lördag 6 juli 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 27

Ja, då har vi klivit in i andra halvan av 2019, minsann!


Godisbit nr 1
Vackra molnbilder! För kolla bara på denna solnedgång!


Tagen från en annan vinkel ser det ut så här, en hel himmel full med altocumulus (säger min private meteorolog här hemma).

Orsaken till varför vi såg den vackra himlen tjugo över nio på kvällen i går var dock mindre kul. Stor aktivitet med helikoptrar som smattrade: det var dags för nästa vilda brand på berget bakom El Higuerón, på gränsen mot Fuengirola, nära förra veckans. Efter några timmar var branden under kontroll.


Godisbit nr 2
Att äntligen få det gjort! Jag klippte ned buskar på framsidan och sedan blev kvistarna liggande. Läääänge! Det blev så bökigt med trädgårdsavfallet nu när vi inte får slänga det på hög så som vi gjorde tidigare. Nej, nu ska allt finfördelas, läggas i en påse och slängas i de vanliga brännbara soporna. I dag var det varmt men mulet så jag ägnade några timmar åt att klippa ned det i säckar och sedan hjälpte mig sonen att bära upp några av dem. De på bild är uppburna till soporna men än finns det några säckar kvar. Jisses så det samlar ihop sig! Och fort går det! Men nu är i alla fall en del borta. Sedan kändes det skönt med ett bad i poolen!


Godisbit nr 3
Rent! Mysko bild va?! Jag köpte för två år sedan flecos, fransar som hänger i köksdörren, det hindrar flugorna att komma in. Mycket spring är det i dörren av oss alla tre plus en (vildkatten Tramse) och de en gång så vita flecosarna hade passerat stadiet offwhite för ganska länge sedan. Men hur tvättar man dem? Slänga in i tvättmaskin känns ju som en katastrofalt idiotisk idé för även om jag har tålamod att reda ut tovor och trassel så behöver jag ju inte medvetet skapa ett!
- Köp nya! sa mannen min och då fick jag fart med att prova en tanke jag lekt med.

Jag gjorde en lös fläta av fransarna och satte fast den med en stor påsklämma. Sedan fyllde jag en balja med vatten och tvättmedel, lät flätan ligga där en stund, vispade runt lite emellanåt. Efter lite avsköljning satte jag upp flecosarna på plats i dörröppningen och inom några minuter var de torra igen. Men framför allt så var de åter vita! Med minimal arbetsinsats!
- Köpa nya!? Dumheter!


Godisbit nr 4
Nytt i butiken! I dag presenterar jag två nya kategorier i min butik! På väg är den första. Just nu är det endast mina suveräna flaskhållare som jag själv har använt i flera år. Alltså, jag säljer ju inte mina begagnade utan det är nya och förbättrade modeller. Förhoppningsvis kommer det mer där, har massor med idéer!

Den andra kategorin är På bordet och där finner ni mina väl beprövade glasunderlägg i olika modeller! Här hemma ställs inget direkt på bordet!

16 kommentarer:

 1. Molnbilderna med och utan solnedgång är helt enastående - WOW!!!

  När jag läser hur mycket jobb det är med "trädgårdsarbete" tackar jag ännu en gång min lyckliga stjärna att jag bor i lägenhet;-)

  Fotot med dina flecos i den fina lila baljan är så himla läckert! Surrealistiskt enligt mig. Nu hade jag ju följt din mans rekommendation, men du är ju betydligt mera "ekonomiskt lagd" än vad jag är. Å vita blev dom ju!

  Flaskhållare visste jag ärligt talat inte att de fanns. Bär iofs alltid med mig en vattenflaska i väskan, men varför behöver man en flaskhållare. Det är ju kallt vatten man bär med sig och inte hett... Himla fina var dom! Så kreativ du är:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det emellanåt mycket jobb med en trädgård men jag vill inte vara utan. Har lovat mig själv att kan jag undvika det, aldrig mer lägenhet.

   Ja, flecosbaljebilden blev lite konstig! Hade jag inte skrivit vad det var hade det varit svårt att se. Vilket kan vara nog så underhållande.

   Falskhållaren kom jag på alldeles själv för jag tröttnade på kondens i handväskan, allt blev blött. Jag har ju ofta is i min flaska och då blir det mycket kondens. Sedan har jag sett att det finns liknande produkter men inte precis sås om min! :D

   Radera
 2. Svar: Hahaha! Du och Gerd tyckte likadant om mina dynor. Kan berätta att de var ill-lila när jag köpte dom för cirka fem år sedan. Nu är dom solblekta (ja, även den svenska solen har förmågan att bleka tyg;-). Har letat efter nya dynor ett tag nu (speciellt mått på stolarna). Nuförtiden är alla sittdynor antingen just gråa eller beige -suck... Då kan jag lika gärna behålla dom jag har;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant så sant... Själv har jag frottéhanddukar på dynorna, skönare att sitta på, lättare att tvätta och man kan enkelt byta färg!

   Radera
 3. Vilka trevliga godisbitar!
  Väldigt vackra molnbilder! Här ser molnen ut som vita bollar på utflykt.
  Jag säger också som BP att det är skönt att inte behöva bekymra sig om en trädgård. Har ju haft några i min dar och men det var då det. Men en fin godisbit att få undan det som skulle undan.
  Kul med dina handarbetsalster och du kommer ju på nya saker att tillverka. Hittade just hemma glasunderlägg som min mormor knypplat och andra hon virkat. Men de används inte utan värmer upp en låda. Har i stället glasunderlägg från Svenskt tenn och "Jobs handtryck" som är i omlopp.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Är ju uppvuxen med trädgård och vill inte vara utan! Gillar trädgårdsarbete men det är lite väl tungt i värmen ibland.

   Synd med saker som värmer i lådor men bra att du har dem kvar! Kan du inte sätta ihop dem till något annat? På ett kuddfodral eller till en större duk?

   Radera
 4. Vackra moln! Jag gillar att studera moln, man kan se så många "grejer" i dom. Fast dom ska helst inte vara heltäckande då, molnen. Läskigt med alla bränder, har ju upplevt en och annan på nära håll.

  Oj vad jag inte saknar min trädgård när jag läser om alla dina bestyr med växterna...

  Duktigt gjort med tvätten där! Fast jag hade nog också gått på din makes linje ;-)

  Du är så oerhört kreativ! Glada färger också - fint!

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moln är onekligen fantasieggande!

   Och alltså, ni är allt himla slappa där! Det var ju hur enkelt som helt att tvätta flecosarna! :D

   Och tack!

   Radera
 5. nr. 1. Visst är molnen vackra. Skulle vilja ta på dom.

  nr. 2. Det skulle D oxå önska att hon kunde. Ja, bada i poolen efter trädgårdsarbetet. Men, det vill sig inte. Men, kampen fortsätter

  nr. 3. Du är fiffig du.

  nr. 4. Färggrant som tusan hemma hos dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som att det närmar sig extern hjälp där för D. Ibland måste man ju tyvärr be om det även om det tar emot.

   Njae, vi har det nog inte så färggrant här hemma, egentligen. Trägolv, "caffelatte" på väggarna, vitt i taken, mycket svarta möbler och tyger i bruna toner. Och några gröna växter. Men det kan vara kul med någon färgglad detalj ibland!

   Radera
 6. Många härliga godisbitar hos dig! Smart med hur du löste problemet med att tvätta det där snördraperiet!
  Fina och färgglada flaskhållare och glasunderlägg! Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag fick fundera lite på hur jag skulle lösa det med draperiet. Tänk dig nystanet som det skulle blivit om jag bara slängt in i tvättmaskin!

   Ja, det blev färgglatt! Älskar mina flaskhållare!

   Radera
 7. Flecos var en ny bekantskap - så bra! Jag har just föröskt sätta upp en annan insektsstoppande historia, det gick så där. Ska köpa flecos nästa gång jag är i din närhet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte dem på Lidl, kanske de finns i Sverige också emellanåt? Har du kollat på Ikea, Hemtex, Jysk, Ellos, Rusta ...?

   Radera
 8. Vilka fina moln och solnedgång bilder!!
  Jag hade även köpt nya gardiner Sån är jag=) Du är väldigt kreativ och har tusen olika ideer. Jag fungerar faktiskt på samma vis. Jag har hållt på att tillverka smycken innan men har avvecklat branschen. Däremot har jag mycket smycken till förfogande som oftast blir gåvor till födelsedagar=) Nu virkar jag allt ifrån väskor, tabletter till brödkorgar. Himla kul!! Den ena blir inte lik den andra=) Förr stickade jag sockar och mössor. Man måste skifta mellan gångerna så man inte tröttar ut sig. Jätte fina flask/ glashållare Emma!! Fortsätt att vara kreativ!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man måste variera sig lite! Som Lena i Wales sa när jag såg att hon hade fyra-fem olika mormorsrutor på gång samtidigt: man måste varva annars tröttnar man.

   Om gardinerna så finns de ju inte alltid på Lidl. Dessutom gick det snabbare att tvätta dem än att gå till affären. :D

   Radera