söndag 26 februari 2017

Skyltsöndag nr 49 - I köket

I dag har jag dykt ned i arkivet (egentligen borde det vara upp för det är ju i Molnet) för att se om jag missat något och jo, det var några skyltar där minsann.


Det här är från i julas, jag skulle köpa saffran. Det fanns ett gäng olika sorter där i hyllan och jag jämförde priser. Det här borde jag ha passat på och köpt mängder, det är ju världens dyraste krydda så när de säljer 0,4 kg för 2,37 €...

Jag påpekade för ett butiksbiträde som stod alldeles intill att det kanske bör ändras till gram i stället för kilo. Han bara tittade på mig. Jag var inne i butiken i veckan och det är oförändrat. Om det är någon som vill göra ett försök att få saffranet till utsatt pris så är det butiken Día på Avenida Acapulco i Fuengirola. Glöm inte att avrapportera.

~ ☺ ~


Det här var det mannen min som hittade, Torta de an... Vad i ...? Vad 17 står det?!
Puh! Läste visst lite fel där ... Men jag läser fortfarande det som även jag initialt läste.

~ ☺ ~


Tyckte det var lite roligt skyltat. Det var en liten butik som sålde färdiglagat.

~ ☺ ~


Vid ett första ögonkast tyckte jag att det såg ut som att kvinnor får inte åka i hissen, bara pappor och flickor. (Jag höll först på att skriva barnflickor ... Då hade det varit ännu en nyans i skyltningen.)

~ ☺ ~


Förlåt det usla fotot men blixten fick visst lite spel. Den här båten heter 'Christians One'  men tydligen inte för direkt efter står det Dos.


~ ☺ ~

Om du undrar hur jag tänkte där med min rubrik så är det lite långsökt och krystat med de sista två. Kvinnan ska ju vara i köket tycker vissa och båtar brukar ju vara kvinnor. Som ju ska vara i köket... Tycker en del.
 
~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

14 kommentarer:

 1. Att du inte köpte hela lagret av saffran! Det skulle jag ha gjort, och sen sålt på gatan. Kanske kan man snorta saffran också? Då hade avansen blivit ännu större... ;-)

  Jag tyckte att det såg ut som mobbing där på hisskylten. Ett barn får faktiskt inte följa med. Taskigt... ;-)

  Och vaddå? Kan man äta skinka så kan man väl äta torta de an... :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har du rätt i! Mobbning i hissen!. INTE OK!

   Haha, kul att snyta sig sedan efter saffranssnortandet! Jag menar, det färgar ju rätt bra. Lite saffran till det där brödet kanske, så det luktar gott och inte an...

   Radera
 2. Hahaha! Här hos dig får man sig nästan alltid ett gott skratt när det är dags för Skyltsöndag.
  Alltså vad gäller saffran så undrar jag ju om det kanske var 400 gram som kostade 2,37. Allt är ju så mycket billigare i Spanien och "fejkad" saffran finns faktiskt. Köpte du?

  Tvåan - läste precis som du. Trean är verkligen rolig, det matstället kan det där med attrahere mig;-)

  Hisskylten tyckte jag också att den var aningen diskriminerande - hahaha:-)

  Å sista - även här ett gott skratt! Det är ju inte så många "turister" i Spanien som kan spanska och inte så många spanjorer som behärskar engelska - så därav felet;-)

  Stort tack för en toppen skyltning och tusen tack för länken också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är med tanken "Vad har hon hittat på nu då?" som du klickar dig hit så har jag lyckats!

   Nja, det är butiken som klantat sig. På produkten så står det ju klart och tydligt 0,4 g. Så undrar vad de skulle säga om jag ville ha ... vad blir det nu: 1 påse 0,4 g, 10 påsar 4 g, 100 påsar 40 g... 1 000 påsar för 2.37 €. Tror inte ens att de har så många på lager, en hel förmögenhet! Ja, om man prismärker rätt!

   Radera
 3. Saffranspriset verkar lurt för priset kan ju betinga ca 70 kr/g och alltså 70 000 /kg i Europa så ett pris på 2.37 euro /g verkar väldigt billigt. Men kanske är det gurkmeja eller falsk saffran som säljs här, brukar vara fallet på bla. marknader. Har ibland på skoj köpt med något gram hem från resor både när och fjärran och låtit en väninna som jobbar på livsmedelsverket undersöka på sitt lab och resultatet har milt sagt varit skiftande trots doft av saffran. Kommer jag till Funkan så ska jag gå till DIA och köpa med hem. Vore kul för tänk om det är äkta.Vilken affärsidé! Och vem vet...
  Roliga skyltar har du hittat och jag kan inte välja någon direkt favorit- Tar alla .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är nog riktig saffran men klantig butik. Jag är dock förvånad lver att det är dyrare här i Spanien än i Sverige. Men i Sverige är det kanske mest saffran från Iran eller så. Och så läggs det en hel del pengar på förpackningen i Spanien, inte bara ett litet kuvert i kassan.

   Radera
 4. Hm...jag sitter och funderar på vad jag skulle göra med ett halvkilo saffran, men jag kommer liksom inte på något sådär på rak arm ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, sant. Det där är saffran för en hel livstid! Hur mycket paella och lussebullar kan man äta? Saffranspannkaka gillar jag inte.

   Fast Ama hade ju ett tips där, man kan ju sälja på gatan! Dessutom så borde det hålla ett tag. Och bra present...

   Radera
 5. Den saffran vill jag ha!
  Ja, allt är inte lättmärkt i Spanien och ofta händer det inget när man säjer till heller. Men lite skönt att allt inte är perfekt.
  Ha en bra ny vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vissa saker är bra när det är lite fel! Annars skulle materialet till Skyltsöndag minska rejält!

   Ha en härlig vecka du med, Lena!

   Radera
 6. Känner mig lite utsatt där..att kvinnor inte får åka hiss...Ska vi gå upp/ner eller...Man kan ju undra varför båtar döps i kvinnonamn...Förutom Christian the one, Dos.....
  Jag tyckte även om den lilla"take away" affären =) Helt underbar text: Kan inte, vill inte laga inte mat=)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att vi endast var en trappa upp där skylten satt. Men jag misstänker att det satt samma skylt på översta våningen också.

   Radera