fredag 28 augusti 2015

Resan till Sverige

Jamen då var man hemma igen då! I Spanien alltså! Hjärnan går faktiskt lite på högvarv med att sortera intryck, tankar men framför allt kanske känslor. Egentligen kom vi hem i tisdags natt och de två dagar som gått har vi bara tagit det lugnt, badat lite, kramat och klappat på varandra. Skönt att vara hemma igen, tycker vi alla tre.

Bild lånad från http://erinhunter.katecary.co.uk
Allt gick så bra så och jag ska berätta mer om vad vi gjort. Eller inte gjort i vissa fall. Planen var ju denna:
* Hämta saker från magasineringen
* Åka till TomTits
* Träffa brödrafamiljen
* Handla lyxnödvändigheter
* Ta en skogspromenad
* Umgås med mina föräldrar

Själv var jag ju lite nervös över att klara mig och sonen själv in från säkerhetskontrollen och in på flygplanet. Gick ju så klart som en dans! Fast sonen som inte hade en metallbit på sig pep det om när han gick under metallbågen och de bad om tillåtelse att få kolla honom lite extra. Det är ju inte i det läget man känner sig kaxig så det fick de väl göra. Och vaktkvinnan som tog hand om de två juicepaketen bad så hemskt mycket om ursäkt flera gånger om, att jag inte fick ta dem med in. Ingen fara för min del, jag tänkte mest när jag packade ned dem i ryggsäcken att går det så går det. Men det gick tydligen inte. Så det bidde till att köpa en flaska vatten för 3€ i stället.

Det är i det här läget man undrar varför de fortfarande har det där vätskestoppet på 1 dl: är det för faran eller för kommersen? Vill man göra något dumt så hittar man nog på något i alla fall, det är ju det folk brukar göra i allmänhet, liksom.

Sonen och jag klarade av den drygt 4 h långa flygningen med hjälp av våra plattor som vi fyllt med filmer att titta på. Dessutom satt jag bredvid en trevlig kvinna från Jersey som skulle hem till sin svenske pojkvän.

Vad skönt det var att se mamma och pappa stå där med armarna utsträckta! Sedan åkte vi hem och åt kroppkakor med mammas egenplockade lingon och därefter färska svenska räkor! Och grovt bröd!

Den som vill får gärna ha synpunkter på komponeringen av den middagen. Den var hur som helst suveränt god!

2 kommentarer:

  1. Nåja, att räkorna fick vänta berodde väl på att dottersonen inte tycker om räkor men älskar kroppkakor.
    Mormor

    SvaraRadera
  2. Jamen visst! Och jisses så gott det var! Även om det var i omvänd ordning... Men det valde vi ju själva!

    SvaraRadera