fredag 15 juli 2016

Sol och bad

Det är skamligt.

Vet inte ens om jag ska våga skriva det.

Hur pinsamt som helst.

I dag var första gången i år som vi var nere vid stranden och badade. Jisses, vi var knappt nere och badade i havet förra året heller!

Orsakerna och undanflykterna är många men vad ska man göra, kan ju inte direkt vrida tillbaka tiden. Så jag tänker inte tråka ut er med undanflyktsförsöken.

Men i dag packade vi ihop oss, handdukar, solkrämer, parasoll och allt annat jag anser att vi eventuellt kommer att behöva. Vi körde sakta förbi den strand vi tänkt oss men där var så fullt med bilar så vi körde vidare. Och hur knasigt blir det inte när vi hamnade på "vår" strand i närheten av radhuset där vi bodde förut, vid stranden Carvajal?

Men det är faktiskt en fin strand och den går ihop med sträckan utmed hela Fuengirola. Och det var en helt underbar dag, särskilt vattenmässigt med höga vågor till stor glädje för de flesta. Det är ju så mycket roligare att bada när det är höga vågor än när det bara är små krusningar.

Jag satt ofta och tänkte på Ama de Casas rapporter från Torrevieja och Cura: även om där finns hjärterum så fanns det inte stjärterum. Och det kommer säkert inte att finnas någon typ av rum där alls de närmaste veckorna. Äckligt fullt. Ledsen, men jag kan inte benämna det med annat. Jag hade fått panik! Var är sonen vid strandkanten?! Var är mannen min i havet!? Var är vår plats!?

Hos oss finns det flera meter mellan handdukarna och parasollerna! Dessutom hade vi en riktigt alert badvakt som spatserade fram och tillbaka utmed strandkanten, han lyfte ideligen kikaren till ögonen och tittade runt, blåste skarpt i visselpipan när han ansåg att mina herrar var lite felplacerade i vattnet (vet inte om de var för långt ut eller för nära fåran för trampbåtar - fel var det i alla fall och oj så jag skällde på dem!) samt åt alla andra som inte insåg att det faktiskt vajade en gul flagga där vid badvaktstornet. Och jag kände mig faktiskt riktigt glad och tacksam över att han var där. Vi har ju sett en hel del badvakter som inte verkar riktigt bry sig då mobiler och killar/tjejer är intressantare än de badande i havet.

Planen för i morgon är att ta en badtur igen. Packa inför vår stundande resa på måndag, det får vi väl göra någon annan dag. Jag har i alla fall plockat fram passen.

12 kommentarer:

 1. Skamligt är väl att ta i, men något överraskande ändå att första havsbadet kommer i mitten av juli. Det skulle förstås inte gå för sig att åka på Sverigesemester utan att badpremiären är avklarad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä! Det är sant.

   Men saken var ju att det var ju så rackarns kallt i vattnet, det låg länge under 20 grader och då är det inte vidare värst. Mannen min har haft mycket att göra och poolen är lättillgänglig medan strandbesök blir dagsprojekt. Så då blir det ju så.

   Radera
 2. NU blev det ju av! Men ska man ta bilen med sig blir det ju mer en utflykt som kanske måste planeras.
  I Torre badar jag aldrig dagtid på Curastranden eftersom den i juli och august är så fylld men att gå ner för ett kvällsdopp är klar behagligt. Vill vi till strand så finns La Mata och flera strnder som är kilometerlånga alldeles utanför stan och där är dte tämligen gott om plats. Nu är jag ju inte på stranden slls, men sitter gärna i skuggan på en strandrestaurang och går i och badar när andan faller på.
  Förstår att det blev en fin dag och även jag har faktiskt besökt denna strand , men det var i maj månad för några år sedan.
  Önskar er en fin söndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som du säger, det blir en utflykt och eftersom jag är jag så blir det ett sådant planerande på allt!

   Det finns massor med stränder här men det är ju det där med vad man ska göra av bilen! För att gå/cykla/åka kommunalt är inte alternativ för oss som bor så pass långt ifrån ändå. 4 km uppförsbacke hem i 30 graders värme... Hua!

   Radera
 3. Ooops! Vi har inte badat ännu... (Fast en och annan dusch har vi tagit ;-) ). Visst är det skönt när det är liiiite mer space på stranden. Och det finns mer glesbefolkade stränder även här. Och Cura är faktiskt dräglig vid andra sittningen (efter 14) och som allra bäst vid tredje sittningen (efter 17) :-)

  Jag tror att dom uteblivna havsbaden för min del beror på att havet och solen "finns där imorgon med" plus att jag inte är sådär jätteförtjust i sand... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar sanden (när jag är vid stranden, annars inte ett dugg!) men jag tror att det där med morgondagen stämmer. Man behöver inte stressa för vi är inte bara har en vecka eller två. Och vips så har det gått en sommar.

   Radera
 4. På den stranden ser det verkligen glest ut mellan badgästerna. Ministranden i Torrevieija är ju som en sardinburk, där jag inte heller skulle vilja ligga. Men som tur är finns där ju också La Mata stranden.

  Personligen gillar jag inte sandstränder utan föredrar gräs respektive poolbad. Att få in sand precis överallt är liksom inte min grej. Däremot kan jag njuta av en långpromenad med fötterna plaskandes i vattnet;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror bestämt att du är en riktig storstadsbo, du! :)

   Vi skulle ju bada idag också så vi packade ihop oss. Stora härliga vågor! Men folk hoppade inte i, de stod bara med fötterna plaskandes i vattnet. Röd flagg... Så vi åkte hem och badade i poolen istället.
   Gu så snopet!

   Radera
 5. Så var det med oss i Algarve också. Aldrig åkte vi till stranden under sommaren. Dit åkte vi under vintern för att ta ljuvliga promenader i strandkanten. Ljuvligt därför att stranden var tom!/Jan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där hörde jag ifrån andra som bott länge utmed kusten och trodde väl att nä, inte vi! Men jo, så blir det. Man skjuter upp det för det finns ju kvar.

   Radera
 6. Jag håller med om att man får lite panik när det är så vansinnigt mycket folk. När vi badar går vi bara ner till Curastranden här i Torrevieja och tar ett snabbt dopp för att svalka av oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dag gjorde vi ett nytt tappert försök. Vi fick vända! Vi hittade en parkeringsplats men tanken på att med skohorn klämma sig ned mellan alla spanska paviljonger fick oss att vända hem till poolen igen.

   På söndagarna går ju spanjorerna man ur huse och bosätter sig på stranden.

   Radera