lördag 4 april 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 14

Det blir svårare och svårare att hitta godisbitar, vardagen bjuder inte på så värst mycket ombyte just nu. Men jag fortsätter enträget, tror det just nu är viktigare än någonsin.

Så varsågoda, en skål godisbitar från veckan med varierande smak.


Godisbit nr 1
Ogräsbukett! Titta så sött med de små små blomstren jag hittade och ryckte upp med rötterna från gräsmattan!


Godisbit nr 2
Någon säger ifrån! Vid kriser kommer som bekant de sämsta och bästa sidorna fram hos människan. Chefredaktören Mats Björkman på tidningen Sydkusten (ges ut här på Costa del Sol) fick nog och listade de 10 sämsta beteendena som hittills har krupit fram här i Spanien.  De 10 punkterna är verkligen bottennapp men det är bra att någon tar fram och pekar på dem!


Godisbit nr 3
Sällskap i solskenet! När regnmolnen dragit förbi för stunden och solens värmande strålar torkar upp, då sätter jag mig ute och läser en stund och njuter. Jag är inte ensam om det.


Godisbit nr 4
Naturliga konstinstallationer! Titta så vackert suckulenten har placerat sig där på taket över vår tvättstuga. Jag tror att det är Sedum dasyphyllum, luddfetknopp på svenska. Smickrande namn ...

14 kommentarer:

 1. Älskar ogräsbuketten! Min man brukar plocka "ogräsblommor" och ge till mig. Såååå mycket finare än en bukett snittblommor.

  De tio punkterna i vloggen var minst sagt makabra, speciellt den då man kastar sten på de gamla personerna Det har varit på tapeten här att man ska iordningställa vissa rum på olika äldreboenden med icke smittade gamlingar och lägga in smittade personer. Protesterna lärt inte vänta på sig, dock ingen stenkastning... än.

  Bedrägerier mot äldre som bor hemma har förekommit här också - så otroligt lågt, liksom att höja begravningskostnader. Att folk inte skäms!!!

  Tramse njuter som bara katter kan, tror jag;-)

  Dina suckulenter är såååå fina. Gillar suckulenter, då de sköter sig helt själv, ungefär som kaktusar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gulligt av din make att plocka till dig! Och visst är det mer charm i en vildblomsterbukett. Kan sällan motstå att plocka om jag är ute och ser ett fint "ogräs", mamma är likadan.

   Visst är listan hemsk! Stackars de sjuka och deras anhöriga.

   Ja, katter kan det där med att njuta av stunden som ges!

   Visst är suckulenterna fina, jag har nog fått upp ögonen för dem på ett annat sätt här. Fast jag sådde faktiskt egna kaktusar i Sverige, de var jättesöta och var så fina. Glömde ta in dem från den inglasade altanen när vintern kom ett år och det gillade de inte. (Alla kaktusar är suckulenter men alla suckulenter är inte kaktusar.)

   Radera
 2. Visst är det viktigt att hitta det goda i tillvaron hurdan den äm är. Och nu läste jag att den spanska karantänen är förlängd till den 25 april.Men det är ju bara att räta in sig i leden.
  Sydkusten läser jag både hemma och i Spanien och tycker den är bra. Och visst finns det rejäla bottennapp bland beteenden men också mycket av det goda-
  Och visst är vilda blommor fina. Älskar verkligen här hemma de svenska "ängsblommorna" och i Spanien plockar jag också gärna vilda blommor jag ser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hörde också att den ska förlängas och troligen kommer den lättas upp gradvis. Frånsett det ekonomiska som detta kommer innebära för de flesta, är lite orolig för skolgången också. Ska nog skriva lite mer om det.

   Radera
 3. Man måste försöka hitta godbitarna i vardagen när det är såna här tider ... bra jobbat där Emma!
  Ogräsblommorna är ljuvliga! Liksom fetknoppen! Sedumväxter är trevliga ... både med och utan blommor :)
  Kollade Vloggen ... skrämmande hur folk kunde ge sig till att stena de äldre! Hoppas de fick något straff för det tilltaget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa veckor är godisbitarna så självklara, andra får jag fundera lite mer, titta på foton och funderat på vad jag gjort eller sett under veckan. Det är nog det som är det nyttiga med denna lista, att se saker från olika håll.

   Jag räknar med att de som stenade straffas. Det är makabert, helt plötsligt har de gått 2000 år bakåt i mental utveckling!

   Radera
 4. Vilken härlig godisblandning! Fin bukett, fin Tramse och fin takväxt :-)

  Mindre fint är det hur vissa folk beter sig och/eller utnyttjar det här hemska corona-läget för egen vinning. Sydkusten har verkligen en bra informationssida!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev en liten fin godispåse i går med.

   Radera
 5. Du fick ihop några godispåsar. Jag som utlandssvensk följer Sydkusten dagligen och gillar verkligen deras sätt att förmedla nyheter. Otäckt dock hur andra utländska media kan vinkla nyheter. Såklart vet vi att mycket inte stämmer som bor här. Såklart att personalen inte flyr från äldreboende. Hemskt att krimenella utnyttjar situationen i dåliga tider. Det gäller att vara på sin vakt. Du har verkligen fått ihop en praktbukett av ogräs och njutbart att se katterna lapa sol. Inte illa att tillväxten fungerar på tvättstugans tak. Även om namnet på växten inte gör sig rättvis " fetknopp" Vi hade även fettknopp som växte vilt på bergssluttningen på vår tomt i Sverige. Blommorna var gula =) Skickar en styrkekram från en karantän till en annan <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, som sagt, extrema situationer lockar fram sidor hos människan som man inte trodde var möjligt.

   Den gula fetknoppen är barndomsminne för mig! Min farmor plockade alltid en "platta" som hon la på nedersta trappsteget på sommarstugans trapp, en på vardera sida. Det gällde sedan att vattna för de klarar sig ju inte så länge på det sättet. Vet inte var hon fick det ifrån, men så skulle hon ha det.

   Karantänkram!

   Radera
 6. Älskar din blombukett. Den skulle vilken florist som helst kunna vara stolt över!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du förstår hur liten den är, det är ett snapsglas.
   Här kan du se hur de ser ut: mina Picasso-snapsglas

   Radera
 7. Hahaha! Heter den luddfetknopp?! Hahaha! Jag har också en sådan, tror jag! Hahaha!

  Odågslistan är riktigt bra, jag såg den också.

  Det är svårt att hitta ljusglimtar, javisst, man får leta lite extra just nu. Men små ungar finns det ljusglimtar hela tiden, det är härligt! Byta en blöja och få klämma på de där tjocka, varma ettårsbenen, det är underbart!

  SvaraRadera
 8. Undrar vem som bestämmer att ogräs är ogräs ... Vackra är många av dem i alla fall :)
  Gillar klippet - om än inte fakta bakom de tio punkterna. Konstiga beteenden och egenheter tittar fram hos m ånga nu. Det svåraste är väl att förstå hur så många kan vara så totalt oempatiska och bara se till att de själva får som de vill. Här bävar vi nu för alla Stockholmare som längtar till västkusten. Vi hoppas innerligt att de inte kommer hit i påsk. :/
  Fascinerande suckulent-installation :)

  SvaraRadera