söndag 3 september 2017

Skyltsöndag mr 72 - Mobilt

Bilar och liknande fordon måste ju vara det ultimata att skylta på: många ser det och kostnaden är låg. Här kommer ett litet urval från de spanska vägarna:


Gas Monkey Garage. Måste gå bra för dem för kolla vad det är för bil det sitter på ...

~ ☺ ~


När jag kollade igenom fotona på sonens mobil* så kunde jag inte förstå varför sonen fotat denna åt mig. En ljusgrå lastbil med ett blått klot där bak. Inte så upphetsande, direkt.


 Sedan zoomade jag in. Och då kom jag ihåg det! Haha! Lastbilen är nog vit egentligen.

~ ☺ ~


Allas vår Ama har vitt spridda intressen verkar det som, bland annat en organisation som hjälper motoriskt funktionshindrade. Det var ju Amabelt!

~ ☺ ~


Den här gillar jag! Den blir jag så glad av att se, det glada chipset på den röda skåpbilen. Grefusa är som Estrella och OLW. Mmmmm ... ostbågar ...

~ ☺ ~

*) När jag kör bil och har sonen med mig får han så klart agera fotograf. Fullständigt livsfarligt att försöka fota samtidigt som man kör bil.

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

14 kommentarer:

 1. Kul skyltar med ett mobilt tema.

  SvaraRadera
 2. Sista var rolig med fina färger. Fuskar ibland med att fota i bilen, har kameran på autoläge ställer den på instrumentpanelen på passagerarsidan och trycker av, har alltid en hand på ratten och blicken på vägen. Jag tittar alltså inte i den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan fuska om bilen står still. I Spanien är det förbjudet att använda mobil även om man står i köer.

   Radera
 3. Det ska böjas i tid och du har böjt sonen i helt rätt riktning om man säger så:-) Bra gjort där, då vet han vad som gäller med en morsa som har en blogg;-)

  Gas Monkey har en likadan som Benidorm Palace har i Benidorm för att göra reklam för sina shower. Dessvärre har de också högtalare som skränar;-)

  Du ser vad man upptäcker när man zoomar in sonens bilder:-)

  Ama verkar har ett finger med i spelet precis överallt - multitasking. En bra egenskap att ha när man är ama de casa;-)

  Sista bilden är roligast med tanke på att den är så färgglad. Skyltningen påminner om Smiling Faces (http://www.smilingfaces.se/).

  Ett perfekt inlägg till Skyltsöndag. Tusen tack för det och länkarna:-)

  PS. Jag fotar ALDRIG när jag kör bil. Jag pratar inte ens i mobilen. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här bänds det och böjs det åt alla håll men på något sätt så är han som en fjäder och åker alltid tillbaka så som han själv ska bli. Det är bara att vara glad när han gör samma som sin mamma - inte alltid lika trevligt när han gör som sin pappa1 :D

   Det är bara så att man blir oftast på bättre humör när det är lite färgglatt.

   I hela EU - förutom Sverige, av någon outgrundlig anledning - är det ju förbjudet att prata i mobil såvida man inte använder handsfree (vilket vi har i vår bil). Ibland är det varningar om det på ljusramperna över vägarna men det är ofta men ser folk prata i mobilen i alla fall. Önskar jag hade en kamera monterad i bilen bara, sonen är ju inte alltid med. Missar så himla mycket skoj!

   Radera
 4. Haha! Ja, jag har verkligen många strängar på min lyra! (Hur många nu en sån har, har kollat upp det nån gång, men glömt som vanligt ;-) )

  Jag fotar alltid när jag kör. Men då är jag ju mer en co-driver om man så säger :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. " ...vanligtvis har det varit fyra, sju eller tio ..." Det var ju inte så många, harpan har ju 47! Du har många strängar på din harpa, Ama!

   Radera
 5. Skyltade fordon är onekligen en trafikfara
  Gas monkey???
  Ostbågar. Usch!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i alla fall om man sitter och tittar och fotar dem samtidigt som man kör en bil fixad hos Gas Monkey och dessutom äter ostbågar!

   Radera
 6. Aha, du använder dig av barnarbetare, kunde jag aldrig tro om dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå! Dessutom packåsna när vi handlar för nu börjar jan bli lite starkare. Han lagar ju mat emellanåt också. Fast nu var det allt bra länge sedan!

   Radera
 7. Kul med mobila skyltar! Jag fotar ibland när Peter kör, men alltid svårt att fota i farten ;) PS. På kryssningen finns också gott om restauranger och barer, ett stort casino och många shower. Folk är relativt uppklädda på kvällarna, särskilt på "Captains dinner" då det var riktiga festblåsor som gällde :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt svårt att fota när man sitter i bilen för det kommer alltid någon bil eller träd i vägen precis när man trycker av!

   Radera