lördag 16 december 2017

Lördagsgodis 2017 vecka 50

Som jag berättat om tidigare har vi en liten vildkatt som vi har döpt till Tramse och han lever verkligen upp till sitt givna namn. Vi försöker och försöker men nä, han blir inte mer klappmottaglig för det. Men ändå får han faktiskt vara temat i veckans Lördagsgodis!

Öppna dörren! Jag vill ha mat! Annars sätter jag ännu fler tassavtryck på rutan!

Godisbit nr 1
Vi ger honom köttrens från fläskfilé och entrecote, han vräker i sig och tigger om mer. Han får ibland lite till eller så får han det nästa dag. Varje dag sitter han och väntar, han rör sig egentligen sällan ifrån vår trädgård!

Men inte får vi klappa honom.

Stör inte! Jag äter!

Godisbit nr 2
Mannen min tyckte vi skulle köpa hårdisar vilket jag var emot för jag tyckte han inte skulle bli serverad mat varje dag, han får ju inte bli för bortskämd. Men så gjorde jag det ändå. Köpte Mercadonas märke, det gick väl i honom men inte så han slängde i sig. Köpte ett annat dyrare på Lidl som han vräkte i sig, köpte ett billigare som han halvratar. Får duga i brist på annat. Finsmakare ska man ju vara också!

Inte ett kli under hakan ens vill han ha. Fast jag försöker förklara vad han går miste om.

Där ska jag sova i natt!

Godisbit nr 3
Han låg på våra dynor till utemöblerna och det gillade jag inte så jag sydde en egen dyna till honom av två grådaskiga kökshanddukar och lite vadd jag hade hemma. Han gillar sin dyna och sover på den varje natt. Om det pratas om regn brukar jag lägga den på hyllan under bordet och då sover han där istället.

Inte ens när den lille prinsen fått en egen säng får man kela!


Godisbit nr 4
Jag brukar skaka av dynan emellanåt och såg på det sättet att han har mask i magen, stackaren. Tror det är varför magen blivit rund som en boll också. Så jag köpte avmaskningstabletter till honom. Dyrt var det också, tror det kostade 12 € för en kur. Som tur är är han ju glupsk så den stora tabletten kunde delas i fyra och dessa bitar petade jag ned i en bit kött, matrester. Så fick han en bit i taget som han kastade sig över. Funkade perfekt i alla de fem dagarna. Jag har givit katter tabletter förut men då har det varit fullt krig med morr och vassa rivmärken i både hud och kläder. Det här var nafs-nafs-nafs och ett nafs till. Klart! Tur att Tramse aldrig har hört den här:


Den är från 90-talet tror jag men jag tycker den är suverän! När jag läste den första gången skrattade jag så tårarna rann, minns att jag satt på jobbet. Vill du läsa den själv på svenska finns den till exempel här.

Vaddå?! Ge mig mat istället för att stå där och skratta!
Fotot blir i alla fall suddig om du skrattar ...

Nä, vi kommer aldrig att få klappa honom. Men han skänker oss så mycket glädje ändå så det är nästan att det inte gör något. Nästan.

29 kommentarer:

 1. Haha! Man kan inte annat än älska den första och den sista bilden :-D Han är fin, Tramse. Hoppas att du har fel och att ni kommer att få klappa honom. Nån gång. Gissar att ni har testat att handmata? Ja, inte med händer, utan med nåt riktigt gott, som räkor eller så.

  PS: Anders var en fena på att pillra i Megasen piller. När vi vaktade grannens katt var det inte fullt lika enkelt... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Emma, Sol som sol?16 december 2017 18:34

   Just ja! Det glömde jag ju att skriva om!

   Först kastade jag köttbitar ut genom dörren, sedan la jag på tröskeln, på dörrmattan. Jodå, han har varit inne. När dörren står öppen så sätter han sig gärna där på dörrmattan och tittar, vet inte riktigt hur han ska bete sig när jag tappar något på golvet. Han var djupt besviken över morotsskalet som flög i väg. Lika besviken som du och BP, misstänker jag. Haha!

   Men handmatning var det ja. Jo då, Jag har suttit där på huk med en köttslamsa dinglandes mellan fingrarna. Problemet är ju bara att deras närseende inte är det bästa och han fokuserar inte på köttet utan på det som håller i köttet: mina fingrar. De har bra kraft i de där där små gulliga tassarna. Med klor och allt. En massa svordomar, tvål, vatten och ett plåster senare så satt jag där och dinglade med en köttbit igen. Men med en kökstång emellan!

   Radera
 2. den första bilden! hahahaha... jag gillar verkligen tramse. plus stor guldstjärna för avmaskningspillren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den bilden är jag faktiskt riktigt nöjd med. Han ser så himla tramsig ut också!

   Han är fortfarande rätt rund om magen men det är nog pga mattillgången. Men han ser inte lika uppblåst ut längre.

   Radera
  2. (Jonas, kikade in på din profil och bara så du vet så är landsnumret till Spanien +34. Ringer man +43 kommer man till Österrike.)

   Radera
  3. oh shit, fixat! för till österrike vill jag inte flytta. :)

   Radera
  4. Inte?! Det har nog också sin charm! :D

   Radera
  5. haha, nej försök inte! jag behöver sol och värme. ;)

   Radera
  6. IDAG:
   Sol - ja
   Värme - nä

   14 grader, jag gick med täckjacka ute, de svenska turisterna på Lidl kom i shorts och t-shirt. Alltså ALLVARLIGT! Det är 14 GRADER!

   Radera
  7. hahaha, jamen det gäller att hålla sig i solen ;)

   Radera
  8. Jo men det är fasen inte sol överallt ... Jag huttrar ju bara jag ser dem och skaka rhysteriskt på huvudet.

   Die Dumme Schweden - eller hur var det nu?

   Radera
  9. om man kommer från -14 och snö och hamnar i +14 och sol då ryker kläderna! :) ;)

   Radera
  10. Fast 14 grader är fortfarande bara 14 grader ...

   Radera
 3. Hahaha! Ja du, att få fläskfilé och entrecôte serverad varje dag förklarar ju att han är aningen kräsen vad gäller torrfoder.
  Å han verkar ju nästan vara er huskatt så som du tar hand om honom. Men det gäller ju att ge och ta. Så det ska vara intressant att se om han kanske tackar er en vacker dag med att låta sig klappas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han får ju inte slamsor varje dag, herre jisses. Nog för att köttet är billigare här men någon måtta får det ju ändå vara.

   Nä, jag tror inte att han kommer komma närmare än vad han är nu, kring 1 m går gränsen vad som är hanterbart i hans skalle.

   Radera
 4. En sån fin liten kisse han är. Första bilden på honom är så kul. Vi har adopterat en lite kattflicka som ursprungligen kom från en samlare. Avmaskning var inget problem men kloklippningen ett desto större. Numera får veterinären klippa klorna, kostar 120 kr. Slipper nu en vrålande fräsande och rivande katt i knät:)

  Din lille Tramse går ju ute så det problemet med klor har ni ju inte. Hoppas att pillerkuren har sin verkan. Fick veta hos vetrinären sist att det är torrfordret de blir tjocka av och inte kött och blötmaten, Hade inte en aning om detta, trodde att det var tvärtom.

  Lycka till med kissen:)

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jädrans katteländen! Jag gillar också den första bilden, han ser så himla kul ut!

   Katterna här ser rätt välmående ut så vi tror att det är fler som matar dem. Eller så förser de sig av hundarnas mat. många med hund och de har säkert matskålar som står ute.

   Radera
 5. Nu känns det nästan att han borde låta er klappa i alla fall liiite efter alla försök att fjäska ;)

  SvaraRadera
 6. Integritet benämns det visst. Det blir aldrig tråkigt med katt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det blir sällan tråkigt med en katt närheten! :D

   Radera
 7. Men hallå? Var är julskyltningen :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var ju tvungen att fixa med julgran och pepparkakor och ... jisses kvinna! Nu finns det på plast! Eller plats.

   Radera
 8. Säga vad man vill om Tramse men han är då rakt inte tramsig när det gäller att få i sig föda, att tom avmaskningsmedel slinker ner det är ju unikt.
  Vår Tiger kunde alltid på något sätt känna av medicin och hur vi än gömde den kom den utspottandes, ren och fin. Man var tvungen att hålla huvudet och lägga tabletten långt in i munnen och sedan knipa ihop gapet, till slut blev han tvungen att svälja.
  Jag tror att rätt som det är hoppar Tramse upp i ditt knä, fjäska inte för mycket det brukar vara bäst att vara lite nonchalant. Lycka till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä alltså vilka krig jag har varit med om! Maskmedel är väl en sak och inte hela världen om de inte får i sig men min lilla kissemissa Randen - som såg ut som en smal Tramse - fick salmonella och då liksom MÅSTE man få i henne penicillinet. Fy fan vad vi slogs om det! Som du säger, man tor att NU! NU GICK DET! och så SPOTT så ligger den där ... medna katten ser ut som att Vaddå! Trodde du verkligen att jag skulle SVÄLJA det där?!

   Radera
 9. Gillar att du bryr dig om katten för kattens skull :) inte bör att få kela ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han ger ju oss så mycket glädje ändå och det hade inte känts rätt att låta honom då må dåligt om man lätt kan hjälpa honom. Utan att röra. Jag är rätt säker på att det var han som jag lyfte upp ur grannens tomma pool när han var liten, att det var han som bet mig i tummen:
   https://solsomsol.blogspot.com.es/2016/06/kattdomesticering-del-3.html

   Radera
 10. Åh, så fint att läsa om hur bra ni sköter om er "gästkatt"! :-) Så roliga foton också - han ser ut att vara en sån där filur som ska låtsas vara ointresserad men ändå sticker fram sitt huvud överallt. :-D Det kan vara klurigt att få en vildkatt helt tam, men ge inte upp! Om inte annat har ni i alla fall en glädjeskänkande misse som vakar över ert hem! Feliz Navidad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså han är ju hos oss hela tiden! Han sover på sin dyna under bordet på natten, på dagarna hittar han den soligaste platsen under hibiskusen eller på dörrmattan, ibland rullar han sig på stenplattorna och har det så himla bra. Man SER hur bra han har det! Haha, ibland sitter han vid trappen vid grinden och väntar på att man ska komma hem!

   ¡Feliz Navidad, Sofia!

   Radera