lördag 26 januari 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 4

Härligt! Lördag igen!


Godisbit nr 1
Promenader i solskenet! Mannen min och jag promenerade utmed paseon i Torremolinos i går. Där var det relativt lä och solen värmde, turister låg och glänste röda på solbäddarna kring hotellens pooler. Jodå, solen tar bra även så här års och man måste akta sig.

Billiga fusk-UGG från Carrefour

Godisbit nr 2
Varmt om fötterna! I huset har vi parkett i de flesta rummen men i kök och badrum ligger det klinker. Skönt med det svala golvet på sommaren, men på vintern är det mindre behagligt. Jag är ju en hel del i köket och det gör att jag blir så himla kall om fötterna. Har provat lägga en matta vid arbetsbänken men det blir så smutsigt fort med mjöl och deg som av någon orsak alltid hamnar på golvet.

Så i veckan köpte jag ett par vinterstövlar som jag har inne. Skitfula men de är varma och med den tjockare sulan isolerar det bra mot det kalla golvet.

Godisbit nr 3
Årets första grillning! Just nu sitter jag och väntar på att glöden ska bli färdig i grillen så att jag kan lägga på de gigantiska biffarna vi köpte. Ugnsstekta klyftor av potatis och sötpotatis samt persiljesmör till får det bli till middag efter en solig dag. Jo, det platsar bra i en godispåsen!

15 kommentarer:

  1. Trevliga och goda bitar i dagens påse. Skönt med en promenad i solen i Torremolinos. Här var jag redan 1968, den sommmaren när jag tagit studenten. Det blev mitt första möte med Solkusten.
    Skönt med dessa Uggs. Jag har två par i original som jag har här hemma när det är kallt. Fula men det bästa jag haft för att vara varm om fötterna.
    Så mysigt med en grillkväll. Kan tänka mig att det blev gott. Här blev det färska skaldjur av skilda slag till middag. Någon grillning utomhus är det inte tal om.
    Önskar dig en fin kväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Köttet blev jättegott! Chuleton var det och riktigt bra, dessutom.

      Det här är ju billiga fusk-UGGs och inget jag planerar vandra omkring i, sulan är för hård för att det ska vara bekvämt men funkar bra här hemma. Varmt om fossingarna!

      Radera
  2. Sandskulpturen på flodhästen(?) är helt suverän, likaså er promenad i solen.
    Skrattade gott åt fusk-Uggsen. Det är många här som också använder sig av fusk-UGGS, fast då ute i fem minusgrader. Lägenheten vi brukar hyra i Benidorm har kakel i alla rum. Inte roligt under vintern. Så vi brukar ta med oss våra tofflor. För i Sverige brukar man använda tofflor inomhus;-)
    Årets första grillning redan i januari låter helt underbart:-)

    PS. Läste precis Dittes kommentar. Okej då, det verkar även finnas svenskar som går omkring i (äkta) UGGs inomhus. Det visste jag inte;-) Alltid lär man sig nåt nytt... DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, sandskulpturen var fin! I gropen i bakgrunden är det en grön krokodil också men den var inte lika fin.

      Har ingen aning om folk har fusk-UGGs eller äkta. Eftersom jag inte riktigt visste hur dessa var betalade jag hellre 15 € än 200 €. De duger för ändamålet. Jag har sonens fina urväxta fårskinnstofflor som svärmor köpt men de är för tunna i sulan och står man någon timme eller tre på klinkret då blir det kallt.

      Radera
  3. nr. 1. Läckra sandskulpturer längs er promenadväg.
    nr. 2. Ett udda alternativ till golvvärme.
    nr. 3. Årets första grillning kan jag kanske säga om så där 3 månader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var några fina alster där, vissa bättre än de andra. Det var till och med ett slott med fungerande lutet tåg och en vulkan som rykte. Roligt men inte helt väl genomfört eller så höll det på att vittra sönder.

      Alla alternativ som funkar är bra!

      Radera
  4. Läcker "flodhäst" (som jag snarare skulle klassa som en noshörning ;-) ), ett ovanligt och roligt motiv på en sandskulptur :-)
    Och (rebellisk inledning av meningen, va? ;-) ) visst är det underbart att vandra i solen nu :-)

    Tofflor inomhus är ett måste såhär års! Fast du tog det helt klart ett steg längre :-)

    Nu ska vi snart promenera iväg på grillning. Inte dumt alls när det är sånt här väder :-)

    Tack för godiset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nog är det en noshörning. Var tvungen att kolla om jag skrivit flodhäst ... Nä, det var nog snarare så min beskrivning om de som låg i solen som fick en att tänka flodhäst. (Oj så elak man kan vara men roast beef var annars en passande benämning.)

      Jag har ett gäng tofflor men de är så himla tunna i sulan!

      Radera
  5. Wow är noshörningen verkligen gjord i sand - otroligt häftig!
    Fula tofflor bättre än kalla fötter, helt klart. Och de där biffarna gör dig väl också lite varmare, vid grillen??? Vilken bra lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, noshörningen var gjord i sand, de är duktiga de!

      Jodå, biffarna värmde och de var riktigt goda. Och så var jag väldigt varm om fötterna!

      Radera
  6. Grillning platsar väldigt bra i din godispåse. I helgen har det varit soligt och ganska skönt på em även i Sevilla. Att ha något gott på fötterna är ett måste på stenplattor. Vi har även trägolv i sovrummen och källaren. Resten av huset är det marmorgolv. Riktigt kallt för fosdingarna under vinterhalvåret. Vilket fint sandmonument som har gjorts i Torremolinos. Jag gillar även att strosa på paseon där. Nu var det dock länge sedan sist. Visst får man ta det försiktigt i solen. Speciellt ansiktet och för min del näsan. Trevlig Måndag och håll dig varm i dina fina innestövlar!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marmor är bra på sommaren, vackert och lättstädat men lika attans kallt som klinker. Och så går allt sönder om man tappar och det låter förskräckligt när man dra ut stolar. :D Vi hade det i radhuset vi bodde i innan.

      Radera
  7. Hyr ni eller äger ni? Själv sugen på att skaffa något i Spanien i framtiden, någonstans längst med Costa del Sol eller Algarve. Mormor har så mycket fina berättelser om Torremolinos, hur charterturismen började där och hur alla träffades år efter år på samma ställe. Men tiderna förändras, fast svenskarna har ju kvar sina favvoställen=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hyr en villa med pool i Benalmádena, grannkommunen till Torremolinos. Jag har också pratat med en som var med när det "började", hon var flygvärdinna då och det var jätteintressant att höra.

      Båda ställena har mycket att erbjuda, det är kanske lite varmare i havet på vår sida dock. :D

      Välkommen hit, Tina!

      Radera
  8. Riktiga lördagsgodisbitar :)
    Vem bryr sig om det man har på fötterna är fult när man går hemma och ska vara bekväm och "toasty"? :)

    SvaraRadera