lördag 22 juni 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 25

Hoppas att ni alla har haft en trevlig midsommar! Här hade vi det lugnt, det var som en vanlig fredag eftersom sonen hade skoldag.

Dags att servera godispåsen!


Godisbit nr 1
Situationer! Eller självinsikt, kanske jag mer skulle kalla det för ...
Jag satt i bilen på eftermiddagen och väntade på att plocka upp sonen utanför skolan. Plötsligt kommer det en fotboll flygandes i luften och studsar på gatan mitt framför min bil! Uppe på andra sidan gatan står det ett gäng mellanstadieelever och tittar långt efter bollen de sparkat över stängslet.
Jag rusade ur bilen och plockade upp bollen, ville inte att den skulle rulla i väg längre bort eller ut i vägen och bli platt av någon bil. Men det var ju det där med att få tillbaka bollen på rätt sida om stängslet, det ganska höga stängslet. Tio meter kanske? Tänk er nu situationen: där står jag med en fotboll i handen, jag har inte mycket till bollsinne (fast jag var duktig på volleyboll i skolan, faktiskt!), en mobiltelefon i handen (varför tog jag med den?), en klänning och hår som fladdrar i vinden, ett gäng ungar som åskådare, urusel kondis och styrka. Urusla utsikter.
Jag provade att kasta med båda händer över huvudet. Misslyckades ju totalt, med en meter kvar till att lyckas. Provade en gång till ... Näpp.
- ¡Señora, como esto! ropade ungarna och visade att jag skulle prova kasta underifrån.
Haha, nä. En volleyboll-slag då? Haha, tvärnej! Jag provade någon mer variant medan jag desperat tittade åt kanterna för att se om stängslet var lägre någonstans, där jag bara kunde räcka över bollen. Nej.
Till slut öppnas en bildörr och en man kliver ur. Han undrar om han kan hjälpa till, utan att flina. Jag lämnar tacksamt över bollen till honom och han liksom bara sular över den ...
Haha, vad jag skrattade när jag gick tillbaka i bilen! Pinsamt!

Skrattade inte lika mycket dagen efter när jag för fasen hade träningsvärk i armarna!!! I sommar blir det till att kasta boll med familjen när vi är och badar i havet. Jättejobbigt men brukar vara kul!


Godisbit nr 2
Briketter till grillen! Jag föredrar briketter när jag grillar men tyvärr gör inte spanjorerna det. Därför är det mest vanligt grillkol som säljs, oftast ganska småsmulig oavsett märke. Men en gång om året brukar Lidl sälja briketter och då brukar jag köpa på mig. I veckan var det dags. Köpte fyra kassar, fick inte plats med mer i vagnen. Fler ska jag köpa så jag klarar hela året!


Godisbit nr 3
Underbar midsommar-tradition! Den 14-årige sonen går fortfarande med på att under någon minut ha en blomsterkrans på huvudet och fotas varje midsommar.
- Hur länge ska du hålla på med det här då? frågade han i dag.
- Så länge som jag vill! svarade jag men jag inser att svaret är egentligen "så länge min vilja är starkare än hans".


En krans av bour ... bog ... trillingblomma snoddes ihop med lite sytråd, bara så den skulle hålla några minuter.


Jag hade först tänkt att göra den med med hibiskusblommor men det var så fasansfullt mycket myror! Jag skakade varje blomma och det bara vällde upp ur mitten. Det var bara att ge upp och irriterat borsta bort dem från händer och armar, ben och fötter samt kläder och skor. Synd. Hade varit vackert ... Men det funkade bra med de rosa också!

Han blev så fin så! Och jag sitter fortfarande och skakar bort myror - både riktiga och inbillade.

12 kommentarer:

 1. Haha! Måste ha varit en syn att se dig bli mer och mer stressad med bollen där utanför staketet, tur att det kom en räddning så att träningsvärken inte blev värre än den blev :-)

  Briketter är sååå mycket bättre! Se till att hamstra rejält nu :-)

  Snällt av sonen att fortfarande lyda sin mamma - fin krans med dom där svårstavade blommorna! Den röda är ännu finare (på grund av färgen) men jag förstår om du inte ville sätta den på huvudet. Det började nästan krypa på mig nu också bara av att läsa om myrorna... ;-)

  Ha en fin midsommardag! I morgon är det ju spansk "midsommarafton", kanske kan ni fira lite mer då istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, jag hade tagit bollen under armen och gått till entrén till slut. Hade räddningen inte kommit så var det vad som hade hänt! Någon måtta får det vara. Kände mig som en riktig kärring! :D Men mannen rörde faktiskt inte en min. Heder åt honom.

   Sonen sa faktiskt inte så mycket, suckade en del och ville väl inte riktigt flina upp sig så som jag ville men det blev bra ändå!

   Fira i morgon med? På en söndag? Nä, vi måste tyvärr upp tidigt på måndagen. Suck.

   Radera
 2. Lyxkransar! Av hibiskus och bougainvillea, inte nåt vanligt smörblommeaktigt! Snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk va! Det som man så ömt vårdar i krukan i Sverige blir ett förbannat ogräs här och man går ursinnigt loss med sekatören när orken finns och värmen inte är för hög. En prästkrage, en blåklocka och midsommarblomster ... det är rariteter här!

   Radera
 3. Gud så jag skrattade åt dina försök att lämna bollen tillbaka till killarna. Övning ger färdighet, så det är bara träna under sommaren, men inte med en badboll;-)

  Minns att du köpte på dig briketter ifjol också. Bra att Lidl har dig i åtanke;-)

  Kransarna är ju hur fina som helst. Inte sju olika blommor direkt, men jag föredrar dina "lavendlar". Här gillar jag den rosa färgen skarpt. Jag kallar den för cerise;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en bra boll i volleybollstorlek som man får bra grepp på och som studsar på vattenytan. Den får vi använda mer, tror jag!

   Ja, tänk så du minns! Visst köpte jag på mig briketter då med!

   Trillingblomman är verkligen cerise! Det blir lite maffigt, men så är det maffigt blommande just nu! De blommar i drivor på grenarna. Snart ligger drivorna på marken och i poolen - om jag inte är före med sekatören!

   Radera
 4. Skrattade när jag läste om ditt bollförsök. Nog så viktigt att träna armarna,ja kroppen, hela året. Tycker dina försök att få över bollen var bra och du kämpade ju på. Och att en karl stannade bilen och fick över bollen är sånt en får ta. Men en klackspark-
  Kul med sonen och kransen. Och klart han ställer upp för din skull i många år till.
  Hibiskusar är ju vackra men är det myror i dem skulle jag inte heller vilja ha en krans av dem i håret.
  Ha det gott och trevlig San Juan.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra godisbit om jag fick dig att skratta! Det har blivit alldeles för mycket stillasittande det här året, det kan jag lätt konstatera, känns i hela kroppen.

   Vi får väl se hur många gånger till han ställer upp, pojkspolingen. Tur jag upptäckte myrorna för hade jag tryckt dit kransen full med myror blir det definitivt inget foto nästa år!

   Radera
 5. Ojoj ... en syn för gudar! Inte lätt detta att få bollen över ett staket som når till himlen! Bra att du fick hjälp :)
  Vackra kransar ... och vilken snäll son du har som ställer upp - tveksam till att min hade gjort det i den åldern - skulle nog vara lättare nu när de passerat 40! Ja, jädrar - såå gammal är jag!
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där staketet växte nog en meter eller två mellan varje kast också!

   Sonen har ju fotats varje år så han är "skolad". Hade traditionen påbörjats detta året hade det ju inte blivit något direkt. Har du barnbarn? Sätt i gång med dem!

   Radera
 6. nr. 1. Jag fick upp bilden för mitt inre öga. Riktigt roligt måste jag säga. Snyggt gjort av mannen som kom till din undsättning.
  nr. 2. Man ska passa på när tillfälle bjuds.
  nr.3. Snygga kransar. Kampen mellan mor och son fortsätter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick du en inre bild, då lyckades jag med texten i alla fall! :D

   I år var det faktiskt ingen kamp, det var mer något som bara skulle avklaras. Vissa år har det varit mycket mer kamp, jag lovar! Särskilt när han var ett och ett halvt, då är det stora tårar på fotot, han var så arg! :D Men jag vann!

   Radera