tisdag 28 april 2015

Mijas Pueblo, Mijas Costa, Campo de Mijas... Var?

- Har ni varit i Mijas Pueblo?
- Det ligger i La Cala de Mijas.
- Kör förbi Mijas och sedan....
- Mijas Campo finns ju också...

När vi kom hit i augusti så stod vi där och kliade oss i huvudet. Och under de senaste månaderna har det blivit mycket kliande när vi nu letar efter ett nytt boende. Hur många Mijas finns det egentligen?

Många! är svaret. Och faktum är att vad som är vad eller ligger var, är inte heller helt klart om man börjar titta lite närmare. Men som jag brukar kommer jag med min egna tolkning efter att ha snurrat runt på internet. Jag hittade en rätt bra karta också, det går att zooma in på den så man ser tydligare. Observera att jag skriver "rätt bra" för jag vet inte om den är helt korrekt, men det är det nog ingen som gör.

Mijas
Det är namnet på kommunen som ligger norr och väst om Fuengirola. det är en av de största kommunerna i Andalusien och tillhör alltså Solkusten, närmare bestämt Costa del Sol Occidental, den del som ligger mellan Manilva i väst och Torremolinos i öst.
Lånat från http://costadelsoloccidental.org

Mijas Pueblo
Det är den ursprungliga lilla bergsbyn, den som ligger uppe i sluttningen av berget Sierra de Mijas, beläget ca 428 m över vattnet och ovanför Fuengirola.

Ignorera stjärnorna...
De har inte med inlägget att göra.
Mijas Costa
Det är alla de andra orterna inom kommunen Mijas:
Las Lagunas - området mellan motorvägarna A-7 och AP-7 ovanför Fuengirola
El Chaparral
La Cala eller La Cala de Mijas
El Combo
Calahonda - dit räknas Riviera del Sol och Sitio de Calahonda

När man letar bostäder råkar man ofta på Campo Mijas, Mijas Campo eller Campo de Mijas. Det är ett bostadsområde, urbanización, precis som El Coto, La Sierrezuela och El Lagarejo. Alla ligger de i Las Lagunas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar