torsdag 11 oktober 2018

Höstoväder

Vi hade en fin brittsommardag med drygt 32 grader och sedan så ... ja, sedan brakade det loss med buller och bong. Eller heter det bång?

Bång. Bong var visst något helt annat.

Hur som haver. Mycket väder har det ju blivit här på bloggen senaste tiden men vi svenskar älskar ju väder - precis som de flesta andra nationaliteter, vad jag tycker mig märka. Dessutom är det ju väldigt vackert och tacksamt att fota! Spännande att se hur det ter sig på bild för det ser sällan lika ut, verklighet och bild. Kameran spelar också en stor roll, har jag märkt. Bilderna blev helt annorlunda i min förra mobil, mer färg som jag inte såg fanns men som kameran plockade fram.

Här kommer i alla fall lite väderbilder sedan i måndags:


Hotfullt där borta och snacka om tjockt täcke över oss! OK, det är taget på morgonen så det ser värre ut än det kanske var. Men det blixtrade friskt över havet.


Mellan skurarna kämpade sig solens strålar fram. Då var det väldigt skönt att själv titta ut också.


Tur jag inte hade fyllt på poolen, det sköttes på annat sätt.


Solsken och regn samtidigt, det är lite häftigt. Klickar man på bilden så ser man att det är ringar på den annars så himlaspeglande blanka vattenytan. I söndags när det var över 32 grader varmt i luften höll poolvattnet en temperatur på 24. Mannen min och jag badade och det var skönt även om vi inte var i hur länge som helst. Med veckans påfyllning uppifrån och den svalare lufttemperaturen har det sjunkit till 22 grader. Var söndagens dopp säsongens sista, tro?


En väldigt inzoomad bild, därav den dåliga kvaliteten. Men jag lyckades fånga en uppåtdroppe!


Mannen min som älskar mullrande oväder filmade en liten snutt. Det går blixtsnabbt att se filmen för den är bara tre sekunder lång.


Allt regn som kommit de senaste dagarna har varit väldigt välbehövligt, både växter och djur behöver det ju. Vildkatten Tramse är mindre imponerad, han har legat och tryckt utmed muren under en cypresserna, tagit svängar förbi köksdörren och anklagande undrat varför den står stängd.

Men medan han har gått och gömt sig undan regnet så har regnet lockat fram annat. Det kommer i ett eget inlägg.

14 kommentarer:

 1. även jag älskar blixtar. skyndade mig ut för att fota och räknade till ca 1 blixt varannan sekund. mycket trevlig, om än märkligt då det var i princip ljudlöst och helt torrt pga avståndet. (första gången för mig) men nästan lika mäktigt för det! :D 10/10 poäng.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det lustigt, precis som du säger så hördes det bara någon enstaka knall här medan det blixtrade hela tiden därute över havet.

   Radera
 2. Jag gillar också åskväder. Har många gånger försökt fånga en blixt på bild/film, men har alltid misslyckats. Så stort GRATTIS till mannen din.
  Dina himlar var verkligen dramatiska, så helt olik dom vi ser i Sverige.
  Att fånga en uppåtdroppe är också en konst. Bra jobbat där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ett foto som är uppförstorat och inramat på en blixt mannen min tog när vi bodde i Sverige. Då var han mer ivrig att fotografera, vi jagade för 17 åskan med bilen några gånger.

   Tänk att samma himmel kan se så olika ut!

   Radera
 3. Dramatiska väderbilder! Här gungade det härom natten ... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de kan vara dramatiska även om det inte var så dramatiskt just där vi var. Kom några ordentliga skurar så det forsade en del.

   Misstänker att man bör inte lida av sjösjuka om man ska bo på en husbåt. :)

   Radera
 4. Snyggt fångat av både droppen och dom häftiga blixtarna!

  Här slog också vädret om till höst på ett kick med ett häftigt regnoväder som än en gång spolade bort stränderna i stan. Dom lagades som vanligt snabbt, för det är mycket folk här fortfarande. Tror att många spanjorer passade på att åka hit och bada då det var två helgdagar denna vecka.

  Nu har temperaturen sjunkit även på dom soliga dagarna. 21 grader just nu - skönt! :-)

  Ha en fin nationaldag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur var så var det rent regn den här gången så bilen blev ren igen!

   I dag skiner i alla fall solen och det är lite varmare. Måste städa. Suck.

   Ha en härlig Nationaldag du med!

   Radera
 5. Tror ni hade mer dunder och regn än vad vi hade vi på Costa Blanca. Men visst märktes höstens intrång även här. Läckra bilder. Och att fånga blixten är ju läckert. Fint fångat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fånga blixten är en konst och så ska man ha en massa tur också.

   Radera
 6. Ni bor ju verkligen med fantastisk utsikt :) Vilka bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Kan bara hålla med, utsikten är fantastisk! Att ha utsikt är väldigt viktigt för mig, måste inte vara hav. Men det måste vara fritt.

   Radera