söndag 10 november 2019

Skyltsöndag nr 129 - Uppåt väggarna i El Pinillo

Jag var i förra veckan vid stora Carrefour i Torremolinos. Det ligger i industriområdet El Pinillo och här finns alla möjliga sorters butiker och industrier.

Jag stannade till vid den gigantiska kinabutiken som ligger där, behövde kolla om de hade några bra burkar till mitt köksskåp, sådana som kryp inte kan ta sin varken in i eller ut ur. Jag parkerade bilen och promenerade då förbi dessa byggnader:


Så himla smart, de har målat sin logga på fasaden istället för att skaffa en stor och antagligen dyr skylt. Synd det var stängt för regalos betyder gåvor, presenter. Jag var ju på jakt efter en present också.


Vägg i vägg låg ett gym. Nu är ju jag inte någon som springer på gym men från 15 € per månad, det låter som ett ganska bra pris. Eller hur?


Där handlar det definitivt om fiske! Det är dem man ska kontakta om man vill ut och fiska tonfisk, de säljer fiskeprylar och anordnar fiskebåtturer.


Den här gillade jag! Papecor! De säljer skalad och skuren potatis, papas som de kallas för i Latinamerika, patatas här i Spanien (ungefär, det beror på vem man frågar, båda orden fungerar i alla spansktalande länder).

~ ☺ ~

Apropå papas (med betoning på första a:et) så är det viktigt med accenten i spanskan. För sätter man accent på så det blir papás (med betoning på andra a:et), då pratar man om pappor. Vilket ju är passande i dag!

Mamma, kan du ge pappa en kram från mig i dag på fars dag!

(Jädrans vilken snygg övergång jag gjorde nu! Det måste ni väl ändå hålla med om!)

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

16 kommentarer:

 1. El Pinillo är ju nästan ett konstprojekt! Alla skyltar som du visar verkar vara handmålade. Så himla bra, charmigt och personligt. Fiskaffärens och Papecors skyltar är ju hur fina muralmålningar som helst. Verkligen ett sympatiskt industriområde/shopping center. Bra fångat! Du borde åka dit lite oftare;-)
  Övergången till Fars dag var verkligen proffsigt:-)
  En vacker och fin skyltkavalkad hos dig:-) Tusen tack för den och länkarna:-)

  PS. Hade nästan räknat med att jag skulle få gissa på nåt igen, men det kommer antar jag;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här ligger liksom som framsidan av området och många kör förbi till Carrefour. Det lönar sig nog att ha en fin fasad då, Baksidan är inte lika upphetsande ...

   Om lurendrejerier och gissa på saker, lovar inte att det kommer igen. Kan vara så att kulmen är nådd. Fick förklara vad kulmen var för sonen när jag berättade om mitt bloggtilltag.

   Radera
 2. Trevligt med en utflykt hit och många fina skyltar fanns samlade på ett och samma område. Bra fångat! Har bara passerat här men tror fler butiker/industrier tillkommit.
  Men! Det är ju "fars dag" så sonen borde väl utdelat kramen. Å andra sidan är det ju tanken som räknas. Visst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns mycket där i gyttret av lokaler, det märkte mannen min och jag när vi letade efter en speciell tillverkare.

   Men! Det var ju MIN mamma som jag bad ge MIN pappa en kram! :D

   Radera
 3. Jadå, jag håller med dig om att du gjorde en snygg övergång! Det gjorde du bra!
  Det är fiffigt och också mycket snyggt att måla direkt på väggen, sparar pengar dessutom. Toppenfin skyltning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, riktigt nöjd med övergången! :D

   Ja, jag tyckte det var smart med direktpåväggskyltning!

   Radera
 4. Härlig skyltning ... och absolut en snygg övergång! Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, känner mig nöjd där med övergången, som värsta proffset!

   Radera
 5. Verkligen fina skyltar här! Fiskeaffären var ju rena rama konstverket de luxe! Gillade potatisen också :-)

  Allra bäst var nog övergången. Haha! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst var övergången bra! Var lite inne på att blanda in soffpotatisar också, pappa sitter just nu mycket i soffan för han har så ont i foten. Men jag tänkte att det var kanske inte så snällt. Stackars lille pappa!

   Radera
 6. Snygga skyltar! Inte visste jag att det finns specialaffärer som säljer skalad och skuren potatis ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tippa på att det är för restauranger. I industriområdet ligger många företag som riktar sig till mayoristas, dvs de som köper in mycket. Tror inte jag kan gå in där och köpa en påse skalad potatis. Men man vet ju aldrig! Skulle vara intressant att se hur det ser ut bakom dörrarna, om det skalas och skärs för hand eller med maskiner.

   Radera
 7. Hej Emma!
  Skulle adrig komma i håg att fota skyltar...fast jag gör ju det på min nya och gamla cafeterías :)Blir lite enahanda :-)Bekvämt för dig där på området, skylt på skylt.
  Ja grattis alla pappor i går. Själv har jag inga som är äldre än jag, vore ju konstigt :-)Ja så klart om dom levde men borde då vara 95 år minst.
  Ha en bra annandag fars dag som min kompis Leffe skrev, om det inte blåste spå f-b så kunde man fira i alla fall på mitt nya favofik...
  Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hej,
   Det blir lite som att man ser mer skyltar i sin värld när man börjar delta i Skyltsöndag! De är överallt! Fast alla är kanske inte så roliga att visa upp alla gånger.
   I lördags skulle i så fall ha varit fars afton? Haha!

   I dag är det lugnare men fy sjutton så ruggigt det blev på en gång! Mys lite på dit favvofik! Kram

   Radera
 8. Vilka läckra skyltar, och sicken snygg övergång där på slutet. Papas, papás, pappa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är viktigt med accenter i spanskan! I franskan kan man ju skippa dem om man skriver med versaler (om jag minns rätt) men i spanskan går det inte.

   Radera