söndag 25 december 2016

Skyltsöndag nr 40 - Nu är det jul igen!

Vad kan man skylta om på juldagen om inte ännu lite mer jul! Butikerna gör sitt yttersta för att göra det juligt. Med ganska varierande resultat, i ärlighetens namn. Vissa borde kanske ha låtit bli. Vi var på premiärbion av Rogue One och där i vestibulen fanns denna installation:


- Jag vet! Vi tar en pappkartong och klipper den som en släde och så sätter vi BB-8 i den! Med tomteluva! Och halsduk. Ja, det blir superbra! ¡Muy Bien! Feliz Navidad!

~ ☺ ~

Lite julade jag ju till det själv också!


Mitt oerhört slita och fnasiga mobiltelefonfodral fick en liten julig anspelning. Mannen min och sonen tyckte den blev fin, båda ställde dock samma fråga:
- Vad ska du göra när julen är över då?

Jag får se, den är i alla fall vackert rödpyntad nu. Drar mig för att köpa nytt fodral, telefonen börjar på olika sätt påpeka att den är två år gammal nu.

~ ☺ ~

Kommer ni ihåg den första rondellen jag visade, Glorieta de Marifé de Triana? Jag undrade ju då om de skulle julsmycka den och jodå, för en vecka sedan kom julprydnaderna fram. Vi kan konstatera att det där var ingen höjdare!

 
Stora klumpiga fyrkanter har de ställt dit, de ska väl föreställa paket. Det är inte ens snyggt eller trevligt när det är mörkt och det hela lyser. Men jag ska inte gnälla alltför mycket (bara lite) för det är ju trevligt att de skyltar om julen där på rondellen!

~ ☺ ~

Fast egentligen var tanken att det här inlägget skulle handla om hur vi julskyltar våra hem gentemot omvärlden, de som går förbi. Så därför växlar vi lite (h)julspår.


Och jo, till sonens förskräckelse hittade jag några fina kvistar vid den allmänna trädgårdsavfallshögen som liknade förvuxna lingonblad. Kransen pyntar i alla fall vår dörr och den där förbenade dörrkbankaren används till något vettigt. Äntligen använder folk ringklockan!
~ ☺ ~

I Spanien skyltar de dock inte med julens antågande alltid på samma sätt som vi är vana vid. Här är vajar det ofta fanor på balkongerna: ~ ☺ ~

Men jo, en och annan tomte finns det så klart också:


Tomte som klättrar upp och i fönstret sitter där fler tomtar. Fast de där i fönstret ser rätt bekanta ut... Vi tittar närmare:


Penntroll! Så det är där de hamnar när de blir gamla och rynkiga och det blå, lila, orangea eller rosa håret har bleknat och blivit grått.

 ~ ☺ ~


Klättrande tomtar finns det gott om.

 ~ ☺ ~

Dessa julskyltningar är trots allt ganska modesta. Men nu är det ju så att alla människor är inte så modesta och vid juletider brukar vissa släppa alla hämningar:


Gu vad glad att det där inte är min granne!

~ ☺ ~
Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

10 kommentarer:

 1. Toppen julskyltning från Spanien! Dessa tomtar som klättrar upp på balkonger är riktigt söta och lika vanliga i Spanien som dessa fanor tycker jag.

  Din juliga telefon kan du ju ha till tjugondag Knut i alla fall. Då har du lite tid på dig att fundera hur det nya skalet ska se ut.

  Din dörrkrans ser riktigt mänsklig ut. Den har ju två ögon och en mun lite längre ner... om man så vill;-)

  I motsats till dig så gillar jag faktiskt julkuberna i rondellen. De är stilrena och ser troligen riktigt fina ut när det är mörkt.

  Tusen tack för en toppen julskyltning. Stort tack för länkarna också:-)

  God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Kuberna är fina men för stora där de står och särskilt i förhållande till de nätta renarna som står intill. Hade det bara varit kuberna hade det nog sett annorlunda ut. Och dessutom på en mer öppen rondell tror jag hade blivit bättre.

   Och jag såg också det där med gubben i kransen. :)

   Radera

 2. Du ringde väl polisen när du såg tomten klättra in? :D)
  Kram ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en hel räd med tomtar för det hängde flera av dem på den gatan!

   Radera
 3. Roligt med den "spanska skyltningen", missade ju detta i år eftersom Thailand lockade oss än julen i Spanien.
  Och tomtarna förekommer i olika skepnader och storlekar. I Torrevieja brukar de klättrande tomtarna hänga med långt in i januari och då dela lite utrymme med de vise männen.
  Tycker du fått till ditt telefonfodral bra och du hinner ju fundera ut hur du vill att ett ev. nytt ska se ut. Varianterna är många.
  Önskar er en god fortsättning och fortsatt trevliga dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den stora frågan är hur mycket av mobiltelefonfodralet som är kvar när jag tar bort juligheten eftersom det är superlimmat. Haha!

   Radera
 4. Tittar in bland tomtar och troll och önskar dig en God Fortsättning!

  SvaraRadera
 5. Här var det gott om tomtar och troll! Ha en riktigt bra fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis om det ska vara denna tid på året! Tack det samma.

   Radera