söndag 5 februari 2017

Skyltsöndag nr 46 - Mijas Pueblo

Jag bläddrade i en av de där svenska tidningarna som finns här i Spanien och fick se den här texten i går:


Jamen det vore väl lite kul! Att åka till Mijas Pueblo med mamma och pappa och se en flamecoföreställning klockan 12. Vi har ju inte ens själva sett Mijas Pueblo, egentligen. Bara åkt igenom som hastigast och fastnat bakom en åsna. Bokstavligen. Ingen höjdare när man har en tid att passa, kan jag lova.

Vi satte oss i bilen och åkte dit i går. Så här års är det rätt folktomt (allt är relativt, det var långt i från öde och jag kan med fasa tänka mig hur mycket turister här är under sommaren) så att hitta en parkeringsplats i det stora parkeringshuset under turistbyrån var inte svårt. 1 € kostade det att stå där för en hel dag.

Sedan skulle vi då hitta Plaza de la Constitución. Vi frågade två gånger var torget låg och denna skyltande kakelkarta var nog mer en dekoration än hjälpande. Men vacker var den.


På vägen gick vi förbi en SKYLTSÖNDAGSBUTIK!


 Hade lite bråttom dock, vi hade ju en tid att passa.


Det var dock inte tillstymmelse till flamenco där på Plaza de la Constitución! Det borde ha hetat Plaza de la Construcción för tillfället för där var hela gatan uppgrävd. Så vi fick i stället fråga var flamencoshowen var. Jo, det hade vi precis gått förbi, på Plaza Virgen de la Peña, det stora torget vid turistbyrån. Och jodå, där stod så klart en stor skylt om det. Den ska jag för övrigt vidarebefordra till tidningen, tror jag.


Vi hade lite tid kvar innan klockan var 12 så vi stod där och tittade runt. Hade vi velat hade vi kunnat se världens minsta utställning i en tågvagn. Det vill säga sakerna där inne var världens minsta av en massa saker:Men nu ville vi inte det. Vi ville se flamenco!


Och det fick vi! I en dryg halvtimme var det fyra unga tjejer som virvlade med långa kjolar, viftade med händer, sjalar och kastanjetter allt medan de klackförsedda skorna taktfast stampades i det ekande trägolvet och gitarrspel och sång flödade ut ur högtalarna.

 

Sedan undrade vi vad klockan var, om det var dags att åka hem. Vad bra, ett solur! Ännu bättre, en skylt som kunde berätta hur soluret skulle avläsas! (Fast jo, vi kunde´göra det utan skyltens hjälp).


Soluret visade oss att det var nog dags att ta hissen eller ta alla trapporna ned om vi skulle hinna med lite annat under dagen. 


Men först njöt vi lite av den otroligt vackra utsikten!


Mijas Pueblo ligger verkligen vackert där i Sierra Mijas sluttning.


~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

10 kommentarer:

 1. Tusen tack för den suveräna bildkavalkaden från utflykten till Mijas Pueblo:-) Skrattade gott åt Skyltsöndagsbutiken:-) Tänk att ett fototema kan spridas till en butik i Mijas Pueblo;-)

  Hoppas flamencodansen var til belåtenhet - den var ju i alla fall gratis om man säger så. Konstigt nog så förknippar jag alltid flamenco med röda kläder, men det går ju lika bra med grönt också.

  Skrattade gott åt "Is it beer o'clock yet - Love it.

  Åsså stor eloge att du visste hur man skulle avläsa det vackra soluret. Det hade jag då aldrig lyckats med.

  Tusen tack för en helt suverän skyltning och att du tog dig tid att lägga upp ett inlägg trots att du har besök av dina föräldrar. Det värmer:-) Stort tack för länkarna också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där ölskylten, när jag såg den då tänkte jag att den borde väl din man ha! Den kändes så engelsk. Hann inte titra sp noga men de hade lite rokiga skyltarm inga Home sweet home eller Carpe diem direkt.

   Visst var soluret fint! Och jag tror nog du hade fattat om du såg det.

   Det var rena turen att där fanns vettiga skyltar! Och att jag kunde få ihop det. Men den typen av utmaningar är alltid kul!

   Radera
 2. Svar: Har en känsla att det bor en liiiiten besserwisser i dig;-) Vad gäller Rucola så tycker jag att du borde ta kontakt med ICA, för på Rucola-påsen står följande:
  - Krispig sallat (med "t") med pepprig, lite nötig ton. Perfekt som smaksättare i salladsblandningar (här är det stavat med "d"), speciellt god till medelhavsmat och till smakrika rätter.

  Inte att undra att jag trodde att Rucola var en sallat eller sallad... Att Rucola hade nå't med kål att göra visste jag inte. Men nu vet jag det också. Så förvirrande, speciellt då vi älskar Rucola;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätterolig bildserie och bra fångad.
   Och mycket hann ni med att se förutom flamencon där skyltar kantade er väg.
   Mijas Pueblo har jag besökt några gånger men då utan flamencodans.
   Hoppas även att resten av dagen blev lyckad.

   Radera
  2. Varför skriva liten? Jag är en ordsnokig besserwisser och petimeter som avskyr att ha fel. Roligare när andra har/gör fel och då ser jag det direkt!

   ICA? Du menar de som säljer fönsterlav i påsar som det står vitmossa på?
   https://m.youtube.com/watch?v=Hi6zorMyhVU

   Radera
  3. Ditte, tack. Det var kul att se dansen fast vi har sett bättre. Men det gör inget, de var duktiga i alla fall!

   Radera
 3. Mijas är en gullig liten by om än liiite turistfällig med alla åsnor och souvenirshoppar. Utsikten är bedårande :-)

  Jag har ofta funderat på hur soluren klarar det där med sommar- och vintertid? :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, det är väldigt turistorienterat.

   Simpelt, soluret har en övre och en nedre tidsangivelse, gäller alltså bara att kolla var det står invierno eller verano. Och så klart veta själv on det är sommar eller vinter, lämpligen,

   Radera
 4. Ooops! Nu for fingret iväg på fel tangent. Jag var inte klar än!

  Härlig skyltning och perfekt med gratisflamenco. Där sparade ni 10 euro genom att inte gå på en torsdag, och vem går väl frivilligt till kommunkontoret? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland är det precis son att någon kletat olivolja, swisch iväg!

   Så lattjo är det ju inte att gå till ayuntamienton direkt. Nä, det passade oss bra där ned en stunds gratisflamenco!

   Radera