lördag 5 september 2015

Packa och packa igen

Så stod man där. Sista dagen i Sverige. En resväska och en stor bag stod tomma framför mig och runt mig allt det som skulle i. Vilket pussel med vikt och volym! När jag står i dessa situationer känner jag mig alltid som min pappa när han skulle stuva in allt i bilen inför bilsemestern. Kommentarer är ej välkomna - stör ej!

LEGO!
Hårt packat så det skramlade inte heller.
Min målsättning är alltid att försöka sprida riskerna, att inte lägga allt av en sak i ena väskan för om den försvinner så försvinner allt. Så hälften av allt i vardera väska. Sedan måste man ta hänsyn till att packa det mer ömtåliga i resväskan med lite styvare skal och annat som inte spelar någon roll i den orformliga och användbara bagen.

Min pappa hade turligt nog sparat två tomma kassar som det varit Weber-briketter i. De blev perfekta att packa ned det noga sorterade LEGO-bitarna i (jisses vad jag tjatade på sonen om att sortera LEGO). Drygt 13 kg blev det. Mååånga bitar blev det! En kasse i vardera resväska, alltså.

Snuset delades också upp och jag tänkte att det kan ju vara bra om jag dessutom tar två rullar i handbagaget.

Sällskapsspelen försökte jag packa ihop så gott det gick, det är ju mest volym och luft.

Jag fick till slut ihop det med bara något hekto över 20 kg på respektive väska och berättade det glatt för mannen min via Skype. Han kontrade med att han - precis som min mamma - blev osäker på det där med snus i handbagaget.

Google berättade att det kan vara ett vågspel, att det kan krångla i säkerhetskontrollen.

Så det var bara att riva upp och börja om från början.

Man lär sig ju genom repetition - Repetitio est mater studiorum - för den här gången fick jag till det ännu bättre!

Och det fanns lite utrymme i en av handbagagen så där fick sonen i ytterligare 1 kg LEGO. Ändå finns det mängder kvar i flyttkartongen som nu står hos mina föräldrar.

Har jag berättat att sonen älskar LEGO? :)

Nu stod de där: resväskan vägde 20,1 kg, den stora oformliga bagen knappt 20,2 kg samt två handbagage på ca 5-6 kg vardera.

Pust!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar