söndag 10 december 2017

Skyltsöndag nr 79 - En platt dag

I Spanien är det lovdag den 6 december och sedan även den 8 december. Vet inte riktigt hur de tänkte med den 7 december där emellan som alltid då blir lite klämd men det innebär att många tar ledigt denna dagen, så även skolbarnen. Så vi lät faktiskt sonen få slippa skolan den dagen (plugga kan han ju göra hemma också).

Vi fick den strålande idén att åka till Fuengirola på morgonen och äta churros, det är hur länge sedan som helst som vi gjorde det. Dessutom skulle jag gå in på Mercacentro och köpa lite kryddor till julbakandet och lite annat. En liten familjeutflykt i all enkelhet. Samt att sonen inte fastnade vid datorn hela dagen. Eller vi, för den delen.
Så vi skippade frukosten hemma och satte oss i bilen. Vi svängde vid Fuengirola av från A-7, motorvägen, och över bron ned mot tågvägen med solen i ögonen. KABAM! sa det när bilen åkte ned i ett hål i vägen och jag skrek till högt, blev så rädd! Sedan satt jag och ojjade mig lite över hur det nu hade gått med däcket, det där kändes både i bilen och i kroppen!

Vi körde några hundra meter och sedan började det låta lite konstigt och bilen började att luta. Punktering ... Tur i oturen hade vi ändå med att vi kunde svänga av från tåggatan och på en gång hitta en avlastningsplats där vi kunde inspektera skadorna. Platt.

Vår bil är utrustad med ett reparationskit i stället för reservhjul och det var ju ... intressant. Med ström från 12 V-uttaget i bilen kopplar man i ventilen in en liten kompressor som sprutar in ett skum från en flaska man kopplar emellan. Jag stod väldigt skeptisk när mannen min tryckte på knappen så att den lilla maskinen skulle sätta igång det automatiska pumpandet. Pappa och jag försökte för 20 år sedan att fixa en punka med en sådan där skumsprayflaska och det funkade inte särskilt bra.


Det gjorde det inte nu heller, det rann bara ut. Så ja, det var bara att ringa efter bärgningsbil igen. Medan vi väntade på den sprang sonen och jag in i en butik och köpte lite pan de leche (ett mellanting mellan bröd och bulle), lite dricka och en påse med russin. Vi hade ju inte ätit någon frukost än och det kändes som att vi nog skulle behöva energi inför de kommande timmarna.


Bärgningsbilen kom, bilen lastades på, mannen min följde med och sonen och jag promenerade till bilverkstaden (vi fick inte plats allihop och jag gick hellre den knappa kilometern), på vägen dit passade jag på att fota orsaken:


Hit hade bilen bärgats:


Ibericar Benet i Fuengirola i området Las Salinas. Attans stor butik!


Väl på plats var det bara att sätta sig ned i la sala de espera, väntrummet. Vi åt lite russin och lite bröd, de hade en kaffeautomat jag lekte med (mysko historia) och mobilerna plockades oundvikligen fram för tidsfördriv.

~ ☺ ~

Men där kunde jag ju inte sitta stilla utan knatade runt lite medan vi väntade på att få veta vad som skulle ske med bilen. Det fanns lite att titta på, det gäller att roa sig så gott man kan i en situation som denna.


Som deras lilla utställning över hur däck ska se ut. Alerta, då börjar det bli dags för att tänka på däckbyte. Siniestro, då är det dåligt ställt och däcket bör omedelbart bytas medan Seguro är säkert. Hade gärna velat byta plats på Alerta och Siniestro ... Kliade i fingrarna att ställa dem i rätt ordning. Hade däcken inte varit så tunga och så högt upp hade jag definitivt gjort det!


Om man nu då har däck som inte faller in under kategori Seguro - som vi i detta läget - så kan man titta på den stora skylten med modeller och priser.


Eller så kunde man titta på bildspelet som berättade att de just nu hade 70 % rabatt på det andra däcket om man köpte Continental. Hade inte vi Michelin ...?

~ ☺ ~


De hade även en stor monter med kepsar, pennor och annat reklamigt man kunde köpa. Vad sägs om ett USB-minne som ser ut som en Mercedes Bentz? För knappa 60 €? Inte ...?

~ ☺ ~
 

Sedan kan man ställa sig och titta på rolluppen som skyltar om BRABUS. Engelsmän måste garva ihjäl sig åt detta! Vi svenskar tycker väl att det är rätt kul med bra bus och undrar varför någon helt plötsligt inte särskriver.

Vi fick info om att det skulle ta ungefär en timme så då gick vi och åt lite på ett fik en bit ifrån, slappade lite och sedan satte vi oss åter i soffan där i väntrummet.

~ ☺ ~

Jag passade också på att besöka toaletten och se där!


Vilken fullträff för en Skyltsöndag!


Titta så fina!!!


~ ☺ ~


Till slut kunde vi se på skärmen att vår bil hade en grön bock: den var klar!

~ ☺ ~

En av Spaniens alla Antonios kom och satte sig vid sitt skrivbord och knappade frenetiskt vid datorn, tog fram miniräknaren, knappade lite till.  


Under tiden kunde vi sitta och läsa all den här viktiga informationen ¿Qué información debe saber?, saker som vi borde veta ... Ja, just det ... Till slut skrev Antonio ut ett gäng papper och mannen min tog fram betalkortet. Två nya Continental-däck där fram, skiftat och klart för 203 €. Ganska acceptabelt. Om man nu prompt måste punktera däck. Tror ni Fuengirola kommun betalar tillbaka det?

~ ☺ ~

Visst ja, måste kolla vad ny reparationsgrej kostar! Eller i alla fall en påfyllnadsburk med värdelöst kladd. Det finns fler hål att köra ned i.

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

6 kommentarer:

 1. Då var den dagen kört då. Men TADA - en toppen Skyltsöndag blev det:-) Trist för er dock, och vilken tur att punkan inträffade på klämdagen och inte när den 6 eller 8 december.
  Otroligt att kommunen inte lagar ett sådant stort "pothole". Hade en motorcyklist åkt in i det hade han troligen dött eller åtminstone blivit svårt skadad.
  Nu till skyltarna som du ju verkligen lyckades utomordentligt bra med. Hur var det nu igen - inget ont som inte har nå't gott med sig;-)
  Mercorna på affischerna är imponerande. Däcken med två av mina favo färger riktigt läckra, trots fel ordning;-)
  De gamla affischerna är ju så läckra. Min pappa hade faktiskt en Mercedes 190D - lite nostalgi här:-)
  En behåbuss - försöker visualisera en sådan just nu. Kan ta lite tid bara;-)
  Tusen tack för skyltningen som blev ett perfekt tidsfördriv för dig - bra att ha en blogg i sådana situationer;-) Stort tack för länkarna också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det fina skyltar de hade där på Ibercar! Gillade verkligen de gamla på toan, synd att de var där för alla går nog inte dit.

   Radera
 2. En udda skyltsöndag, men oxå synnerligen intressant. Ett sånt där reparationskit har jag aldrig provat. Ett hederligt reservdäck kändes tryggare. För väl att det var ett potthål och inte ett slukhål.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, udda kanske men jag brukar ju inte bara ta foto på en skylt. Haha!

   Jag håller helt med dig om reservdäck! Fast i det här läget var det ändå rätt smidigt för vi slapp ställa oss där och byta däck och sedan ändå betala pengarna för det som gick sönder. Det åker runt bärgningsbilar hela tiden här, ser minst fem stycken varje gång man tar sig till Fuengirola.

   Radera
 3. Vilken TUR att det ändå inte gick värre när ni nu körde ned i den där gropen. Vägarna är verkligen under all kritik på många ställen i det här landet. Trottoarerna är ofta ännu värre... Man ser dom med rullstolar och barnvagnar som går ute på gatan för att det är typ omöjligt att ta sig fram på trottoarerna.

  Många skyltar hittade du i alla fall - alltid något när olyckan ändå var framme. Sen har ni ju fräscha, säkra däck nu också. Så länge ni håller er undan från såna där gropar dårå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gropar undviks allt vad man kan nu! Har foto på en trottoar där jag inte riktigt vet vad de tänkte på, ska publicera den någon gång. Antagligen tänkte de väl inte alls ...

   Radera