lördag 5 september 2015

Strömavbrott!

Det har blåst ganska mycket här det senaste dygnen. Så på något sätt var jag inte överraskad när jag i morse vaknade 7.50 och såg att väckarklockan var svart.

Strömavbrott.

Det första i Spanien. Och då har vi ändå bott här i ett år nu!

I Sverige hade vi strömavbrott i snitt en gång varannan månad - men det beror kanske också på var och hur man bor i Sverige.

Så där låg jag kl 07.50 och funderade på hur man skulle agera. Jag ser på mobilen som jag hade satt på laddning att det varit sedan 02.08. Är det bara vi eller hela området? Måste man ringa Endesa, elbolaget? Hjälper det? Hur ska vi (dvs jag) få till varmt vatten till kaffe och té?

Ja, om jag inte under protest hade tvingats plocka ur mitt trangiakök ur bilen så hade det ju varit en smal sak att koka vatten eller laga vad som helst men nu återstod grillen och jag hade ingen lust att sätta min relativt nya kastrull på den. Så det låg jag och funderade på ett tag innan jag gav upp och klädde på mig.

En stund senare vaknade mannen min och bland det första han frågade var hur han skulle få kaffe.
- Tog vi inte med oss trangiaköket?
- Nej, du tvingade mig att plocka ur det ur bilen.
- Va?
- Ja, vi behövde ju plocka bort saker för det var för tungt. Jag ville inte ta bort trangian men du envisades.
- Har du några bevis för det?
- Ja, mamma och pappa stod bredvid.

Tystnad...

Vilket innebar att jag hällde upp kol i tändröret och fjuttade på, jag tog en stor glasskål och satte ovanpå och väntade på att det skulle koka, eller åtminstone bli hett.

Under tiden som jag pillrar med det hör jag grannarna nedanför vakna till liv så jag pratar med dem, de har också strömavbrott. Medan vi pratar ser jag dock att deras pool sätter igång med att pumpa vatten. Strömmen är tillbaka... Efter drygt 7 timmar.

Jag skulle inte ha gett mig ang trangiaköket.
Tänk att jag alltid ska ha rätt. Tänk att jag dessutom får rätt...

2 kommentarer:

 1. Även en blind höna...

  Dessutom är bevisen bara hörsägen, håller inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh, du fick ju ditt kaffe! Och hade fått det även om strömmen inte kommit tillbaka så gnäll inte. :-)

   Radera