fredag 5 juli 2019

Mina bokmärken - nr 9: Pocket Shop

Boklysten skriver så här på sin blogg:
"Vad har du mellan sidorna den här veckan? Är det senaste kvittot från ICA, ett gem från jobbet eller kanske du också alltid använder ett bokmärke? Är det inte dags att visa upp vad du använder just nu? Eller kanske du är som jag, samlar på bokmärken? Oavsett vad du använder, visa upp det!"

Marcapáginas número 9


Den här lila är precis "rätt" lila, tycker det är en så snygg färg!


Och jag gillar Pocket Shops bokmärken med de svartvita fotona där en detalj är tonad i lila, den där rätta lila!

Visste ni om att The Pocket Shop är en svensk kedja som startade 1989? I dag består kedjan av 21 butiker (eller om det är fler, det står lite olika på deras hemsida) på väl valda ställen, alltid där det passerar mycket folk så att kunden snabbt och billigt ska kunna köpa en bra pocketbok. I dag finns butikerna inte bara i Stockholm, Malmö, Göteborg och de stora flygplatserna utan även i Berlin, Hamburg, Frankfurt, Helsingfors, Birmingham och London. Och några ställen till.

The Pocket Shop har givit bort mängder med vackra bokmärken, hittade till exempel detta som var sanslöst snyggt om man gillar sci-fi! Skulle vara kul att kunna få se dem alla!

📙

Mina tidigare publicerade bokmärken hittar du under etikett Bokmärken.
Vill du se vad andra har mellan sina boksidor så besök gärna Boklysten, BP, Gerd, Hanneles bokparadis, Klimakteriehäxan, Mösstanten och Älskar att läsa.

20 kommentarer:

 1. Såna där bokmärken som det översta har jag haft ett helt gäng av. Dom stoppade alltid in ett när man köpte en bok på Pocket Shop. Men nu är dom märkena (liksom böckerna) borta sen länge :-)
  Kul med info om den kedjan, tack för det :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var många böcker som "försvann" vid flytten här med. Men älsklingarna vinns fortfarande magasinerade!

   Radera
 2. Jag har faktiskt gjort slag i saken och köpt mig ett bokmärke från Cambridge =) Inga kvitton här inte. Jag visste att Pocketshop är en svensk kedja men att det finns 21 butiker var nytt för mig. Gillar verkligen bokmärket i lila!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det snyggt! Och precis rätt ton av lila: Claude Montana för mig, min favoritdesigner i slutet av 80-talet.

   Radera
 3. Här vet du väl att jag håller med dig helt och hållet! Färgen är "min, stuket är mitt och jag grät bittra tårar (nästan i alla fall) när Pocket Shop lämnade Täby Centrum 2015 tror jag det var. Gjorde faktiskt också två inlägg om Pocket Shops bokmärken i början när jag beslutade mig för att hänga på temat.

  Tycker bokmärkena är så otroligt läckra och annorlunda jämfört med dessa töntiga blomstervarianter som Akademibokhandeln säljer. Å Pocket Shop's märken kostade ju ingenting. Undrar om de fortfarande delar ut bokmärken när man köper en bok...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vet att du gillar dem. Det är ju verkligen precis rätt lila!

   Visst vore det kul att få se dem alla! Fattar inte varför företag inte är stolta över sina alster och samlar dem på en sida.

   Radera
 4. Pocket shop är bra, fast billig? nja, så där. Deras bokmärken som man får med sitt bokköp är hur som helst väldigt trevliga och användbara! Jag gillar också den lila tonen! (visst får man väl fortfarande märke i boken man köper???)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag tänkte också på det där med billigt. Det var företagets ordval men jag har inget minne av att de var superbilliga direkt. De har ju valt lägen där hyran måste vara astronomisk ...

   Radera
 5. Pocketshop besöker jag ett par gånger i veckan och ofta blir det ett bokinköp och då medföljer ett bokmärke. Har en del av dessa lila bokmärken och en del andra jag fått.Men jag ger bort dem efter hand. Samlar inte på dem.
  Att Pocketshop var ett svenskt företag visst jag och att de har många butiker som också är strategiskt placerade på "bra adresser"
  Det andra bokmärket du visar har jag aldrig sett tidigare. Verkligen fint . Ett sådant hade jag absolut sparat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Deras motiv är riktigt roliga! På min är det två kvinnor från förr som står uppe på en lyktstolpe. Varför i hela friden gör de det?

   Radera
 6. Fint bokmärke. För några år sedan när jag ibland var på kurs i Stockholm brukade jag möta min dotter just vid pocketshop på Centralen. Ett helt rätt ställe för två bokugglor.

  SvaraRadera
 7. Jodå, jag har allt varit inne på Pocket Shop i Göteborg när jag väntat på tåg. Även då köpt. Länge sen. Vill helst ha riktig bok, då min syn har lite svårt med pocketstuket.
  Snyggt märke!
  Här är mitt gamla:
  http://gerd-geddfish.blogspot.com/2019/07/bokmarken-vecka-27-pbm.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att ibland kan faktiskt texten i en pocket var lite svår, lite "kladdig". Har du funderat på en riktig eboksläsare? Där kan du själv ställa in storlek och teckensnitt.

   Radera
 8. Snygg lila färg! Det svartvita bokmärket var riktigt snyggt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar det där med att de tar ett svartvitt foto och gör en detalj i lila! Och i helt rätt lila ton, dessutom!

   Radera
 9. kul foto, mitt "märke" inget riktigt bokmärke:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/07/tillfalligt-bokmarke.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite lustigt med damerna på stolpen!

   Radera
 10. De enklare bokmärkena från Pocketshop hade jag massor drällande hemma på den tiden jag jobbade på Arlanda. Bokmärket med fotot är riktigt snyggt!

  SvaraRadera