söndag 11 december 2016

Skyltsöndag nr 38 - mot Madrid

Nu ska jag göra något så ovanligt som att visa riktiga skyltar på Skyltsöndag. Har annars lite svårt att göra det, verkar det som! Men när man beger sig ut i världen så ser man ju andra saker. Här kommer det som vi råkade på mellan Benalmádena och Madrid.

~ ☺ ~

Den här skylten förstod jag inte först.Vi åkte förbi några som visade att om 500 m, 400 m, 300 m så delas det och det blir ett stopp på vägen där till höger. Öh, va?


Det var först när vi körde förbi som jag förstod!


Det är som en sandgrav eller vad man ska kalla det för. Det var i nedförsbacke och om bromsarna inte tar så kan man köra ned i sanden och därmed få stopp på ekipaget. Detta var enda stället vi såg detta på och det var inte den brantaste backen. Man undrar ju varför de har satt denna sandbromsare här. I båda riktningarna.

~ ☺ ~


Den här skylten förstår jag inte. Parkering vid snö? Om det inte snöar, är det inte en parkering då? Det automatiska följdfrågan blir ju att om det inte finns snö, vad är det då? Finns inte parkeringen?

~ ☺ ~


Den där skylten var en spanjorgubbe. Det gör inget att fotot blev suddigt för skylten var så attans ful!

~ ☺ ~


Den här Supertomaten passade verkligen att se där vi satt i taxin på väg till mässan där vi antog att det skulle vara fullt med superhjältar av alla de slag!

~ ☺ ~

Till sist, kommer ni ihåg den här bilden med lastbilarna, sista bilden på väg från Madrid?


Vi tittar lite närmare på en av lastbilarna:


Ja, Ama är banne mig överallt här på vägarna! Trots att hon just nu är till sjöss!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

8 kommentarer:

 1. Sandgravar har jag sett faktiskt bland annat på Teneriffa och Gran Canaria. Skrattade gott åt ordet SandGRAVAR, jag menar man vill ju inte så gärna hamna i graven just där kanske;-)

  Sedan visste jag inte att det snöar i dessa trakter, men nu vet jag det också.

  Supertomaten är min favobild i det här inlägget. Man blir så glad av bara titta på den:-)

  AMA är verkligen överallt - samtidigt dessutom;-)

  1 000 tack för en toppen skyltkavalkad och stort tack för länken också.

  PS. Medge att mannen din fick tvätta bilen innan ni åkte så att rutorna var rena för fotografering;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nä! Det hade ju regnat i en vecka innan, automattvätt så att säga! Nu är den dock skitig igen, såg jag i går. Undrar om det ska komma mer regn...?

   Ja, supertomaten gillar jag med! Man kan inte annat än skratta när man ser den och det gillar jag.

   Tänkte inte ens på att ordet sandgrav skulle vara hemskt men det är det ju. Hmmm, vad skulle du kalla det för då om inte sandgrav? Sandlåda? Bilstoppare? Sandstoppare?

   Radera
  2. Appropå snön så sa jag samma sak varpå mannen min frågade om jag hört talas om Sierra Nevada? Öh, jo... Det är snö där nu.

   Sedan kan det säkert bli isigt och halt på vägarna.

   Radera
 2. Snöparkeringen skulle vara lite intressant att titta närmare på...;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen. Fast tydligen kände vi då att så gärna ville vi inte det att vi tog en avstickare. Kanske nästa gång! Ja, om det nu blir någon mer bilfärd dit.

   Radera
 3. Sandgrav eller vad man nu ska kalla det har jag sett både på väg till Portugal och här i Extremadura. Jag har inte behövt att nyttja denna bromsväg. Om man skulle hamna där är det inte så lätt att ta sig ur utan någons hjälp vad jag förstår...
  Appropå skylten: parkering när det snöar gör mig även lite vilseledd. Får man bara tillgång till parkering vid snö.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tror också att man behöver hjälp att komma därifrån. Men å andra sidan så behövde man nog hjälp redan innan för bromsarna inte tog, och det var därför man körde ned i sanden. Antagligen som att köra ned i lössnö. Eller kanske ännu värre.

   Ja, visst är den förvirrande där där snöparkeringen!

   Radera
 4. Jag gissar - vis av min italienska erfarenhet - att den där snöparkeringen är en plats där man stannar för att sätta snökedjor på däcken. Sandgraven får mig att tänka på motorvägen i Österrike, när man kör från Brennerpasset mot Tyskland. Där finns också avfarter för dem som har svårt med bromsarna - men de är gjorda som branta uppförsbackar, så att även en långtradare tvingas stanna på relativt kort sträcka. Trevlig fjärde advent! / Stella

  SvaraRadera