Den mycket trevliga Nyårsaftonskvällen firades hos familjen Cuba och vänner med var sin hummer, kalkon, en supergod köttrulle, vin, cava, olika bröd jag bakat och tagit med, handrullade cigrarrer från Cuba... oj, så gott det var! Ja, inte cigarrerna då... Och så var det ju en Pavlova-tårta till efterrätt!
Snett och vint! Värdelösa tårthållare... |
Till middag då? Jo, sonens - och även min - absoluta favoriträtt: helstekt oxfilé som sedan skivas och gratineras i ugn tillsammans med en riktigt god svampsås. Helst murklor eller kantareller men i år blev det riktigt gott på "bara" champinjoner. Jag lade även vaxbönor från min egen lilla täppa runt köttet också. Och kronärtskockshjärtan. Bara till mig, de andra vill inte ha! Till detta sonens potatisfavorit: Hasselbackspotatis. Eller "Hackeback", som han säger för han kommer aldrig ihåg vad det heter.
Det bästa av allt: det räcker till en middag till! Minst!
Idag firar jag även att jag borde passera 50.000 besökare! Vad roligt! Det ska jag gå och ta en tårtbit på! Om det finns någon kvar...
God fortsättning, allihop!
Lät som ett - eller snarare flera! - härliga firanden :-)
SvaraRaderaGod fortsättning!
Man försöker ju...! :) Vet att du är duktig på att fira.
RaderaGrattis till att med god marginal ha passerat 50 000 besök på bloggen. Kram från mamma
SvaraRaderaTack mammis!
Radera