torsdag 1 december 2016

Den larviga situationen - säsong 2 akt 3

Förra årets krans hängandes i dörrknackaren.
- Pappa! Mamma har dragit med sig skräp hem nu igen!
skvallrade sonen när jag plockade med mig gröna kvistar
från benjaminfikus och cypresser som folk kastat.
För fyra veckor sedan (3 november) var Fru Spanjor här och bankade på dörren. Gu' vad jag avskyr den där dörrknackaren! Ringklockan fungerade som vanligt inte för den äter batterier som Kim Basinger i Min fru är en utomjording!

Kanske ska förtydliga att med dörrknackare menar jag inte grannfrun utan en dörrkläpp, dörrklapp, portklapp - helt enkelt en sådan där som man bankar på dörren med, inte personen som gör det. Har god lust att skruva bort den. Fast å andra sidan är det jul nu/snart så då har jag något att hänga dörrkransen på så att dörrknackaren inte syns.

Hur som helst, Fru Spanjor stod där ute i mörkret med ett papper i ena handen och en penna i den andra. Hennes man hade skrivit ihop ett brev till kommunen om larveländet som de nu ville att grannarna skulle skriva under. Bifogat brevet var alla mina foton. Det kändes verkligen underligt att se dem finnas med på ett officiellt dokument på det sättet, på något som jag inte hade skrivit ihop själv.

Brevet signerades av alla oss grannar och dagen efter skulle Herr och Fru Spanjor lämna in papperet på kommunkontoret. Så nu är det väl bara att vänta och se, låta kvarnarna arbeta. Hoppas bara att det inte är papperskvarnar som tuggar sönder det vi lämnat in.

Undrar hur lång tid det tar innan något händer? Nu har det gått en månad och de bruna vipporna i tallen blir större för var dag. Än har jag inte sett några larver i alla fall, jag tror det är svalare i år.

16 kommentarer:

 1. Oxå en form av grannsamverkan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Och ofta får man reda på lite mer vid varje träff, till exempel att det stora huset på vår gata som brukar hyras ut är sålt och där bor nu permanent ett spanjorspar i 60-årsåldern. Det är bra!

   Radera
 2. Hoppas att kvarnarna maler snabbt. Våra vänner i Nerja berättade att där är man jättesnabb från kommunens sida med att se till att larverna kommer bort och träden också. Böter till de som inte följer detta.
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror det är samma sak här egentligen. Har för mig jag hört något om det. Men eftersom det är så farligt kan man ju tycka att det helt ska ligga på kommunens ansvar.

   Radera
 3. Väntar med spänning på fortsättningen!
  Den där dörrkläppen är ju perfekt att hänga dekorationer på ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär komma fler akter, är jag rädd.
   Och ja, något ska bankaren vara bra för!

   Radera
 4. Hoppas det händer nåt snabbt, innan larverna börjar larva sig...

  Du som är så pysslig och idérik borde ju kunna komma på nåt fiffigt att hänga på den där dörrklappen oavsett säsong? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Larvigheter vill vi gärna slippa, i alla fall vissa sorters.

   Det borde väl funka med en dörr krans hela året. Får göra den tillräckligt stor, bara, och så kan man dekorera efter säsong.

   Vinkorkar, kanske? :)

   Radera
  2. Haha! Du får be grannarna dricka lite mera vin då bara ;-)

   Och en korkkrans skulle ju vara perfekt - lite dämpat ljud sådär...

   Radera
  3. Ja, eller tigga av fler grannar! Fru Holland jobbar som servitrisså hon har ju tillgång. Fast Herr Hollonad har också upptäckt det där med korkar och dess användningsmöjligheter.

   Radera
 5. Hahaha! Din dörrkläpp påminner mig om min spanska granne (som vi brukar hyra lägenheten av i Benidorm). Hon har en speciell "ringsignal" på vår ringklocka. Å den kan man inte sätta en krans på året runt om man säger så. Dessutom är jag inte lika händig om du;-)

  Nu hoppas jag verkligen att larverna försvinner. Det har ju regnat mycket hos er så de har kanske drunknat vid det här laget. Man kan ju alltid hoppas på det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hoppas kan man ju!

   Fy om grannarna skulle börja banka truddelutter på dörren! Då blir det skruvmejseln som åker fram.

   Radera
 6. Hoppas på att kommunen är snabba nog att hantera ert larv fall. Jag vet att spanjorer är glada för byråkrati. Jag vill höra fortsättningen. Det blir väl perfekt att hänga en blomkrans över din dörrknackare. I Sverige hade vi bara en stor klocka som man slog i. Bjällra eller vad det heter. Eller så var det hederlig dörrknackning som gällde. Trevlig helg=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, när vi flyttade hit hängde det en bjällra utanför vid vår dörr också! Den ryckte jag ned fort som 17! Det är några andra grannar som har en bjällra vid grinden och vi trodde hela tiden att det var vår. Jätteirriterande.

   Radera
 7. Svar
  1. Ja! Drama värre! I flera akter! Och man lär sig massor. Jobbigt men intressant.

   Radera