lördag 1 oktober 2016

Vädret i september 2016

Dimman väller in ifrån havet.
Sonen tog fotot ifrån bilen, vägskyltar och allt.
Dags att sammanställa den första höstmånaden för året. Och jo, lite höstigare kanske det har varit, inte lika mycket bad, skolorna har dragit igång precis som sjukorna. Det har detta till trots varit ännu en fin månad som vi nu har lämnat bakom oss. Dagarna över 30 grader är inte lika frekventa (samma sak förra året) och det är på sitt sätt skönt, man orkar göra lite mer.

September 2016
 1, 31° C, sol
 2, 31° C, sol
 3, 32° C, sol
 4, 36° C, sol
 5, 36° C, sol
 6, 36° C, sol
 7, 35° C, sol
 8, 33° C, sol
 9, 33° C, sol
10, 32° C,mulet
11, 31° C, sol, lite moln
12, 30° C, sol
13, 28° C, sol, regn på em
14, 25° C, sol (dagen upplevdes som kall!)
15, 25° C, sol, molnigt
16, 27° C, sol
17, 29° C, sol
18, 28° C, sol
19, 27° C, sol
20, 27° C, sol
21, 29° C, sol
22, 30° C, sol
23, 27° C, sol
24, 29° C, sol
25, 27° C, sol
26, 28° C, sol
27, 27° C, sol
28, 28° C, sol, blåsigt på kvällen
29, 27° C, sol, blåsigt
30, 27° C, sol

Månadens snittemperatur dagtid: 29,7° C

Vad gäller blåsigt: det blåser nästan alltid lite här på Solkusten. Har jag skrivit blåsigt så har det verkligen blåst! Och som tidigare, det här är helt hur jag har uppfattat det och vad vår väderstation här hemma har sagt till oss. Vädret och temperaturen i Málaga eller Marbella kan skilja sig åt en del mot hur vi har det här i Benalmádena.

Till sist, en titt på när solen gick upp och sedan ned den första dagen i månaden:

Amanecer - gryning
Salida del sol - soluppgång
Cenit - zenit
Puesta del sol - solnedgång
Anochecer - skymning

Om solens vandring: information och bild från http://salidaypuestadelsol.com/

Planen är att göra en sammanställning efter varje månads slut och det finns sedan januari 2015. Klicka på etikett Väder för att hitta de andra. Man kan även i sökrutan leta upp en viss månad, de är rubricerade enligt samma princip.

10 kommentarer:

 1. Vilken värme! Vi har oxå ganska blåsigt vissa dagar, men det kanske beror på att vi bor längst ut på bryggan. När man går inpt är det lugnare ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en viss charm i att hitta det där soliga och sköna stället i lä! Särskilt på våren i de första varma strålarna med en filt omkring sig, varmt te i koppen och en bra bok i handen.

   Radera
 2. Ja, dina "höstliga" temperaturer lär vi nog aldrig uppnå ens under högsommaren här i norr. Å då har vi ändå haft världens finaste sommar och höst på år och dag här i stor-Stockholm. Liiiite avis är jag allt måste jag säga. Å tänk du kan ju underhålla din solbränna året runt om man säger så. Å du behöver inte ens grilla dig vid poolen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är lustigt det där. När man har sol hela tiden så lär man sig att uppskatta skuggan! Som turist gör man inte det men efter några månader är det skuggan alla uppsöker. Det syns tydligt vid Svenska Skolan vilka som är nyanlända. :)

   Men eftr att ha skytt solen för feber och penicillin har jag åter börjat uppsöka solstrålarna, det behövs.

   Radera
 3. Med den ständiga värmen så kan det vara skönt med puesta del sol. Jag passar på att lära mig lite spanska när du nu bjuder på språkundervisning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra, man ska ta alla tillfällen i akt att lära sig mer!

   Radera
 4. Alltid lika roligt att se dina vädersammanställningar.
  Konstaterar att det nog blåst betydligt mer hos dig än här, men värmen har nog varit väldigt lika.
  Skönt nu med ett par grader svalare, här är det nu ca 26 om dagarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att det uppskattas!

   Ja, det är något ditåt här med, kanske någon grad till. Men den största skillnaden är egentligen att nätterna är svalare, de är inte längre tropiska och håller sig över 20 grader.

   Radera
 5. Men? Här är jag 100 på att jag kommenterade... Undrar vart den tog vägen? Binära cyberrymden, kanske. Eller glömde jag möjligen att trycka på "publicera"? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också gjort så, eller i alla fall tänkt att skriva och så kommer något annat emellan och så blir det ingen kommentar.

   Radera