lördag 8 augusti 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 32

Lördagsgodis!


Godisbit nr 1
En första jobbvecka avklarad! Första dagen var inte kul, den som skulle hålla utbildningen var sjuk, tekniken krånglade och det var lite rörigt. Jag kände mig inte vidare lustig den första kvällen. Men allt eftersom dagarna gått så känns det bättre, saker har flutit på bättre. Det är väl ganska normalt, antar jag.

Det är mycket byggnadsarbete som genomförs, hela huset håller på att göras om för att anpassa företagets behov. Det mesta är gjort och det är riktigt snyggt! Vitt och grått med accentfärg i petrol (blågrönt) är genomgående. Nya arbetsstationer placerade på behörigt avstånd från varandra, nya headsets till alla nyanställda, små sittgrupper är placerade här och där med fåtöljer och soffor att ta en paus i.


Det kommer bli bra! I veckan som kommer ska vi få börja (försöka) hjälpa kunder. Spännande!


Godisbit nr 2
Picknickmiddag vid stranden! Jag blev upphämtad vid jobbet i torsdags och sedan åkte vi till stranden Arroyo de la Miel. Till vår bestörtning såg vi att de hissat rödflagg på grund av de stora vågorna. Badförbud. Efter lite diskussion bestämde vi oss för att kolla om det var lika på de andra stränderna, det kan skilja sig rätt mycket då vissa stränder har vågbrytare medan andra ligger lite mer naturligt skyddade i små vikar.

Vid Carvajal-stranden, precis intill Fuengirola, var det gulflagg (varning) så vi satte parasollet i sanden och bredde ut våra handdukar. Vågorna var lika stora som vid den andra stranden och vi såg att livräddarna hade diskussioner, en gick och hämtade den röda flaggan men den andra tyckte inte att den skulle hissas. Medan de diskuterade gick vi i omgångar ned och badade, en satt kvar vid våra saker och två i vattnet (inte lämpligt att bada ensam i dessa vågor!). Efter ett första dopp kunde vi äta i lugn och ro och se hur vågorna fortsatte att slå in över s(tr)anden och folk som surfade på vågorna. Tror inte att jag tidigare har sett folk surfa på "riktiga" surfbrädor här utan då har det varit ståpaddel eller lekbrädor.

Efter att vi ätit gick mannen min och sonen i och badade igen. En kort stund senare kom livräddaren, han som ville hissa rött, och viftade upp alla men det fortsatte förvirrande nog att vara gulflagg. Det gjorde ju att folk snart hoppade i vågorna igen. Men med tanke på vågornas storlek så kände jag inte att jag måste bada en gång till så vi packade ihop oss och åkte nöjda hem. Härligt att kunna utnyttja kvällen så.


Godisbit nr 3
Fantastiskt träd! Kolla denna plumeria, jag har aldrig sett en så stor. En granne har ett träd men grenarna brukar alltid blåsa av vid ruskväder så den hinner aldrig bli stor. (Grenarna har jag norpat och stoppat ned i rabatterna.)


Blommorna är som små konstverk, så perfekta så de ser nästan konstgjorda ut. Blomman kallas också för frangipani samt för tempelblomma. Inom buddism är den en symbol för överlevnad och det kommer sig av att när trädet tappar en gren så växer det ut två eller tre nya från samma ställe.


Godisbit nr 4
Nya glajjor! I dag var vi och hämtade de nya glasögonen. Sonens hade kunnat var färdiga på en dag eller två men mina med progressiva glas behövde en vecka på sig.

De glasögon jag haft tidigare har nästan alltid haft bruna bågar i olika nyanser och solglasögonen brunt glas. Den här gången blev det röda bågar i de vanliga (de längst fram på fotot) och de svarta solglasögonen fick grå färg i glasen. Som ni ser ligger det ett tredje par där. Det är inte sonens! Nej, det är ett par läsglasögon som jag fick av optikern, behövde inte betala för dem. Han tyckte kanske att det räckte med de 310 € som vi betalade för mina två och 117 € för sonens enkelslipade med metallbågar.


Till glasögonen fick jag så klart med fina fodral, rengöringsspray och putsdukar.


Tror det är någon någon som blir lite avis på detta glasögonfodralet!

14 kommentarer:

 1. Du... När vi kommer förbi nästa gång så får du nog vakta det där fodralet noga. Jag tyckte det var snyggt redan innan jag såg precis HUR snyggt det är! :-)
  Glasögonen är också superfina!

  Kul att det känns bra efter första jobbveckan. Starten på ett nytt jobb brukar alltid vara lite nervös (för mig i alla fall) men skönt att du redan känner att det kommer att bli bra! Jag undrar bara lite precis vad det är att du hoppas att kunna hjälpa kunderna med? Nåväl. Vad det än är så är jag övertygad om att det kommer att gå hur bra som helst. Duktiga du!

  Kul att ni hann bada lite i alla fall. Men visst är det konstigt när det blir dubbla budskap huruvida man får eller inte. Bra att ni badar tillsammans (och en vaktar grejerna). Varken vågor eller strömmar är nåt man ska underskatta.

  Det blommande trädet (som jag med mina fina spanskakunskaper skulle ha gissat var ett rörmokeri) är verkligen jättevackert! Snyggt att palla av det så ni snart har egna, vackra träd i trädgården :-D

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sonen och mannen min tyckte också att det var himla snyggt, själv tyckte jag att det var lite fel färg ... Fanns det inget rött, liksom? Det helblå är också riktigt snyggt, det är lite metallic-känsla på det.

   Visst brukar det vara nervöst med nya jobb men faktiskt var jag inte det. Vet ju att det är något jag kan samtidigt som jag kan förbättra vissa saker. Det är alltid skoj.

   Lite konstigt var det att det var rödflagg i Arroyo men inte i Carvajal, där är förutsättningarna ganska lika. Känns som att det är bättre att vara på den säkra sidan. Hade gärna velat höra diskussionen, inte bara fläktandet med armar och flagga. Strömmarna var läskiga, såg en tjej som visslades in, hon hade problem att komma inåt.

   Plumeria har fått sitt namn efter en fransk botanist som hette Plumier. Kanske han hade någon rörmokare i släkten?

   Radera
 2. Fina godisbitar. Bra med första jobbveckan gjord. Och det här blir nog jättebra. En trevlig arbetsmiljö är ju väldigt trelvigt. Kul att du nästa vecka ska hjälpa kunder.
  Och att bli bjuden på picknickmiddag av herranrna i familjen och på stranden är ju en riktig läckerbit.
  Plumerian är verkligen vacker. Våra spanska grannar ar har en men lär inte få se den i blom i år. Tittar gärna på din bild.
  Bra pris för glasögonen. Verkligen! Hoppas de blir bra. Jättesnygga dessutom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bjuden och bjuden, jag hade fixat det mesta innan. :D Men det är mysigt att sitta där och titta ut över havet och plocka i sig lite småplock.

   Plumeria kan man ha som krukväxt i Sverige. Du får ta med dig en bit nästa gång ni kommer söderöver.

   Ja, det är ett bra pris, tror jag. Hoppas också att jag blir nöjd, det är ju alltid en liten invänjningsperiod med nya.

   Radera
 3. Hej! Jag lockades hit av godbitarna. Och de är läckra allihop, men jag är särskilt svag för tempelträdet. En gång i ett tidigare liv hade jag ett sådant utanför mitt sovrumsfönster och jag brukade tänka att om man somnar till doften av frangipaniblommor måste man drömma harmoniska drömmar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du blev hitlockad!
   Ja, doften är angenäm. Du får skaffa en i kruka att ha hemma!

   Radera
 4. Nya glasögon är perfekt lördagsgodis, i den dyrare gruppen. Mina favvobågar är röda. Jag har ett helt gäng att byta mellan, bytte från progressiva till enkelslipade och då blev det så billigt att jag köpte flera par, kan använda allihop! Den där busken är ljuvlig, visst är den åtminstone släkt med oleander?
  Vad beträffar stora vågor har jag haft nog av såna vid flera otäcka tillfällen, så jag aktar mig. Vatten är farligt, faktiskt ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS hoppas din nästa jobbvecka blir ännu bättre! Du måste väl ha lite tid att vänja dig!?!

   Radera
  2. Visst är det en stor kostnad med nya glasögon, särskilt om man som jag har progressiva. Mannen min måste också byta och det lär inte bli billigt det heller eftersom han behöver extratunna glas.

   Japp, plumerian ingår i oleandersläktet, alla är de giftiga. Och underbart vackra!

   Vattenkraft ska man inte underskatta, det är skrämmande att se hur fort man kan dras i väg!

   Visst får vi tid att vänja oss, Denna veckan har varit mest att knöka in information och se om den sitter där. Snart ska vi få ta emot samtal men jag hoppas att vi får sitta med och lyssna på några först.

   Radera
 5. Kul med ett nytt och uppiffat kontor. Det är ju alltid strulig när man börjar på ett nytt jobb och det tar ju några veckor minst att komma in i nya jobbet. Hoppas att du ska trivas. Det verkar ju vara ett engelsk/amerikansk företag och inte ett spanskt som du jobbar på så det verkar satsa.

  Blomman är fantastiskt fin. Den ser verkligen ut som en konstgjord variant.

  Nya glasögon som du uppenbarligen inte har köpt på Specsavers. Bra där! För där får man verkligen vad man betalar för, vilket i längden blir dyrare, betydligt dyrare. Fodralet är läckert. Det kan du knappast tappa;-)

  Härligt med ett kvällsdopp efter jobbet - rena lyxen:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Företaget Webhelp är i grunden norskt men är tydligen ett av Europas största callcenter-företag med kontor på 140 platser och i 35 länder. De säljer telefontjänster (försäljning, teknisk support, order osv) till företag som Viasat, Telenor, Norwegian, Specsavers och många fler.

   Förra gången köpte vi glasögon på Specsavers och det var väl OK. Den här gången gick vi till en lokal optiker i Arroyo. Han ingår tydligen i en liten kedja med kontor i Torremolinos och Málaga också. Men det är i alla fall lokalt här. Jag hoppas vi blir nöjda!

   Radera
 6. Vad skönt att första veckan på jobbet gått bra och att du verkar trivas.
  Det är alltid lite halvjobbigt att välja nya glasögon även om det samtidigt är roligt.
  Tre nya snygga till bra pris, det är bra shoppat.

  SvaraRadera
 7. Spännande med nytt jobb - och nog kan det bli lite kaotiskt innan man kommer i i det. Härliga godisbitar i övrigt också! Fantastiska blommor, sköna bad och nya snygga glasögon! En bra vecka!
  Ha en fin söndagskväll och en ny bra vecka på jobbet!

  SvaraRadera