lördag 23 december 2017

Lördagsgodis 2017 vecka 51

Ja, då är det bara några skälvande timmar kvar innan julafton och allt vad det innebär! Mycket godis så klart!

Köttbullar i stora lass!

Godisbit nr 1
Julmiddag! I år - precis som förra året - så ska julaftonens middag avnjutas hemma hos Familjen Cuba och precis som förra året så tar jag med en del och Familjen Cuba fixar resten. Det ska bli jättetrevligt!

Magefesa Favorit Trío

Godisbit nr 2
Tryckkokare! Japp, jag har blivit med tryckkokare jag med som alla andra spanska hushåll! Mamma och pappa skickade över pengar att köpa julklappar för och det här är min julklapp från dem så tack så mycket snälla mamma och pappa!
Jag hittade ett set på Carrefour med en gryta på 6 liter och en på 3, bra omdöme så det slog jag till på. Jag har använt den två gånger nu och senast i går till årets bruna bönor till julbordet. 15 minuter att koka dem i stället för 1 timme! Det blev supergott!

Godisbit nr 3
Den största godisbiten är nog ändå att sonen har klarat av en hel termin i spansk skola! I går var det sista skoldagen (jodå, det är full skoldag även den sista dagen på höstterminen) och barnen fick sina utvärderingar. Sonen hade lite blandad kompott med några ämnen i topp och någon enstaka med förbättringsbehov men han har varit så otroligt duktig! Den här terminen har ju liksom bara varit på känn, allt är nytt och konstigt. Fröken sa till honom att för att ha varit den första terminen så är det jättebra! Skulle det här omdömet vara vårens betyg, det vill säga för hela läsåret i årskurs 7 så skulle han inte behöva gå om årskursen. Så nu gäller det bara att bibehålla och förbättra.

Vilken godisbit va!

9 kommentarer:

 1. Då vet jag vad du har gjort idag - rullat köttbullar!!! Vilka lass!!! Fantastiskt jobbat!

  Inte visste jag att alla spanska hushåll har tryckkokare. Har faktiskt inte ens en aning om vad man använder en sådan till. Men toppen att du fick en riktig "önskeklapp" av dina föräldrar!

  Stort GRATTIS till sonen! Helt fantastiskt så duktig han har varit. Till våren kommer han att vara ännu bättre, nu när han har vant sig. Vilken sporre för honom. Han måste vara minst lika stolt som du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att tryckkokare är väldigt vanligt hör i Spanien, tror det används mycket i länder där bönor mm är vanliga. Det är vanligt i Serbien också, om jag förstått det rätt.

   Sonen är så duktig så. Han är nöjd och vi så stolta så!

   Radera
 2. Nr 1. Trevlig tradition det där med julmiddag hos Familjen Cuba.
  Nr 2. Bra att få välja julklapp själv, ännu bättre när det blir lyckat.
  Nr 3. Stort Grattis till sonen för ett väl utfört "jobb". Men så har han oxå en bra mentor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Steve. Det är inte lätt att leka mentor i ett annat land.

   Radera
 3. Förstår att den sista godisbiten är den som smakar och känns bäst. Aha, inga betyg nu vid terminsslutet, men å andra sidan så räcker det ju bra med en utvärdering. Roligt att det gått så bra. Visst är mycket nytt men ungdomar är bra på att anpassa sif och ta till sig nytt i skolan. I alla fall enligt mina erfarenheter. Bra jobbat! Stor eloge- Och förbättringsområden är ju en bra utmaning.
  Kul med tryckokare. Bra julklapp. Jag ärvde en av min mamma, men den är i Sverige och jag kan inte påstå att jag använder den mer än ett par gånger per år. Och bruna bönor kokar jag inte. Har dock använt den till grytor och dillkött.
  Önskar er en riktigt God Jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nu vid terminsslutet är det mer en fingervisning, vartåt det kan barka. Finns ju en viss logik i det. Och sonen är jätteduktig!

   Jag har använt den två gånger nu och tittar längtansfull på den, mannen min sa i dag att nä, inte mer bönor nu! :D Men visst kan man göra mycket mer i den!

   Radera
 4. Den bästa godisbiten är såklart den sista - såååå duktigt av sonen, stort GRATTIS! :-)

  Tryckkokare... Aldrig haft en sån. Hur vet man egentligen hur länge man ska koka? Säger den till när den är klar, eller? ;-) Nåja. Man lär sig väl med tiden kan tro. Eller kan man bara dividera med fyra på den normala koktiden?

  Ha nu en riktigt fin julafton med familjen Cuba - kram och GOD JUL!

  SvaraRadera
 5. Min tryckkokare anvönds flitigt i mitt hushåll🤗
  Vill önska dig en riktigt mysig Jul och Gott Nytt År🎅🌲🎅

  SvaraRadera
 6. Saknar tryckkokare ibland. Hade en när vi bodde på Cypern :) däremot använde jag för första gången i mitt liv en Slow Cooker nu i helgen! Perfekt tomtegröt blev den blyga starten - men det lockade till att prova fler saker!
  Hoppas du har en fin och skön jul!
  Heja sonen som fixat hela terminen :)

  SvaraRadera