lördag 23 november 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 47

Lördag! Efter förra veckans röjning så är skålen väldiskad och det är dags att ställa fram den igen!


Godisbit nr 1
Efter regn kommer sol! Och det stämmer verkligen. Det har regnat en hel del denna veckan och det har varit riktigt ruggigt! Men välbehövligt, det har varit ganska så torrt ute faktiskt.


Men i dag så skiner solen från en blå himmel igen! Och cyklamen har befriats från sitt vattenbad.


Godisbit nr 2
Välförtjänt godisbit! Sonen kom hem med godis från skolan, en Kinder Bueno och det var precis vad han hade varit: bra! De hade haft tävling på engelskalektionen, de skulle skriva en text och sonen och två till var bäst och belönades därför. Attans så glad han var, vet inte om det var att få vinsten eller att vinna som var bäst. Själv tycker jag ju att det bästa var att han var så duktig!


Godisbit nr 3
Äntligen fixas taket! Bilden är från inne i sonens rum, det mögliga innertaket ligger numer nedskrapat på golvet i miljarder små flagor. Samma sak inne på två av toaletterna. Nu ska det spacklas slätt tak, det vackra krusidulliga har jag svurit åtskilligt över för det går inte att tvätta rent från el moho, möglet, som bildas varje vinter av den höga luftfuktigheten. De håller faktiskt på i skrivande stund, de har slamrat i hela huset sedan klockan 8 i morse. Det är ju ingen höjdare direkt att ha hantverkare hemma som slamrar och springer in och ut hela tiden så attans vilken tur att solen skiner och att det inte regnar.



Ingen höjdare heller är det att den vackra palmen numer inte står där den stod, de tog tyvärr fram yxan.
- ¡Pobre palmera! sa hantverkare Dani medan kollegan högg och jag kunde bara hålla med: staaaackars palm!

Jag gick in och höll för öronen, ville inte höra massakern. Men de har i alla fall gjort ett fint jobb med rabatten.

15 kommentarer:

  1. Trevligt att solen är tillbaka och på olika sätt. Och klart att sonen var glad och nöjd med att vinna ett pris på engelskan. Fullt förståeligt att du delade hans glädje.
    Möglet känns ju mindre trevligt. Men fint att hantverkare försöker komma till rätta med det. Men enkelt att få bort det är det ju inte. Mögelsporerna kan ju finnas i huset på flera platser. Kanske fler värmekällor och mer ventilation kan vara ett bra komplement som husägaren kan bidra med. Har vänner i Torrevieja som haft mögelproblem men det har varit knepigt att komma till rätta med var det kommer ifrån och få det åtgärdat mer långsiktigt. Håller tummarna.
    Synd om palmen men kunde den inte vara kvar så fanns det ju bara en skonsam död att välja på.
    Och visst blev det fint i rabatten. Men lite tomt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. De har satt in extra ventilation i badrummet och i sonens rum ska de ställa en avfuktare, så förhoppningsvis blir det bra. Möglet är ett alltför vanligt problem här.

      Radera
  2. Jättekul med en välfylld godispåse igen, även om den började lite väl "fuktigt" om man säger så. Först cyklamen som nog inte behöver vattnas på minst två månader gissar jag, och så möglet överallt. Men såååå bra att era husägare håller efter och fixar det hela. Inte så roligt att städa upp efteråt kanske, men hellre det än att leva i ett mögligt hus.
    Jättekul med en belöning till sonen för den lyckade engelska uppsatsen. Med hans bakgrund borde han ju vara "bättre" än klasskamraterna, och det är han!
    Synd att den fina palmen nu finns i "palmhimlen". Gillar inte heller när man "mördar" ett träd/en buske när den fortfarande lever... Nu kan du ju fundera över vad du ska plantera där istället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu ska ju solen skina ett tag framöver så cyklamen kommer nog rätt snart att vilja ha i sig lite mer vätska. Det går ju rätt fort ibland. Nej, jag har jättesvårt för det där med att ta bort växter som lever, finns det liv finns det hopp är ju min melodi i den världen. Stackars palm!

      I hans klass finns det några som har engelska som modersmål så det är väl bara lite extra kul då! Fast det är klart, modersmål innebär inte per automatik att man är duktig på språket.

      Radera
  3. Så kul med sonens framsteg och det är klart han var glad ... liksom mamma antar jag :)
    Bra att få bort mögeltaket, men trist med palmen!
    Hoppas du hittar något annat fint att plantera där!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi var så glada, nu är godiset uppätet också. Vi får väl se vad vi fyller upp med. Har en massa låga plantor jag behöver placera ut men det borde väl vara något med lite mer höjd. Och inte kraftiga rötter.

      Radera
  4. Vad duktig han är sonen! Och dom där godisarna är ju sååå goda också (hur nu jag vet det? ;-) ).
    Skönt att få taket åtgärdat.
    Men palmmordet... Har du bildbevis eller kommer det att bli olöst? ;-)

    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sonen gillar också Kinder!

      Nej, palmmordet är ännu olöst.

      Radera
  5. Utsikten från er terass är underbar, förstår att du gillar att sitta där och blicka ut.
    Mögel är trist. Efter regniga vintrar kan vi få ltevmögel på en vägg, under trappan i Italien. Vi har hittat ett medl att spruta på, anti muffa (��) heter det på italienska. Säkert inte nyttigt men effektivt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anti muffa, haha! Låter som något annat ... Har också anti moho-medel men oftast är de ju klorinbaserade och det är skitsvårt att hantera när möglet sitter i taket.

      Radera
  6. Hoppsan, gillar din cyklamen att bada!!! Fast det är nog tur att du räddat den upp ur vattnet igen ... Skulle gärna hoppa i din pool. Och njuta av utsikten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, den gillar inte några längre bad, inte ens fotbad.

      Tveksam till att du skulle hoppa i poolen just nu, det är 14 grader i vattnet, kollade just bara för din skull! Fast det är klart, folk hoppar ju i vakar ...

      Radera
  7. Ska gudarna veta hjr det är att ha hantverkare hemma i huset=) Skönt att regnet har avtagit och efter regn kommer en sol=) Här regnar det idag i Merida. Det är varannandagsväder. Surt värre. Snart är det hemkomst för min del. Duktigt av din son och såklart så ska de uppmuntras=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har faktiskt haft sol ett par dagar nu, det får gärna fortsätta!

      Radera
  8. Ja, skönt att regnet är över.
    Men vilken röra ni har, känner med dig!

    SvaraRadera