lördag 13 oktober 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 41

Innan jag drar igång grillen och slänger på fläskkotletterna så ställer jag fram lite lördagsgodis åt er!

Godisbit nr 1
Lära sig nytt! Skrev ju i går om tusenfotingen som tassar runt här på alla sina fötter. En kommentar från BP:s make fick mig att dubbelchecka och göra ett tillägg i mitt inlägg. Gillar inte att ha fel och gillar inte när det är fel (så jag brukar undvika att ha fel) men jag blir glad när jag får lära mig nytt!

Tack förresten för att ni kämpade med att få titta på filmen, det var tydligen inte lätt att få igång den. Fattar inte varför, jag gjorde som jag brukar. Det är väl någon uppdatering någonstans som ändrat saker så det inte funkar som det ska/brukar. Någon som varit och pillrat på något, som vanligt.


Godisbit nr 2
Tillit! Vildkatten Tramse och jag har morgonrutin. När jag gör ordning frukost så kommer han och tigger. Han väntar tålmodigt för han vet att det belönas med en bit skinka eller en ostkant.

Ser ni hur nära mig han avslappat ligger! Jag kan gå runt i köket medan han ligger kvar där. Han är fortfarande no tocar, inte röra, men han rör vid mig. Jag känner ibland hans morrhår mot min vad när han nosar där, hans päls mot min fot när han sträcker sig över den för att nå en munsbit jag kastat där.

För några dagar sedan råkade jag tappa marmeladburkslocket på hans huvud! Uppsidejsi! Han flög i väg som ett skott medan det skramlade i hela köket och jag tänkte att nu kommer han nog inte fler mornar. Men jodå. Vad är väl ett lock i huvudet i förhållande till det goda i magen?

Det lustiga är att det här är på morgonen, då är han nära och lugn. Men sedan när han kommer andra tider på dygnet så är han mycket mer "sprättig" och lättskrämd trots att han vet att det kommer en köttslamsa eller så.

Han kanske är morgontrött.

Den ljusare asfalten är parkeringsplatser utmed parken,
det syns hur smala fordonen är i förhållande till det.

Godisbit nr 3
Små servicefordon! Alltså de är ju bara för söta och jag fnissar glatt varje gång jag ser dem! Sitter det två män i skrattar jag högt för de här bilarna är verkligen supersmå och där sitter de axel mot axel inne i bilen. Och jag undrar alltid om svenskar skulle gå med på att sitta så trångt med en kollega? Finns säkert någon föreskrift emot det.

Bilarna är ju så himla bra för de är små och tar sig därmed fram lätt, står inte i vägen, kan åka på parkernas gångar om det behövs. I bak där under luckan finns arbetsredskap så som trimmer, krattor och liknande. De drar säkert inte mycket bränsle heller, tror inte de är så motorstarka.

Tycker de är så himla söta!

10 kommentarer:

 1. nr. 1.Vem fan vill ha fel.
  nr. 2.Vilken härlig kompis du har i Tramse.
  nr. 3.Kanske eldrivna t o m? Jag ler åt ditt föreskriftsantagande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tror inte att de är eldrivna, de brukar låta när de kommer. Men jag ska inte svära på det.

   Men ligger det inte något i det? Måste vara minst 30 cm mellan axlarna. Alltså inte ens egna axlar, då ...

   Radera
 2. Fel och fel! Det mesta är relativt. Och att lära sig nytt är ju en bra godisbit det också eller att ompröva något.
  Klart att Tramse är en riktigt fin godisbit. Dessutom verkligen personlig.
  Dessa små servicefordon har jag sett en del av i Torrevieja. Men jag brukar bara se en person i dem. Men de brukar å andra sidan komma i par. Fin godisbit även dessa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oftast är det bara en gubbe i bilen och som du ser så var de här också två. Men det är långt ifrån ovanligt att de är två i samma fordon.

   Radera
 3. Hahaha! Tusen tack för ytterligare en länk. Visade min man och han rodnade en aning. Japp han skrattade också. Tänk vad man lär sig i blogglandia! Helt underbart, men du hade verkligen inte behövt ändra texten. Jag menar - who cares - egentligen. Kryp som kryp liksom. Äckliga är dom iaf, oavsett om de är millipedes eller centipedes;-)

  Klart Tramse kommer tillbaka. Vad är en bula i huvud mot tre mål mat om dagen. Killen är smart:-)

  Servicebilarna är verkligen söta. Å du vet väl - finns det hjärterum så finns det stjärterum. Fast inte i Sverige antar jag;-)

  Toppen lördagsgodis, det enda jag "äter" förresten;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är klart jag ska ändra om det är något som är inkorrekt. Som sagt, gillar inte fel. Who cares? Jag!

   Härligt att mitt lördagsgodis tillfredsställer ditt godisbehov!

   Radera
 4. Aldrig kul att ha fel. Tror jag? Har aldrig testat det där med att ha fel själv ;-)

  Vad mysigt att Tramse är så nära och lugn nu. Åtminstone på morgonen och när du inte släpper grejer i skallen på honom ;-)

  Dom där små söta bilarna ser vi här också. Ser verkligen kul ut när det är två personer ute och åker :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är dumt att ha fel. Men jag antar att det är ännu dummare att inte erkänna och rätta till.

   Tramse är lite periodare, har väl med hormoner att göra. Vissa dagar är han spattigare än andra men på mornarna brukar han vara lugn. Kanske inte alltid sådär lugn som på bilden men oftast.

   Du ser, du har också observerat att det är fnissigt när de är två i de små fordonen!

   Radera
 5. Följer varje uppdatering om Tramse med stort intresse :) Så skönt att han litar på er mer och mer - trotts metallock :) Då är det ju riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast frågan är om kulmen är nådd. I dag var han spattig. Kanske har med vädret att göra? Eller dörren snarare för nu när det är svalare och regnigare så står dörren bara på glänt och det blir läskigare än en vidöppen dörr.

   Radera