lördag 2 december 2017

Lördagsgodis 2017 vecka 48

I dag hittar jag godisbitarna i ett och samma rum!

Godisbit nr 1
Att få ihop något snyggt av det som skulle slängas! I våras någon gång tog jag gästrummet i besittning som mitt kontor. Där fanns ju inget skrivbord och av mitt gamla användes bordsskivan som vardagsrumsbord. I garaget hittade jag dock delar av en gammal IKEA-säng som skulle kastas. En gavel blev mitt nya skrivbord tillsammans med benen från det gamla skrivbordet som skruvades fast. Blev jättebra!

Överföring pågår från gamla till nya datorn
Skrivbordets djup är 47 cm.

Godisbit nr 2
Ny dator igen! Min dator har egentligen från första början betett sig rätt skumt emellanåt och nej, det var inte mitt fel, inte varje gång i alla fall. Så vi passade på att utnyttja Black Friday/Cyber Monday och beställde en HP All-in-One med Touch screen. Hur coolt är inte det! Leveransen var helt suverän! Beställde i måndags eftermiddag, skulle levereras på onsdagen men tisdag förmiddag bankade det på dörren. Inte ens 24 h tog det.

Allt på plats! Eller nästan i alla fall, lite kvar. Skrivbordets djup är nu 63 cm.Känner ni igen soluppgången?

Godisbit nr 3
Att få ihop något ännu snyggare av det som skulle slängas! I och med den nya datorn och dess mycket större skärm satt jag plötsligt för nära skärmen. Det tog en halv dag att inse att det här kommer inte gå, ont i hela högerarmen. Så i dag tog jag en ny vända ut i garaget och hittade mer bitar av den där gamla IKEA-sängen, den andra gaveln blev en liten hylla som skrivbordet djupades med (kan man säga höjas och breddas borde man kunna säga djupas, anser jag).

Sonen undrade om det finns fler bitar av sängen kvar i garaget. Hans skrivbord behöver också djupas tycker han och jag är nog benägen att hålla med. Men inte i dag. Nu är jag trött!

10 kommentarer:

 1. Imponerade!!! Återvinning när den är som bäst!!! Å du har då verkligen inte tummen mitt i handen;-) Eloge!!! Det blev ju hur fint som helst!
  Å leveransen av den nya datorn är verkligen suverän, speciellt då vi pratar Spanien!!!

  PS. Kul med två inlägg den här veckan:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Utmaningen är det som är det roliga, att se om man kan få till något av det man har hemma! Det enda jag köpte till var lite tejp för ca 0,30 € som jag satt på listkanten i stället för att måla. Jag vet, det låter inte klokt men det blev faktiskt riktigt bra! Inget som någon direkt skulle se. Där sparade jag lätt 100 € och det gillar jag!

   Och jag håller på att försöka bättra mig på blogginläggen. Litet steg på väg. Måste dock ta och skärpa mig med påhälsningarna hos er andra, har inte läst en endaste blogg på flera veckor nu!

   En sak i taget ...

   Radera
 2. Oj vad duktigt av dig! Snyggt blev det också :-)

  Säger som BP - kul med två inlägg! Nu väntar jag med spänning på skyltsöndagen ;-)

  Ha en fin första advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ska fundera på ett inlägg, får se om det blir något. Måste ju baka lussebullar!

   Radera
 3. Det där garaget verkar vara rena guldgruvan. Bara att kläcka en ny idé och sedan hämta lite IKEA-rester. Suveränt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju en samlare, ser ju värde i det mesta. Det här är ju tillfällen då jag får vatten på min kvarn.

   Processen är denna:
   1, Jag behöver lösa en situation.
   2, Jag inventerar tillgångarna.
   3, Jag ser möjliga lösningar på det jag har och om jag eventuellt behöver skaffa något mer för att klara av projektet.
   4, Jag konstruerar av det jag har.
   5, Resultatet blir inte alltid så som det var tänkt i huvudet pga bristande kunskap eller materialet inte funkade som jag tänkt mig. Men oftast blir det rätt OK.

   Radera
 4. God idé att "man tager vad man haver" och kan göra något utifrån det. Och bra blev det ju! Och en ny dator är ju alltid en godisbit det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är ju ett av mina motton! Förhoppningsvis blir det till på köpet bra. Min dator är allt en riktig godisbit, håller på att vänja mig vid vissa lustigheter.

   Radera
 5. Men så smart och snyggt det blev! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så här en vecka efteråt så känner jag mig fortfarande väldigt nöjd! Kanske inte riktigt lika städat men jaja, man måste ju jobba lite också. :D

   Radera