lördag 17 december 2016

Lördagsgodis vecka 50 2016

Det har varit lite mycket den här veckan så det känns som att jag knappt har suttit vid datorn. Dessutom så har mitt "kontor" varit hiskeligt ruggigt (englasfönster) att sitta i så då lockar inte datorn så där väldigt mycket.

Självklart har veckan innehållit trevligheter!

Godisbit nummer 1
Ja, det måste väl vara att i dag flyttade jag på rumsgranen och ställde den på julgransplatsen! Med en flammade brasa (olivved sprakar inte) och Penatonix julmusik kläddes den sedan. Så nu står den där och tindrar igen!
Och så kan jag konstatera att den har vuxit! Julstjärnan i toppen är alldeles för fjuttig nu.

Godisbit nummer 2
Bilen var inne igen, den fortsatte ju krångla trots vår bilbattreiladdarresa till Madrid. Det visade sig att batteriet var defekt och är därför utbytt. Samtidigt passade vi på att låta göra service på den. Så nu ska den må bra igen!

Godisbit nummer 3
Sonen och hans judo återkommer som godisbit. I måndags hoppade tyvärr de fyra barnen ned till den yngre gruppen igen. Fröken Málaga är alldeles för liten för den större gruppen och Herr Higuerón tyckte den äldre gruppen var tråkig och han ville sluta helt med judon. Nu är han kvar så det är ju kul. Sonen då? Han tvekade mycket om vilken grupp han skulle gå i men han har kommit överens med sensei att han får gå i båda grupperna, lite som han vill. Ena dagen i lilla, andra i stora eller båda samma dag! Storstilat!

10 kommentarer:

 1. Englasfönster... ja, inte är det Sverige inte. Jag förstår dig helt och hållet att det rummet inte lockar under vintertid.

  Höll på att fråga varför olivträd inte sprakar, men låter bli;-)

  Perfekt lösning för sonen! Smart sensei! Och sonen får det bästa av två världar - jag menar grupper:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommartid är det dock det bästa rummet med klinkergolvet som svalkar, resten av huset har parkett. Ja, förutom de andra två badrummen och köket.

   Om olivträdet, skulle tippa på - utan ha något belägg för det - att det inte är någon (el har mindre mängd) kåda eller liknande. Alltså mindre sprakande. Attans bra glöd blir det dock! När man väl få fjutt på eländet.

   Ja, snäll sensei och han förstår väl dilemmat med att ha kompisar samt utvecklandet. Sonen inser det ju själv och han tycker nog eg att den äldre gruppen är bättre. Spanien är hur som helst barnvänligt!

   Radera
 2. Englasfönster är ju ingen hit så här års direkt, men kanske kan du flytta datorn till ett varmare rum för ett tag.
  (Jag har en MacBook och den flyttas alltid med mig.) Men med en fast dator är det ju knepigare.
  Bra att granen är på plats, den ser verkligt ståtlig ut och kanske kan den få en större stjärna.
  Du kan säkert få till det bra.
  Skönt att bilen nu piggnat på sig och jag håller tummarna föratt den är helt frisk nu.
  Och vilken bra lösning för sonen på judon för det är ju viktigt att han också utvecklas. Ibland finns det lösningar på allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, flytta laptopen är ju det jag gör emellanåt men då sitter jag så illa och då känns det i rygg och axlar.

   Ja, en större topprydnad behövs definitivt. Får se vad som erbjuds.

   Ja, tänk hur bra saker kan ordna sig ändå! Det mest positiva för mig var dock det att sonen verkligen övervägde att stanna kvar själv i den äldre gruppen.

   Radera
 3. Englasfönster är väl kanske ingen större hit vissa delar av året.
  Skönt att det löste sig för sonen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, ingen hit! Och skallrar gör de.

   Radera
 4. Det kan ju även bli kallt i Spanien inomhus, fast bara under en kort tid jämfört med Sverige. Bra att det ordnade sig för sonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och skillnaden är ju också att mitt på dagen så skiner förhoppningsvis solen och då värmer den. Men nu har den verkligen lyst med sin frånvaro ett längre tag.

   Radera
 5. Härliga godisbitar! :)Englasfönster ... ja, många gånger tror jag att man fryser mer nere i Sydeuropa än i Sverige på vintern. Många undrar om vi fryser i vår husbåt, men vi har ju både tjock isolering i väggar och tak och treglasfönster. Så, det är lätt att värma upp, även när det är 20 minusgrader ;) Men... så har vi ju förstås betydligt längre och kallare vinter också ... Har hört att det varit lite dåligt väder där nere ett tag, annars kan det ju vara varma och fina dagar, även på vintern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har verkligen varit ruggigt väder här nu i nästan två månader, känns det som.

   Solen värmer ju så man måste försöka utnyttja det. Men det är klart, skiner den inte då är det mindre trevligt.

   Radera