tisdag 15 september 2015

Rekommenderas INTE

Medan sonen då var på kalas i fredags så tänkte vi gå ut och äta lite. Men varken mannen min eller jag var hungriga så vi spatserade runt i Fuengirola och bestämde oss för att ta en kopp kaffe, kanske en glass.

Vi hittade ett ställe vid havet och jag gick för att välja vilka glassmaker vi skulle ha. I Spanien verkar de gilla godis i glassen för det är mycket Oreo-glass och liknande. Så sött det bara kan bli. Helst hade jag velat ha pistage- eller pecanglass men det fanns inte. Så jag bad om en skål med vanilj- och jordgubbsglass och en skål med vanilj- och kaffeglass.

Servitören kom ut med två fina skapelser med grädde och sås, såg väldigt mumsigt ut. Såg, var sätta ordet. Det var inte gott!

Men ändå äter man. Pricken över det berömda i:et kom när mannen min mot slutet med sin sked fiskar upp en plastplupp ur sin skål. Vad i h-e!
Kyparen kom, han tittade och sa:
- Åh, det där! Det är bara en del av locket till grädden!
Han gick och kom sedan tillbaka med gräddflaskan och visade var locket skulle sitta. I hans värld inga som helst problem, alltså. Därmed inte en ursäkt och heller inget som borde ersättas på något sätt.

Han fick inte en cent i dricks... Önskar dessutom att jag varit mer... osvensk?... och heller inte betalat för glassen.

Så funderar ni på att sätta er vid Paseo del Mar Cafeteria, Pizzeria, Snack Bar vid Fuengirolas Paseo - tänk om!

6 kommentarer:

 1. Hej

  Äter numera aldrig sån glass ute. Blev matförgiftad för några år sedan, måste varit grädden som stått framme i värmen.

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. De brukar säga att det är glaset med vatten som de doppar kulskopan i som är orsaken till matförgiftningarna. Men jag kan inte låta bli de där glassarna i alla fall! De BRUKAR ju vara goda.

   Radera
 2. Urk! Vidrigt att hitta saker i glassen som inte ska vara där men.. nog ser glassen supergod ut i sina portionsglas.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, där kan man verkligen prata om att skenet bedrar.
   Hittade en gång en larv i en chokladpudding. Det var värre...

   Radera
 3. I början av Paseo Maritimo (tror det är nr 4) så ligger ett glasshak som heter Gelateria 900, deras glass är mycket bra om än inte spektakulär på något sätt. Var där ganska ofta när vi hyrde lägenhet i det kvarteret för några år sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag försöka lägga på minnet (som emellanåt är teflonbelagt). Tack för tipset!

   Satt just och funderade på var det var vi åt kulglass som var så otroligt god. Vi satt alla tre och njöt! Har för mig det var i Benalmádena Marina men inte vid kajen utan vid en servering vid rondellen "bakom". Tror det var där.

   Radera