lördag 29 augusti 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 35

Lördagsgodisdags!

Godisbit nr 1
Strandeftermiddag! I torsdags stack jag tidigare från jobbet så att vi skulle kunna njuta av en stund vid stranden innan vattnet blir kallare och skolan börjar. Det var jätteskönt och härligt lite folk på stranden Arroyo de la Miel. Det kändes riktigt lyxigt!

Mannen min och sonen hade lite pappa-son-tid på förmiddagen. De tog på morgonen en sväng till Fuengirola, gick en promenad utmed paseon och åt frukost ute på ett café. De var så nöjda båda två.

Godisbit nr 2
Fixad vattenläcka! Vi har ett tag hört att det susade i rören inne på gästtoaletten, även när det inte borde göra det. Lite undersökning av oss fick oss att misstänka att det nog var ett rör som läckte. Miguel, han som vi hyr av, kontaktade sitt försäkringsbolag och efter några turer med dem visade det sig att vi hade rätt. I veckan var de här och lagade röret. Just nu är det öppet hål i husmuren så att det ska kunna torka ur innan de sedan kommer tillbaka och sätter igen hålet och målar om väggen.

Mannen min tyckte det var en extra godisbit att jag inte var hemma, han tycker det är så jobbigt när jag lägger mig i när hantverkare är här. Men jag tänker att alltid lär jag mig något. Dessutom hade jag gärna velat veta hur mycket det rann, nu vet vi inte det.

Godisbit nr 3
Hitta parkeringsplats! Ett orosmoment innan jag började jobba var om jag skulle hitta någonstans att lagligt parkera bilen, jobbet ligger ju mitt i Arroyo de la Miel. Men peppar-peppar har jag varje dag hittat en gratisplats så att jag med några minuters promenad sedan har varit på jobbet i god tid. Avskyr att vara sen.

Tänk, det har redan gått en månad sedan jag började!

Godisbit nr 4
Doften av strandhanddukar! När vi har varit på stranden skakar jag ur sanden ur våra strandhanddukar och hänger upp dem att torka på vindan. När jag sedan viker ihop och lägger dem i strandkassen så luktar de så otroligt gott! En blandning av handduk som torkat i solen, lite tvättmedel och doften från salt hav. Och nej, de tvättas inte efter varje strandbesök, någon måtta får det vara på tvättandet.

De där handdukarna har vi haft i många år nu! Mamma köpte dem till oss när vi skulle åka till Mallorca 2007, tror jag. De är fortfarande fräscha och har hållit färgen trots alla timmar i solen på spanska stränder. Fantastiskt!

7 kommentarer:

 1. På er strand verkar det inte vara nåt problem med social distansering - skönt! Det gäller ju utnyttja varje dag nu, men ni har ju sommar hela september månad också, men då är kanske vattnet kallare.
  Där har du ett hål i väggen, fast inte ett sånt hål där man kan äta och dricka alltså;-) Er hyresvärd verkar vara suverän och åtgärdar allt ni ber honom om. Bra för honom att ha sådana ansvarsfulla hyresgäster. Skrattade gott åt din mans kommentar om din frånvaro. Jag menar varför vill man veta hur mycket det här läckt, bara felet åtgärdas på rätt sätt;-)
  Badhanddukar har lång livstid, för de används ju inte så ofta om man säger så, åtminstone inte i Sverige.
  Du verkar trivas på ditt jobb och verkar få ihop det med familjen ser det ut som. Jättekul ju:-)

  SvaraRadera
 2. Vad fint att gå lute tidigare från jobbet och få några timmar på stranden. Och gott om plats ser det ut att vara. Vet att många semesterspanjorer nu också åkt hem så kanske var det mer plats nu än tidigare i augusti. En fin godisbit är ju också att du verkar trivaa med ditt nya jobb. Nog så viktigt.
  Bra när man hyr att man inte själv behöver stå för kostnaderna och reparationerna när något inte fungerar. Och er hyresvärd verkar ju väldigt bra vad gäller detta.
  Roligt att handdukarna fortfarande är på "banan". Och köper man kvalitet så är det ju ofta så. Men om man badar blir de, tycker jag, ofta stela av saltvattnet och får köras ett varv i maskinen eller sköljas upp. Men det är ju lätt gjort.
  Önskar dig en fin söndag.


  SvaraRadera
 3. Njut av solen och stranden och havet så länge det bara går! I Stockholm har vi haft en grå och grinig dag med regn av och till. Inget bad på flera dagar, faktiskt. Kanske har säsongen tagit slut?

  SvaraRadera
 4. Tiden går fort när man har roligt sägs det ... och du verkar trivs både på jobbet och på fritiden. Bra att ni fick läckan åtgärdad så snabbt.
  Såg ett inslag på tv om varför tvätten luktar så gott när den torkat i solen https://www.svt.se/nyheter/utrikes/darfor-luktar-tvatten-sa-gott-nar-den-torkas-i-solen-1

  SvaraRadera
 5. Såg verkligen ut att vara lagommycket folk på stranden.

  Så du lägger dig i? Det trodde jag inte om dig... ;-)

  Grattis till att du har lyckats hitta gratisparkeringar! Verkligen inte det lättaste, speciellt inte centralt. Men oj vad fort tiden har gått, en månad allaredan. Helt otroligt!

  Vi tvättar inte heller våra strandhanddukar (okej, poolhanddukar) varje gång. Just nu bor dom i bakluckan i bilen och hoppas på att få bli använda snart igen. Eller det kanske är jag som hoppas mest på det ;-)

  SvaraRadera
 6. Ja, tänk att det redan gått en månad sedan du började jobba.
  Inte lätt att parkera längs Costa del Sol, mycket folk överallt. Så skönt att du lyckats få bra plats.
  Härlig eftermiddag tillsammans och förmiddag för "männen".
  Inte kul med vattenläcka, men bra att det är ordnat nu.
  Sköt om er!

  SvaraRadera
 7. Jag heter Dora Gomez. Av respekt för dig och dina trollformler måste jag göra detta vittnesbörd känt för alla. Jag gick för att se andra trollformler utan att se några resultat, allt de ville var efter mina pengar. Jag önskar bara att jag hade kommit för att träffa dig tidigare, jag fick ut det mesta av dig. Min exman har varit borta i ett år och jag gick överallt och letade efter andra trollformler men inga resultat förrän min vän presenterade mig för Dr.Sunny. Efter kärleksförtrollningen fick jag äntligen ett samtal från honom på mindre än 48 timmar. Hans besvärjelser har gjort underverk och min man är tillbaka full av kärlek. Det var som ett mirakel! Han kom plötsligt tillbaka med blommor som sa att jag skulle ge det till honom, jag blev verkligen förbluffad och chockad när min man knäböjde för att be om förlåtelse och att jag skulle acceptera det. Jag har verkligen ont om ord och glad, du är en Gud sänd till mig och till hela min familj.. Och nu är jag återigen en lycklig kvinna. Tack så mycket Dr Sunny. För alla som letar efter en riktig caster, kontakta Dr.Sunny på;drsunnydsolution1@gmail.com Du kan också Whatsapp på +2348082943805

  SvaraRadera