det då att resten av mig inte sitter under parasollet?) är lagom aktivitet.

   Undrar om kaktuen inte är lite stungen, tycker den säckar ihop lite för fort.

   Tack, han är duktig han!

   Radera
 5. nr. 1. Här växlar sommarvärmen friskt. Nu går vi in i en vecka med bara dryga 15 grader. Inte mig emot dock, jag har svårt numera när det passerar 25.
  nr. 2. Här är flytetyg det sista vi behöver tänka på. D jobbar tappert vidare med att få igång poolen.
  nr. 3. Bra jobbat av sonen. Skönt för honom att få njuta av ett välförtjänt sommarlov.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att det är jobbigt när det passerar 25. Man måste ju tänka om lite då dessutom, inte göra krävande saker.

   Hoppas hon snart har poolen igång igen!

   Radera
 6. Ja, vi trodde att vi skulle kunna fly från värmen. Nej, då när vi anlände var det 30 grader även här. Jag gillade kaktusen, men jag hade säkert gillat glassen som har smält bort, hihi! Vi har även flytetöj. Det är så himla gott och bara ligga där=)
  Grattis till sonens betyg. Tänk vad lite som behövs att göra sin mor stolt!! Ja, virka med sina fötter har jag aldrig hört förrut, men det går säkert det med=)))

  SvaraRadera
 7. 1. Åhhh va ljuvligt med sommarvärme! Här i Sverige tycks den har försvunnit nu.
  2. Cool kaktus! (Själv köpte vi en flytande poolbar i år med fyra flytande "stolar". Men vi får väl se om det blir någon värme här hemma om den ens kommer i älven. Ha, ha!)
  3. Grymt jobbat! Stort grattis! :)

  SvaraRadera