lördag 21 juli 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 29

Det är flämtande varmt i dag så det är nästan så godiset smälter! Choklad har fått flytta in i kylskåpet (där det egentligen inte alls hör hemma) för annars är det bara som chokladsås överallt i skafferiet. Rena godispåsen för myrorna och så kul ska vi inte ha det!


Godisbit nr 1
Kebab! Sonen har tjatat och tjatat på kebab och i veckan fick han äntligen sin kebab! Vi har hittat ett ställe i Arroyo de la Miel som inte ser mycket ut för världen men de har jättebra kebaber! Sonen och mannen min brukar ta med nötkött i sin kebabrulle medan jag tar falafel i pitabröd. Vi har ätit på några andra ställen men El Kebabbón har hittills varit bäst.


Godisbit nr 2
Fungerande växtskydd! Jag älskar pelargoner men så fort jag köper en här i Spanien så är det något äckelkryp som gör hål i stammarna och till slut dör pelargonen. Jag gillar inte gifter men det finns gränser för vad jag tolererar från växtmarodörer. Köpte därför denna spray på det lokala trädgårdsmästeriet och äntligen börjar mina fina pelargoner repa sig!


Godisbit nr 3
Is! Stora isbitar gjorda i hjärtformade muffinsformar som gör att vattnet - eller vad man nu har i glaset - håller sig kallt längre! (Ja, bilden är suddig men vet ni hur fort det började smälta när det är 35 grader?!)

Jag har även fryst ned klyftor av citron som är perfekt att sedan bara ploppa ned i glaset - smaksättning och isbit i ett!

13 kommentarer:

  1. Vad gäller varm mat så avstår jag den gärna när det är varmt. Men kan man gkädja de sina med kebab i varianter och falafel till dig så är det godis på hög nivå.
    Och visst finns det gränser för vad ens växter ska utstå. Fint att pelargonerna piggnat på sig. Och gift kan göra underverk.
    Kul med dessa stora isformar . Har också ett gäng som nu abvänts flitigt. Här ha vi haft +32 så det har svalkat skönt i glasen med dryck. Lime och citronklyftor som fryses in, liksom jordgubbar och melon (vatten och honungsmelon) ger fin smak.
    Tack för fina godisbitar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jordgubbar och melon åker rakt in i mun, citronerna i frysen för jag hinner inte med dem. :)

      Radera
  2. 1. Äter ju inte choklad själv, men min man lägger alltid sin 70% mörk choklad i kylskåpet. Mycket godare kallt än varmt tycker kan.

    2. En riktigt god kebab är guld värd! Kul att ni har hittat ett ställe som ni är nöjda med. Min favo som fanns i gamla Hötorgshallen har försvunnit efter ombyggnaden. Den jag åt för ett par veckor sedan på en kvarterskrog i Ropsten var ingen höjdare.

    3. Kul att du nu kan njuta av insektsfria pelargoner.

    4. Det var uppfinningsrikt! Muffinsformer som isbitar. Det ska jag absolut testa. För du vet väl att vi har haft "ditt" väder här i drygt en vecka nu. Å det lär fortsätta i minst 10 dagar till enligt prognosen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bra att hitta de där ställena man vet man kan gå tillbaka till och fy så sur man blir när de inte längre finns kvar.

      Radera
  3. Jag är inte så förtjust i kebab faktiskt, men en riktigt bra falafel tackar jag inte nej till! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar i och för sig kebab men det är så sällan jag äter falafel så då passar jag på.

      Radera
  4. Jag minns när jag lämnade en chokladkaka i handskfacket när vi besökte Gripsholms slott en varm sommardag för många år sen. Det handskfacket blev sig aldrig likt igen... :-)

    Vi har två favvokebabställen. Ett här i stan och ett i Granada. Det blir oftare det förstnämnda som får besök av oss.

    Jag funderar allvarligt på plastblommor... Eller snarare såna där i tyg som ser lite mer äkta ut. I alla fall om man skippar glasögonen :-D

    Bra idé med muffinsformar! Vi brukar fylla plastflaskor till hälften med vatten och frysa in. När vi ska ut och promenera i värmen tar man ut dom, fyller på med kallvatten och sen tinar ju isen vartefter och vattnet håller sig kallt längre.

    Tack för lördagsgodiset, även om det nu råkat hinna bli söndag ;-)


    SvaraRadera
    Svar
    1. Plastblommor? Nä fy! Fast vi reser ju inte så mycket, förstår att det kan vara bökigt men skötsel ni som är borta en hel del.

      Jag brukar ju också frysa in vatten plastflaskan, har alltid några i frysen, och sedan har jag mitt virkade fodral som hjälper till att hålla kylan:
      http://solsomsol.blogspot.com/2015/11/ar-du-sysslolos-eller.html

      Radera
    2. Fiffigt med det där finurliga flaskfodralet. Fast virka är inte min grej (det heller). Det senaste jag försökte virka var nog tofflor till min katt Megasen som klöste lite överallt på möblerna. Haha! Vad trodde jag? Hon sparkade av sig dom direkt.

      Men du kanske ska prova att virka såna till Tramse? Han kanske gillar dom och då kanske frukostritualen blir mindre kloiga. Ett problem kan kanske vara att få på honom strumporna, men det löser du säkert :-D

      Radera
  5. En riktigt god chokladbit låter oxå jag slinka ner ibland.
    1. Man blir glad åt små oansenliga mathak som överraskar med utsökt mat.
    2. Ibland måste man bara ta till det "otillåtna".
    3. I den här värmen så försvinner isbitsformen snabbt, men det är alltid trevligt med hjärtan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, isbitarna försvinner fort och strax är vattnet varmt igen. Fast egentligen ska man ju inte dricka kallt, det är bättre för kroppen med ljummet för då kan det ta upp vätskan bättre. Har jag läst, ska jag tillägga. Har ingen aning om det är sant.

      Radera
  6. God mat kan man faktiskt åka en bit för att få njut av :)
    Smart idé att göra stora isbitar i muffinsformar! Enkelt!
    OM vi tycker att vi har det varmt här så är vi ju ändå inte uppe i era gradtal. Här smälter i alla fall inte choklad (än) till insekternas förtret ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan få isbitar i alla möjliga roliga former på detta sättet!

      Radera