måndag 7 september 2015

Vännen Roomba

Egenhändigt ritad av mannen min till mig!
Ursäkta den något sneda inskanningen.
För tre år sedan fick jag ett ganska stort och tungt paket i knäet där jag låg i sängen, ett tänt ljus stod bredvid och tekoppen rykte. Mannen min och sonen hade precis avslutat "Ja må hon leva..." och det var dags att riva av papperet!

Mannen min tillhör inte den romantiska sorten och han kommer inte hem med en blombukett och en flaska vin på fredagen. Däremot så brukar han alltid hitta på de mest underbara och uttänkta födelsedagspresenterna, allrahelst kombinerat med egenhändigt illustrerat födelsedagskort. Så med iver rev jag upp papperet och hittade... en dammsugare.

Mannen min hade köpt en dammsugare i födelsedagspresent...

Vafan!?

Jag satt där i sängen med den runda historien och visste inte hur jag skulle reagera... En dammsugare. I födelsedagspresent. Tack...

Bild lånad från iRobot
Men jag har helt omvärderat situationen! Det var ju inte en vanlig dammsugare jag hade där i knäet. Det var en iRobot Roomba 580, dvs en robotdammsugare som vi programmerade att den skulle rulla runt måndagar, onsdagar och fredagar kl 13. Och jisses vad mycket smuts den hittade! Sopbehållaren var full med sand och damm nästan varje gång - jag behövde bara tömma behållaren!

Och en annan fördel var också att eftersom det var Roomba-dag så måste det plockas upp ifrån golvet! Det innebar att vi blev bättre på att inte bara ställa ifrån oss saker hur som helst, lite prydligare blev det där hemma. Inte mycket kanske men i alla fall!

Men varför berättar jag nu detta?

Jo, när vi var och hämtade saker ur magasineringen så stod jag länge och funderade. Skulle jag ta med mig dammsugaren? Jag avskyr ju att städa och huset där vi bor nu är perfekt ur Roomba-synvinkel då det är en enplansvilla och utan trösklar! Men den där förbenade vikten på bagaget! Och löftet till sonen om LEGO. Och löftet till mannen min om snus.

Roomba ligger därför ännu kvar i den stora trälådan strax norr om Norrtälje och jag får väl fortsätta dra moppen emellanåt. Vi har en ny vanlig dammsugare men jag gillar inte att dammsuga. Eller städa, punkt slut.

Jag skulle ha slängt ut lite LEGO och snus ur resväskan...

2 kommentarer:

 1. Ack ja, det skulle du ha gjort! Har man inga trösklar måste en sån här dammsugare vara ljuvligt att ha (säger en som just rusat omkring med både dammsugare och mopp, usch så tråkigt!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den klarar faktiskt lägre trösklar och särskilt om de är lite böjda och utan för skarpa kanter. I huset tog vi bort någon tröskel för att göra det lite enklare. Men som sagt lite klarar den , mattor med. Så himla bra uppfinning!!!!!!!!!

   Städa. Hua!!!!

   Radera