lördag 30 december 2017

Lördagsgodis 2017 vecka 52

Årets sista godispåse! Fick gräva djupt denna veckan för det har varit lite rörigt så som det alltid är kring jul men självklart får jag upp en hel näve med godisbitar!

Godisbit nr 1
Julmat! Jag vet, det är en vecka sedan julafton och alla är väl trötta på julmat nu men visst är det gott med julskinka med lite senap på en hård macka när man känner sig lite sugen. Eller några bitar sill från det man lagt in själv! Gu så gott!


Godisbit nr 2
En bra korkskruv! Det ska man verkligen inte nedvärdera, särskilt inte om man bor i ett vinland och gillar vin. Jag minns och har pappersfoton på när vi misslyckas öppna en vinflaska, mer än halva korken sitter kvar i flaskan och där sitter den jättebra. Desperat plockade vi fram borrmaskinen och det är det fotona föreställer: mannen min som står och borrar ned en vinkork. Bör kanske tillägga att det är ganska preskriberat, det här var 1989-1992 någon gång.

Men en bra korkskruv fick jag sedermera av min Storebror Kocken, en foliekniv dessutom. De fick ju följa med när vi flyttade och jag har aldrig misslyckats med att öppna en vinflaska med dessa verktyg. En eller möjligen två gånger har det hamnat en bit kork i vinet men det är nog mer korkkvaliténs skull än -öppnarens.


Godisbit nr 3
Nästan 22 grader den 30 december ... Att sitta ute en stund och bara slappna av med solen i ansiktet. Att känna hur hela kroppen slappnar av i värmen. Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit det men det går inte att jämföra en svensk och en spansk vinter. Jag har vinterjacka och sjal på mig när det är 16 grader ute ...! Håller på att få hysteriska utbrott på turister som kommer i shorts och linne när det här är 14 grader ute. Alltså allvarligt!

Godisbit nr 4
Att höra sonen med lite provocerande förtjusning berätta för kompisar han spelar med via internet (på flytande engelska!) att han fyller år 1 januari. Årets första dag. Stackars unge ... Alla är trötta, ingen är sugen på att fira för det gjorde vi kvällen innan! Men han får ju skylla sig själv lite, han skulle "egentligen" ha fötts två veckor tidigare men mammas mage var himla mysig, gosig och bekväm så varför flytta ut? En dag till så hade han ju blivit utkickad av barnmorskan. Bättre att bestämma själv.

Lillskrutten.

Hur som helst ... I morgon är det nyårsafton och då ska vi till Familjen Cuba igen, tredje gången vi firar nyår med dem! Som min pappa brukar säga om nyårsfirande, bra när det är på krypavstånd! I morgon ska jag gör några pajer och ta med till de inbjudna, Familjen Cuba ska fixa hummer och kubansk mat. Kul! Jag ska även baka en frukttårta att ta med så att vi efter tolvslaget med cava och 12 vindruvor kan sjunga för sonen och så att han kan få blåsa ut den första omgången med ljus. Efter att vi har sovit några timmar blir det väl dags att blåsa ut tretton till. Lillskrutten! Tror nog att jag kan ta bort prefixet, liten är han inte ... Men han är fortfarande en halv centimeter kortare än mina 177 cm!

Skrutten.

Ska se om jag får ihop någon Skyltsöndag i morgon. Material finns, tiden är mer osäker. Vill därför passa på att redan nu önska dig och de dina ett GOTT NYTT ÅR med varma kramar från mig och de mina!

5 kommentarer:

 1. Det var då en riktigt välfylld godispåse:-)
  1. Slut hos oss sedan igår. Skinkan blev "förvandlad" till både Spaghetti Carbonara och mackor.

  2. Här köper vi nästanalltid BiB:ar (Bag in Box), men när vi åker till Spanien tar vi alltid med extra "verktyg" hemifrån. Vinet i spanska BIB:ar går ju inte att dricka.

  3. Rena svenska sommaren hos er! Grattis! Det är milt här också. En grön jul i 08 och just nu 3,3 grader. Jo, det skiljer några grader...

  4. Stort, stort GRATTIS till Skrutten som fyller år!!! Tycker också lite synd om honom. Min pappa föddes också den 1 januari. Hellre det än att födas den 24:e, 25:e eller 26:e december dock.

  Ha det underbart hos familjen Cuba. Å jag förlåter dig om du inte hinner med Skyltsöndag med tanke på alla förberedelser;-)

  Gott Nytt År till dig och din härliga familj:-)

  SvaraRadera
 2. Julmaten är slut och nån "riktig" skinka blev det inte i år.

  En bra korkskruv är ovärderlig! (Nåja, nästan i alla fall). Hade en elektrisk som var superbra men som till slut blev utnött... ;-)

  Vi hade också en fantastisk dag igår! Kollar i kameran nu, och klockan 15:38 fotade Anders vår termometer som då visade på 22,6 ute. Det var bara 20,5 inne, så vi fick öppna och släppa in värmen :-)

  Jag tycker nog att det var smart av sonen att avvakta årsskiftet. Att vara född i slutet av året var inte kul, det räckte med att vara född i oktober... Man fick vänta i eeevigheter innan man fick göra grejer som hade åldersgränser (gå på ungdomsgård, disko, barnförbjudna filmer osv). Vet inte hur det är nu, men det borde vara födelseÅR som räknas, inte det specifika datumet. Orättvist!

  Ha nu en riktigt fin nyårsafton och ett GOTT NYTT ÅR!
  Kram

  SvaraRadera
 3. "Gottegris"! Ha en riktigt bra nyårsafton :)

  SvaraRadera
 4. nr 1. Julskinka äter jag inte numera, men visst var det gott på det sätt du beskriver.
  nr 2. En riktigt bra korkskruv är ett måste i ett välutrustat hushåll.
  nr 3. Den lilla snö som fanns regnar så sakteliga bort idag. Tänk om vi kan se fram emot en vinter utan att behöva ta ut snöslungan.
  nr 4. Grattis till sonen!
  Ett riktigt Gott Nytt År till er med kramar från oss på Getingstoirp!

  SvaraRadera
 5. En härlig blandning i din godispåse!
  Känner igen det där med temperaturer och shorts!
  God fortsättning!

  SvaraRadera