tisdag 23 juli 2019

Min alldeles egen tecknare!

Jag har nämnt det några gånger förut, mannen min är jätteduktig på att teckna och främst då serier. Och för att ni ska förstå att jag faktiskt inte överdriver så kommer här en bildkavalkad från alla de år vi varit tillsammans!


Vi börjar med en "doodle", alltså något som man bara sitter och kladdar när man pratar i telefon eller på möten. Så där ser inte mina telefonkluddningar ut.


Han har en förkärlek till aliens, mannen min! Ett år gjorde han alla julklappsetiketter och det var väldigt många aliens på dem. Jag hoppas de finns kvar någonstans!

Jag tror det där var den första grisen ...
Titta lite extra på blomman, den har rötterna kvar! Helt underbart!

I början av 90-talet läste jag företagsekonomi och marknadsföring på KomVux. Jag behövde en bra miniräknare och det fick jag i födelsedagspresent tillsammans med ett handgjort kort som fortfarande sitter i miniräknarens lock. Och jo, miniräknaren kommer fram emellanåt.


Ett annat år (troligen när jag fyllde 43) fick jag en dammsugarrobot, numer magasinerad och djupt saknad. Skulle tagit den med oss ...


För sex år sedan (så det var väl året efter dammsugarroboten) var det en hälsning via en liten app han gjort och laddat ned till min dåvarande mobiltelefon (filmen är ca 45 sekunder). Mobilen fick hänga med för den hade appen CandyCrush, det hade inte min dåvarande Windows-telefon. Jag blev så glad nu när jag skulle göra detta inlägget för den gamla Sony Ericsson-telefonen startade så snällt!

Haha, minns att sonen var lagom glad över att få liknas vid en gris! 

Kortet till min 50-årsdag

När jag senast fyllde år fick jag via WhatsApp ett födelsedagskort som med färgkodning visade vilken ordning jag skulle öppna paketen.

Men det som kommer nu är ju det som slår det andra med hästlängder:

Sidan 1

Jag fick detta "kortet" - en hel serie! - på min födelsedag för några år sedan. Klicka på bilderna så att ni kan läsa. Det är bara såååååååå bra!

Sidan 2

Jag vet hur mycket han kämpade med detta, att det tog lång tid och jag var så nyfiken på vad han höll på med, han schasade ut mig hela tiden! När han och sonen sedan väl skulle räcka över födelsedagspresenten var jag sjuk med hög feber så jag orkade knappt något. Och presenten jag fick var så fin:


Precis vad jag önskade mig, enkla guldringar som alltid sitter där i örat utan att irritera.

Jag har fortfarande dåligt samvete för att jag inte visade mer entusiasm och mannen min såg så ledsen ut, han som kämpat så! Den lilla serien sitter på min anslagstavla och jag har tittat på den så många gånger nu. Och presenten har jag nästan alltid på mig!

Det här var väl ändå en liten kärleksförklaring, va? Tycker det passar för i dag, den 23 juli 2019, då firar vi 10-årig bröllopsdag! Tennbröllop, kallas det även för. Dessutom är det i dag exakt 31 år sedan som vi först träffades. Grattis till oss!

(Till den som undrar om hur vi firar så säger jag att vi tar det sedan, vi åker ju i morgon och jag har inte sinnesro att fira just nu. Kanske öppnar vi en cava i dag. Kanske vi kan fira det med en god middag i Belgrad. Vi får se.)

18 kommentarer:

 1. WOW!!! Otroligt imponerande teckningar och verkligen en fin kärleksförklaring! Inte minst från makens håll med så fantastiska födelsedagskort, film och till och med en hel serie.

  Stort GRATTIS till er båda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ja, som sagt jag sa ju att han är duktig!

   Radera
 2. Förresten... Jag tycker att ni ska hämta hem den där robotdammsugaren från magasinet så snart ni kan. Tänk vad skoj Tramse skulle kunna ha:

  https://amacasa.wordpress.com/2011/01/10/vad-vi-inte-shoppade-pa-media-markt/

  :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad vi skrattade åt filmen! Kan säga att så skulle Tramse INTE göra och det gjorde inte våra katter i Sverige heller - de höll sig undan!

   Radera
 3. Imponerande teckningar. Kärleksförklaringar kan det aldrig bli för många av. GRATTIS!

  SvaraRadera
 4. Waow vilken talang!!! Fantastiskt! Vad jobbar han med? Borde jobba med något konstnärligt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du är inte den första som säger det! Han jobbar med programmering (bland annat) och det grafiska kommer fram där med.

   Radera
 5. Stort grattis! Och tack för att du delar med dig. Verkligen imponerande teckningar!Helt enastående! Och en så fin kärleksförklaring. Man kan inte få för många av dem.
  Önskar er nu en jättefin resa.

  SvaraRadera
 6. Vilken kärleksförklaring till din man och dig! Stort GRATTIS till Tennbröllopet!
  Teckningarna och serierna är ju så otroligt bra och välgjorda, både dom på papper och dom han har gjort till mobilerna. Vilken konstnär! Hoppas han har fått publicera några i tidningar/på nätet.
  Nu önskar jag dig, mannen och sonen en riktigt bra semester i Serbien!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är superduktig på att teckna men så har han ju även fantasi också. Tyvärr inget publicerat mer än här men han har å andra sidan inte försökt heller.

   Radera
 7. Hej Emma!
  Äntligen kom jag in på din blogg...datorn fastnar jämt på den och sen säger den att internet slutat fungera :)Nu gjorde jag nåt annat under tiden och då kom den tillbaka...
  Otrolig konstnär du har i huset! Kul!!Fanstastiska bilder...kunde inte förstora serien men ser ju iaf.
  Ha en bra resa till Serbia! Är kanske inte lika varmt där?
  Grattis förresten!
  Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Tråkigt att du har svårt att kika i hos mig. Här är det ju varmt som helst, fuktigt dessutom! Svetten rinner...
   Kram

   Radera
 8. Han är ju suverän, hoppas att han tecknar mycket och ofta.
  Jag förstår att ditt samvete var tungt när han ansträngt sig så, vilken man.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är han! Det går i perioder, tyvärr har han inte riktigt tid och ro till det så mycket som jag tror han egentligen vill kunna sitta och rita.

   Radera
 9. Gratis i efterskott! :)
  Vilken tecknartalang! Där är pensionärstidens syssla säkrad ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, pensionsärssyssla! Den var rolig den!

   Men du har rätt, det är bra att ha något att sysselsätta sig med utanför arbetstid.

   Radera