tisdag 29 september 2015

Lidande med Lidl?

Berättade jag någonsin om när jag och sonen i mars skulle handla på Lidl vid Solrondellen i Fuengirola och vi då möttes av detta:Det var inte så lätt att handla där så då åkte vi till den andra butiken nere vid Miramar. Den hade redan rivits och byggts upp under hösten till en ny och modern butik. Det var väl egentligen inget fel på den gamla men någon på Lidl har väl fått för sig att det ska fräschas upp. Antingen så går det väldigt bra för kedjan eller så är det ett sätt för dem att försöka få det att gå bättre.

Inte långt ifrån där vi nu bor i Arroyo de la Miel finns det en till Lidl. Av den gamla sorten. Jag har halvt på skämt sagt ända sedan vi skrev på hyreskontraktet att ja, nu kommer de väl att demolera den här butiken och börja bygga ny här med!

I torsdags såg jag att de monterade ned den stora skylten utmed vägen.
- Jaja, de ska väl sätta upp en ny som inte är så solblekt, tänkte jag.

I lördags var sonen och jag nere för att köpa lite färskt bröd.
- Åh, trevligt! De säljer ut blommorna med 50% rabatt! Och brödet med! Nä, vänta lite... Vad är det som pågår egentligen!?

Jag började ana ugglorna där i mossen. Vid kassorna stod personalen och kramade varandra hejdå. Det var sista dagen som de hade öppet.
- Marzo, sa killen i kassan. Då öppnar den nya butiken. Om ett halvår...

Under detta halvåret ska det befintliga huset rivas och ett nytt byggas upp.

¡Madre mía!

En av orsakerna till varför vi ville ut från radhuset så fort som möjligt var bygget precis intill, vi orkade inte höra på bullret av lastbilar och grävskopor, stenkrossning, pålande...

Luften gick fullkomligt ur mig...

Men jag har ju satt ett frågetecken i rubriken för vi vet ju inte att vi kommer att störas av det som sker. Vi får väl se. Man måste ju leva på hoppet.

Pandoras ask, ni vet...

2 kommentarer:

  1. Lidl verkar gilla att meja ned och bygga om igen. Vårt som dom har raserat var inte det första här om man så säger...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, samma sak här. De verkade ta butik efter butik ... Jisses så det måste ha kostat!

      Radera