lördag 11 maj 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 19

29 grader och det är dags att fixa köttet till grillningen. Hittade några intressanta tyska korvar också. Men först, lite Lördagsgodis så klart!


Godisbit nr 1
Vilken blomsterprakt på bägarrankan! Så den har vuxit sedan jag köpte den.


Tyvärr är det nu inte bara jag som tycker om den utan även sådant med sex ben. Kryp. Ska ta och spraya den för lössen drar till sig myror och dessutom så gillar inte riktigt växten att bli mjölkad på det sättet, det visar den med alla de gula bladen.


Godisbit nr 2
Fysioterapi! Låter ju lite konstigt men jodå, det hamnar bra här som Lördagsgodis. Sonen har konstaterad skolios, inte så kraftig men tillräckligt för att något måste göras. Efter några kallelser till olika specialister på sjukhuset i Arroyo de la Miel och Universitetssjukhuset i Málaga fick vi äntligen sätta igång (Puh! Inga operationer och inga korsetter!). Onsdag, torsdag och fredag denna veckan har sonen varit nere vid vårdcentralen för att lära sig vilka övningar han måste göra för att sträcka ut vissa delar av muskulaturen och bygga upp andra. Jag har varit med för att lära mig jag med så att han sedan har hjälp hemma.

Första gången var jag med i varenda moment och ögonblick, andra gången började jag kolla runt lite mer och tredje tappade jag lite fokus och kollade på vad för roliga saker som fanns i salen. Massor med saker att dra i! Putta på! Och de där gummibanden är ju rätt lattjo! *snapp!*
- Mamma!!! Sluta peta på allt! Hade du sönder bandet?!?!?
- Men alltså ... det är väl bättre att det liksom gick itu när jag drog lite i det ... Det hade ju spruckit ändå liksom ...

Han har varit så otroligt duktig! Inga sura miner, inget tjafs, stor koncentration på varje moment, gnällt lite när det gjort ont när senor och muskler ska sträckas ut men ändå bitit ihop, gjort framsteg.
- ¡Bien! säger den trevlige fysioterapeuten och tittar gillande på linjalen när han ser hur mycket vigare sonen blivit på bara tre gånger.

Samtidigt är sonen så trött, så trött. Gräspollenhalten är väldigt hög just nu (pollen-appen i mobilen säger nivå 3 av 4).


Godisbit nr 3
BAD! I veckan har värmen kommit, 30 grader nådde det upp till i dag. Årets premiär gjordes av mannen min i går, nästan 24 grader i vattnet. Min premiär inföll i dag. Än är det ju inte så att man känner att man kan vara i hur länge som helst men det var helt klart njutbart och några längder blev det. Inte så många men bättre än inget.

12 kommentarer:

 1. Vackra blommor men trist att det är flera som tycker om att ta sig smakbitar här.
  Och så bra att sonen får hjälp av fysioterapeuten med övningar. Och att stärka både mag och ryggmuskler är ju så viktigt. Kanske kan judon också hjälpa till att stärka musklerna och få till större smidighet.

  Fint att poolen är badbar vad gäller temperatur. Hoppas nu att det varma vädret består.

  Önskar er en fin kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, judon är bra. Alla läkare vi träffat har nickat gillande. Sedan har de även lagt till simning så det är ju bra!

   Nu ska jag spraya, solen ligger inte på just nu!

   Ha en fin kväll ni med!

   Radera
 2. Tyska korvar är min svengelska mans favoriter. Det är vad han köper hos Lidl.

  Bladlöss, nej tack. Även om blomman är hur fin som helst hade den hamnat i soptunnan. Småkryp i alla dess former gör mig totalt hysterisk.

  Suveränt med att sonen blev bättre efter bara tre behandlingar. Känner igen vissa, då jag ju också går på rehab just nu. Hur trist som helst enligt mig, så din grabb är verkligen duktig att inte gnälla.

  Härligt med badpremiär! Å då både judo och simning rekommenderas av sjukgymnasten är det ju en win-win situation för hela familjen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa korvar är bra, de vi åt i går var lite mindre bra enligt herrarna. Jag tyckte det var helt OK.

   Så länge det finns liv finns det hopp och då försöker jag få bort krypen! Sprayade i går, i dag ska jag spola av så få vi se hur det ser ut.

   Den här sjukgymnastiken kommer han ju få hålla på med ett tag, definitivt så länge han växer men jag misstänker att han kommer nog att få göra en del av det resten av livet för att undvika trassel. Stackarn. Men det ska ju vara bra att röra på sig. Badpremiären är bra, nu ska vi bara få ned sonen i baljan också. Han behöver det för simning ska vara bra för ryggen.

   Radera
 3. Bägarranka är en fin blomma, jag brukar ha den i Italien.
  Bra att din son har speciella övningar som hjälper honom med ryggbesvären och att han faktiskt gör dem ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är jättefin!

   Ska bli lite spännande att se hur han kommer att sköta sina övningar här hemma.

   Radera
 4. En sån där blomma har vi haft men den har gått till dom sälla jaktmarkerna. Anledningen var inte att den blev mjölkad, den dog av törst. Att lämna en sån utan vatten i flera veckor i solgasset, det funkade inte så bra.

  Vad duktig sonen är! Och så härligt att fysioterapin hjälper och räcker till.

  Bad... Undrar när det ska bli premiär för min del? Lär dröja, tror jag... Just nu kan jag i alla fall skylla på ärret :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, minns att du hade en jättefin. Men nej, den gillar inte torka direkt. Hade en som inte klarade av att vi var borta i tre veckor och Fru Cuba skulle sköta. Det var inte riktigt hennes grej, om man säger så.

   Du får "kärringbada", dvs gå ned i vattnet till knäna och plaska upp lite på armarna.

   Radera
 5. Grillpremiären återstår på Getingstorp.
  nr. 1. Vacker bägarranka. Lite småkryp bland växterna får man väl alltid räkna med att jaga.
  nr. 2. Sån rehabträning är ofta tråkig, men ack så viktig för att bibehålla och förbättra rörlighet. Dessutom så skönt att slippa operationer och korsetter. Bra jobbat!
  nr. 3. I fjol låg poolen i träda hos oss, men i år ska D dra igång den igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag, verkligen skönt att slippa korsetter och operation! Hade en arbetskollega där hon gått igenom båda med sina barn, inte kul!

   Tänkte på D många gånger förra året, men det är lätt att vara efterklok och hur i hela friden ska man veta hur den svenska sommaren ska bli.

   Radera
 6. Tänker på din underbare son och önskar hon om all lycka. Han är duktig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han är duktig. När han vill eller när han tvingas. Just nu är det inte så himla lätt, han är supertrött för gräspollenet.

   Radera