fredag 18 september 2015

Felvridet

I julas när mina föräldrar hälsade på så visade vi dem ju då så klart runt i radhuset.
- Och här är ytterligare en toalett, sa jag. Men vattentrycket är så lågt här inne så det går knappt att använda duschen. Vi har kommenterat det för Antonio, han som vi hyr av, och hans fru Blanca men det ska tydligen bero på kalk i rören. Inget att göra, typ.
Bild lånad från reporte5.com
- Jaha, sa pappa och tittade sig runt i badrummet och får därmed syn på de två kranarna uppe vid taket. Och eftersom han - precis som jag - har svårt att hålla fingrarna i styr så vred han på dem, provade vattentrycket i duschen och det forsade med hög glädje ut.

Ja, vad gör man? Man bara gapar... Jag tror jag svor. Högt. Här har vi gått 20 september till 21 december och irriterat oss, sonen har vägrat använda "sitt" badrum för det funkar så dåligt. Och så var det bara att vrida på ett vred?!

I de bostäder vi har bott i eller besökt (och med alla husvisningar blir det ju många!) så har det i utrymmen med vatten i funnits två avstägningskranar vid taket och en liten rund renslucka i golvet.

Ibland har spanjorerna faktiskt tänkt till! Det är ju vettigt att lätt kunna stänga av varm- resp kallvatten utan att behöva stänga av vattnet till hela huset. Och hur många har inte krånglat med duschar som det rinner dåligt från så man står med duschvatten upp till fotknölarna?

Men varför skriver jag om detta nu? Det var ju 9 månader sedan det hände. Jo, det kommer en förklarande fortsättning i ämnet - var så säker!

4 kommentarer:

 1. Bättre sent än aldrig är en klyscha som passar in rätt bra här... :-)

  Vi stänger alltid av vattnet när vi åker bort. Gjorde inte det från början, men efter att vänner har drabbats av läckande varmvattenberedare så har vi börjat vara noga med att stänga av det. Bättre med "bara" 50 liter ut på golvet än att beredaren fylls på hela tiden...
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du att ni stänger av varje gång ni lämnar huset eller när ni reser bort några dagar? Det senare, förutsätter jag.

   Och det blir ju inte bara beredaren som fylls på utan hela huset eller lägenheten... Hua!

   Radera
  2. När vi reser bort minst över natten. Går vi bara ut så hoppas vi på att hinna hem innan det är en swimmingpool i köket... :-)

   Radera
 2. Tänkte väl... Skulle bli ett väldans vridande annars!

  SvaraRadera