lördag 30 november 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 48

Ännu en vecka har bara försvunnit och jag förstår inte vart den tog vägen. Troligen försvann den i röran som vi har här hemma då hantverkarna inte är klara och ska komma tillbaka nästa vecka (hoppas jag!). Jag har inte suttit mycket vid datorn då den stått så dumt på köksbordet med underbar utsikt över trädgård, pool och hav men sittplatsen är knappast idealisk för kroppen och ögonen. I går kunde jag i alla fall flytta in i "mitt" rum igen.


Godisbit nr 1
Solig morgonstund! Jag väntade på att degen skulle jäsa färdigt i bakmaskinen så jag satte mig i morse ute i soffan med virkningen och njöt av de värmande solstrålarna. (Det ser ut som att jag där jag sitter är det skuggigt men det är motljuset.) Det gäller att njuta när man kan, det ska bli lägre temperaturer nu säger de som tror sig veta.


Godisbit nr 2
Jaktspår! Trots att vildkatten Tramse kommer nästan varje morgon och kväll och tigger mat så är det skönt att se att han kan förse sig själv också. Staaaackars pippi ...

Fast jag önskar jag hade en film som visar när jag ropar "Kisse!" och han kommer farande, redo för en munsbit! Lite svenska kan han, även om han är en spanjor.

Godisbit nr 3
Inga hål i tänderna! Sonen har varit hos tandläkaren i veckan och nix, inga hål! Duktig kille! Men han behöver borsta lite bättre på vissa ställen så nästa vecka ska han till tandhygienisten för lite rengöring och fluorpensling. Då ska vi också få reda på vad tandställningen han behöver kostar.


Godisbit nr 4
Fantastiska blommor! Titta vilken skapelse, så häftig! Det är en aloe vera som beslutat sig för att skicka upp sin blomsterstängel inne i hibiskusen så jag fick klippa fram den lite. Måste ta och klippa ned den ordentligt, det börjar bli för stor nu. Hibiskusen alltså.

Nu verkar vara tiden när suckulenterna blommar. Fascinerande växter.

Godisbit nr 5
Trevliga e-mail! Jag fick i dag ett e-mail som gav mig tips på vad jag kan skriva om och det är så roligt att få dessa! Framför allt är det så otroligt intressant att få höra hur andra har det med byråkratin i olika länder, det är inte bara Spanien som är ett byråkratieldorado.


Godisbit nr 6
Burkfunk! Alltså när det fungerar med burkarna i skafferiet så att kryp inte kommer in - eller ut. (filmen är 7 sekunder, det ekologiska rågmjölet från Carrefour - i en ziplock påse i en hermetisk påse med extra plast för öppningen - åkte i soporna med påsen. Burken är sanerad.)

I början kollade jag alla burkar i köksskåpet varje dag, numer kollar jag burkarna ungefär en gång i veckan samt med ett extra öga vid användning. Det känns som att jag har hittat ett sätt som fungerar - för tillfället, i alla fall. Produkter som inte ska in i kyl eller frys eller är konserverade läggs i en ziplockpåse, ned i en plastburk som jag dessutom spänner fast ett extra lager plastfilm över öppningen. Lite meck när man ska ta lite mjöl eller socker men hellre det än att kasta nästan allt i skafferiet igen.

Ekologosk må vara bra men jag väljer själv när jag vill ha extra proteintillskott.

8 kommentarer:

  1. Ja, det var lite tyst om dig den här veckan, men nu fick jag ju förklaringen.

    Motljusbilden är ljuvlig, jag njuter:-)

    Fjädrar är nåt jag inte gillar, jag får rysningar bara jag ser dom. Men en katt är ju faktiskt en "jägare", och det verkar inte finnas möss i området;-)

    Det är inte så lätt att nå alla ställen på tänderna. Jag vet. Hur man än gör (inklusive mellanborstar) så är det alltid nåt ställe som tandhygienisten anmärker på. Men toppen att sonen inte hade några hål.

    Blomman är otroligt läcker, fin - och synlig:-)

    Kollade filmsnutten innan jag läste din förklaring. Jag förstod faktiskt inte vad jag tittade på, men det gör jag nu. Bra att du verkar ha hittat en lösning på det äckliga problemet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns möss, vi såg spår av det inne en gång när vi drog ut frysen. Men numer har vi inte sett det sedan Tramse blivit mer frekvent.

      Visst är det äckligt med påsen! Tur jag hade den i en extra plastpåse.

      Radera
  2. Vilka fina godisbitar! Så bra att du hittat en lösning till att hålla de objudna proteinerna borta. Zippåsar är jättebra. Hitintils har vi mest haft glasburkar torrvaror och det har fungerat. Men några varor gör vi som du med .Zip påse och plastlåda.
    Blomman är en fröjd för ögat och en riktig godisbit liksom den fina motljusbilden. Skönt att hantverkarna börjar bli klara och hoppas också att möglet fått hjälp att försvinna.
    Trevlig första advent.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, zippåsar är bra. Fast sortimentet med plastpåsar är ganska magert i Spanien, faktiskt. Konstigt.

      Möglet kommer ju aldrig att försvinna men jag hoppas att det i alla fall blir bättre nu!

      Radera
  3. Trevliga godisbitar ... eller ja, det beror ju på förstås. Trevligt i alla fall att sonen inte hade några hål. Verkligen en vacker och speciell blomma! Härligt att hantverkarna snart är färdiga och bra att att Tramse kan klara sig själv. Filmsnutten är mindre trevlig, men så bra att du förhoppningsvis slipper småkrypen med lite extra arbete ... det är mödan värt i alla fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, när man ser den där äckliga larven som kryper runt instängd i påsen så känns det som att jag kommer inte sluta använda "både livrem och hängslen" i köksskåpet. Det funkar ju.

      Radera
  4. Vi njuter av den (troligtvis) sista soliga morgonen på ett tag här nu. Har varit helt underbart väder, men från och med imorgon ska det regna några dagar. Får se hur det blir - dom har haft fel förr, sajterna. Fast troligtvis har dom rätt denna gången, för jag har tvättat fönstren inför julens intågande idag.

    Jag ser fram emot Kisse!-filmen!

    Skönt att du har fått tillbaks din plats och att du har fått ordning på burkförslutningen. Det bådar gott såhär inför julen :-)

    Ha en fin första advent!

    SvaraRadera
    Svar
    1. I natt regnade det lite men just nu skiner solen!

      Gu vad jag skrattade åt Tramse i går. Jag kastade ut en korvslant till honom på plattorna och han for efter den. När han stannade till vid munsbiten så hade han så hög fart att han höll på att slå en kullerbytta, hela rumpan lyfte!

      Advent! Jisses! Jag har inte ens några ljus hemma, har missat det!

      Radera