torsdag 16 april 2020

Annorlunda tillvaro

Det var ett tag sedan ...


... som himlen fylldes med k-strimmor från flygplanen ...


... fyllda med folk och gods ...


... på väg till andra delar av världen.


Havet är nästan lika tomt det, det är sällan man ser en båt eller ett skepp där ute nu.

Bakgrundsbruset från A-7, motorvägen, är nästan obefintligt, precis som oväsendet från bilar och motorcyklar från vägen som går genom Benalmádena. Det är så tyst ... Ja, när inte grannen sätter igång med sina j-a maskiner.

Jag tycker dessutom att hundarna skäller mindre. De är inte lika uttråkade nu när husse och matte måste vara hemma hela dagarna. De kanske till och med får gå ut på promenader, flera gånger om dagen, istället för att bara släppas ut på tomten.

Vad som däremot hörs och syns är fåglarna! De är frenetiska just nu!


Särskilt är det en (koltrast?) som brukar sitta i grannens stora fikus utanför vårt sovrum. Där sitter den så fint och kvittrande ser solen gå ned (film på 6 sekunder). Lika lycklig hälsar den solen godmorgon varje dag vid 5.30 ... 

23 kommentarer:

 1. Ja, visst är det en annorlunda tillvaro. Och än mer för er som i princip "bara" kan gå ut på tomten. Men skönt att ha en tomt och fint med fåglar som piggar upp med sin sång. Kan tänka mig att det annars är tyst. Många i Spanien och andra länder där man inte får gå ut har ju inte en tomt utan trängs i mörka lägenheter på liten yta. Och med en tillvaro där kvinnovåld och våld mot barn gror. Så måtte detta snart ta slut. En önskan. Vi här i Sverige har det ju ändå bra som kan röra oss fritt. Uppskattar det så. Men man får ju förlika sig med den tillvaro man har och göra det bästa av den och glädjas åt det man kan. Nog så viktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är verkligen tacksam för att vi har utrymme att gå ut, där man faktiskt kan röra på sig lite, få lite luft. Just nu är den ju renare än någonsin också, sägs det.

   Radera
 2. Ingen aning om det var en koltrast, men jag tror dig.
  Håller helt med dig! Här finns visserligen inga båtar, men flygtrafiken som delvis går över Täby är obefintlig. Detsamma gäller bruset från motorvägen cirka två kilometer bort. Det var påtagligt och kändes på något sätt tryggt. Nu är det nästan tyst.
  Vad gäller hundar så får dom nog ungefär samma motion som tidigare. Å det är alltid de minsta jyckarna som gläfser. De större varianterna är tysta, som tur är;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det satt en koltrast där i alla fall, misstänker att det är den som kvittrar så vackert och högljutt! VÄLDIGT högljutt! Mannen min som sitter på den sidan av huset och jobbar hela dagarna är lite less på pippin ...

   Jag tror nog att det är fler hundar som får motion i dag här i Spanien, de får ju då en orsak till att gå ut. Har man tomt behöver man ju annars bara släppa ut dem, det är vad de gör. Har ALDRIG sett några grannar på vår gata ute och gå med dem.

   Radera
 3. Nog känner du väl igen den svenska nationalfågeln! Ingen annan har en sådan vacker sång. :) /Hälsningar från 30m2 :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att koltrasten är vår nationalfågel visste jag och att den låter mycket och "rörligt" visste jag också. Men vi har en annan liten pippi här som är en hejare också, den brukar sitta i citronträdet och joddla.

   30 kvm, det är inte mycket det. Som en terrass... Har du balkong åtminstone? Eller är du i Sverige så att du åtminstone får röra lite på dig?

   Radera
  2. Joddla!!! :) :) :)
   Nej i Malaga. Ingen terrass, ingen balkong... enda gången jag får röra på mig är när jag går till affären. Tvångströjan är nära! :P

   Radera
  3. Usch! Avundas dig inte!

   Vi känner av det mentalt och då är vår tillvaro egentligen inte så enormt stor mot den vanliga.

   Stå ut! Vi får hoppas att det blir ändringar snart.

   Radera
 4. ljuvliga toner från koltrasten ... lyssnar på den både morgon och kväll här också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar koltrastar! Kommer aldrig glömma när jag såg en kämpa med att dra upp en mask ur gräsmattan! Koltrasten vann.

   För några dagar sedan såg jag Tramse kasta sig in i rabatten och från andra sidan kom en koltrast utskjutande. Tramse kom lugnt ut från rabatten med något i munnen - troligen en ödla. Tramse vann.

   Radera
 5. Var glad att det är en koltrast som sjunger så fint. Här har vi duvjävlarna som gör oss galna med sitt ho-ho-hooo, ho-ho-hooo, ho-ho-hooo, kraaaa! mest hela dagarna. Vill ni byta? ;-) (Inte för att jag fattar hur det skulle gå till...).

  Annars är det ovanligt lugnt även här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vi har de där duvorna som låter som allt möjligt för utom som duvor här med. I mängder. Stod för en timme sedan och konstaterade att jag är glad att de inte är fåglar som badar i pooler, i alla fall.

   Sedan har vi parakiterna som drar förbi i skränande ilfart emellanåt. Hade de börjat bygga bo i en palm hos oss hade jag ruskat hårt på den!

   Är rätt nöjd med koltrastarna och några små söta ena (titor?) som brukar skutta runt i hibiskusen och käka kryp.

   Radera
 6. Fågelkvitter är oftast fint att höra, vissa läten kan dock vara rätt irriterande.
  På tal om fåglar som inte badar så hittade maken en ihjälfrusen talgoxe i vår pool. Du förstår att det dröjer innan vi kan bada, har inte kollat temperaturen men kallt är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men stackars pippi!

   Kollade i går, temperaturen närmar sig 20 i vår pool men det är inget väder som lockar tillbad i alla fall.

   Radera
 7. Visst är det märkligt vad himlen är tom på flygplan och vägarna är tomma på bilar. Jag vaknar oftast av fågelkvitter. Underbart!!
  Trevlig fredag<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det inte är några k-strimmor tänkte jag inte på först, den andra tystnaden är ju mer påtaglig.

   Fågelkvitter är väldigt trevligt men mannen min skulle gärna vilja ha ett ordentligt snack med koltrasten där på morgonkvisten.

   Ha en trevlig fredag du med!

   Radera
 8. Jajamensan, vår vardag är tystare. Tack och lov för koltrasten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant vilka ljud som framträder när det andra tystnar. I dag satt den där andre lille pippin och kvittrade högljutt i fikusen.

   Radera
  2. Bara att tacka och ta emot! Ha en fin helg!

   Radera
 9. Ja, det är verkligen tyst här i Wales också. Så lite trafik. Däremot hörs många fåglar.
  Fin liten ljudvideo.
  Vad bra att grannens hundar inte skäller lika mycket, de var inte roliga.
  Ha en skön lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I morse satt den andra pippin i trädet och förde ett väldigt liv. Ja, du vet ju hur hundarna här låter - fast de har blivit lite bättre.

   Ha en fin helg!

   Radera
 10. Ja världen har verkligen förändrats. De säger ju att inget ont som inte har något gott med sig. Nu tycker jag verkligen inte om Corona, men visst finns det goda och positiva effekter. Hur sköldpaddorna vågar föröka sig och lägga ägg när de är ensamma på stränderna tex. Och hundarna som du skriver om är nog jättelyckliga nu. Men håller ändå tummarna att Corona försvinner lika fort som det kom, även om jag inte tror det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har denna karantän i varierande grad förändrat mycket och det negativa som det för med sig kommer ju att märkas mer och mer, särskilt hur folk mår. Det är verkligen sorgligt att höra om.

   Men det finns också små positiva saker i situationen också även om de kan avåra svåra att se.

   Radera