onsdag 20 januari 2016

J-a bil! - akt 3

Vågar jag skriva det här, tro?!

Vi har fått tillbaka bileländet! Efter många samtal och mycket suckar så står den nu på gatan utanför vårt hus, den körde hit utan hjälp! Alltså ingen bärgningsbil den här gången. Tredje gången gillt!

Men vi har verkligen fått mycket hjälp av Herr och Fru Cuba! De har kört sonen fram och tillbaka till skolan varje dag sedan förra veckan, oss har de hämtat och lämnat och skjutsat. Så himla snällt! Får hitta på något sätt att återgälda det, en middag eller något.

Bileländet, då? Varför är den ett elände? Jo, det var något med ett relä till bränsletanken som inte ville vara med längre, det kände sig lite eländigt. Men det krävdes deras bäste mekaniker/elektriker för att komma underfund med det, bileländet var tvungen att åka till ett annat Hyundai-sjukhus!

Så på de första helt onödiga 166 € har vi nu betalat ytterligare 118 € och sedan tillkommer ju hyrbilen vi hade de första två dagarna.

Det är såååå roligt med bilar...

5 kommentarer:

 1. Hej lilla kickan! Var glada att ni inte var i Sverige för då hade ni säkert fått multiplicerat eurobeloppet med 10. Tyck istället synd om de underbetalda spanjorerna som var så duktiga att hitta felet (om de nu har hittat det) För säkerhets skull tycker jag dock att ni skall byta batteriet i nyckel för det ni har, har ju några år på nacken och ett otal användningar. Tag fram reservnyckel under tiden. Kram från pappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej pappis,

   Det är faktiskt reservnyckeln vi använder nu för den jag hade från början är trasig, flipmekaniskmen har pajjat så nyckelbiten är lös. Har för bara en kort stund sedan beställt en ny för 10 € via Ebay och England, på bilverkstaden skulle de ha 270 €!!! Så synd tycker jag inte om spanjorerna att de får de pengarna av oss.

   Radera
 2. Trist när det krånglar... Bilars enda uppgifter är ju bara att fungera och sen ta en från punkt A till punkt B.

  SvaraRadera