torsdag 14 januari 2016

8 dagar med mamma och pappa

Rakt över vägen!
Här landar planet på Málaga flygplats med mamma och pappa ombord!
Nu har de åkt hem igen, till minus 15 grader, fallande snö och mörker. Mamma sa innan hon åkte att hon trodde aldrig hon skulle tänka så men hon börjar trots allt förstå dem som flyttar till solen.

Men vi har haft det väääldigt bra här den senaste veckan!

Vi har strosat runt i Málaga (ska skriva om det), Ronda och i Benalmádena Pueblo, vi har tittar på Picassotavlorna och njutit av Parque La Paloma. Vi gick lite utmed strandpromenaden i Fuengirola också. Och plockat hibiskuskvistar i vår park där vi bor. De brinner bra! Måste plocka mer bara...

Vi har handlat en massa gott i matbutikerna, små bra-att-ha-saker i kinesbutikerna, tittat lite i klädbutiker men inte handlat något. Vi har inte varit inne i de typiska souvenirbutikerna. För vad ska man köpa? Oftast betyder prylarna där inte så mycket när man väl kommer hem med dem. Att i resväskan plocka med sig citroner från vårt träd, min julfruktkaka samt min egna Limoncello är mer värt.

Vad vi däremot handlat är mer ved hos en liten spansk gubbe, pappa tröttnade på mina urusla grillverktyg så han köpte nya till mig, han önskade även att vi hittat grillbriketter men det var slut i butiken. Vi köpte även en till bombona, butangasen till varmvattnet tog så klart slut.

Vi har varit på fiskerestaurang och vi har ätit paella, vi har ätit tapas och churros samt pitufo con jamón y queso.

Och vi har lagat god mat hemma också med gambas och doradas, för att inte tala om grillad entrecôte och fläskfilé.

Vi har druckit cava och goda viner. Och så har vi provsmakat min Limoncello! Den ska jag skriva mer om senare.

Men vi har även suttit i solen och slappat... För precis som förra året hade vi en sagolik tur med vädret! Några blåsiga dagar men i alla fall inte i kombination med regn och då är jag nöjd.

Nöjd. Jag är jättenöjd! Och det lät på mamma och pappa som att de också var det. Saker lämnades kvar för nästa besök. Positivt.

Sonen tänker sova en natt till i extrarummet, att låna ut sitt var inga som helst problem! Nu ska han även fundera på hur han ska möblera om det.

5 kommentarer:

 1. Avsked är något som kommer långt ner på listan. Helt värdelöst faktiskt. Avskyr avsked.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det är väl för att man haft det så bra medan det varade...

   Radera
 2. Men så mycket ni har hunnit med! Härligt! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och ändå tog vi det lugnt! Men det var inte så mycket som rörde till det. Ja, förutom bilen då sista dagen...

   Radera
 3. sv: Det fanns säkert blåa drinkar att köpa där i Smurfbyn, men det gjorde vi inte :-)

  SvaraRadera