måndag 16 mars 2020

En "sån dag" ...

Här är en av orsakerna till varför jag inte gillar att städa, det blir alltid stora projekt!

Jag tog i går fram torrmoppen och svischade runt med den lite här och där, sopade till exempel upp myror som för sjunde gången fått sig att svärma inomhus men träffat på en rejäl myggsprayning. Jodå, det funkar med det med.

Hur som helst, moppen började se färdig ut för en tvättning så jag öppnade skåpet under diskbänken för att plocka fram en ren.


När jag gör det så hängde det mesta med ut på golvet: rullar med soppåsar i olika storlekar, rena disk- och dammtrasor, diskmedel, rengöringsmedel ... En jäkla röra helt enkelt!

Egentligen brukar det vara ganska prydligt. Jag har två Mercadona-kassar ståendes där under så sakerna är lite ihopsamlade. Intill dem står alla rengöringsflaskor och sprayburkar. När jag lyfte ut kassarna så såg jag att det var lite blött under och under sprayflaskan för ugnsrengöring har det blivit en rostring. Dessutom låg det en mysko rostig historia på skåpgolvet, en helt genomrostad platta som blivit till en rostig och smulig ring.

Vad var det nu som läckte?!

Jag tittade på alla rör och fästen från vask och diskmaskin men allt såg OK ut, inget som droppade. Men så tittade jag upp lite högre upp, längre in. Vad var det där?


Jo, det visade sig att på ovansidan av diskbänken sitter den ögla där det egentligen ska sitta en vaskpropp i en kedja. Proppen och kedja har jag aldrig sett, bara den där runda metallbrickan intill kranen. Då fästet på undersidan rostat sönder totalt kunde jag lyfta öglegrejen rakt upp och där var det ju hål. Fritt fram för vatten att rinna ned på rena trasor och diskmedel när man står där och slabbar med disk.


Jaha ...Suck. Så där kan det ju inte vara.

Men en sak i taget. Först ägnade jag en lång stund åt att göra rent under diskbänken och snygga till, kasta en del flaskor och trasor. Nu är det fint där igen, det var väl egentligen välbehövligt.

Sedan var det dags för hålet i diskbänken. Det måste ju täppas till omgående. Jag hade visserligen silikon hemma men det var ju bara halva lösningen, hålet måste ju proppas igen med något ...


... i alla fall temporärt. Häpp!

En mer permanent lösning kräver nog en tur till järnhandeln så det får vi ta senare.

11 kommentarer:

 1. Hahaha, jag tycker korken är riktigt snygg där, ta lite silikon runt om och låt den vara kvar.
  Jag trodde att din första bild var ett nytt virus, tack och lov att det bara var en mopp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen det har du ju rätt i! Eller kanske en närbild på det allergen jag reagerar på, jag som är allergisk mot städning!

   Radera
 2. Tänkte som Anette här. Ett nytt spanskt virus. Men alltså en mopp. Bra att få skåpet städat och en del extrajobb blev det. Men nu vet du var det läckte och har fått stopp på det. Tyckte du fick till en bra korklösning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte tänkte jag på att det liknar ett virus! 😊 Tyckte bara det blev ett roligt foto.
   Ja, nu är det rent där. För stunden. Det blev en lite korkad lösning, så att säga.

   Radera
 3. Tänkte också som Anette - hahaha:-) Det där med att samla massa flaskor med mera under diskbänken har vi slutat med. Ungefär av samma anledning som du råkade ut för. Alltså nej, vi hade ingen trasig "proppgrej", men väl gamla metallburkar som brukar rosta av sig själva. Å det är ett rent helvete att få bort rosten...
  Som vanligt är du väldigt kreativ vad gäller praktiska lösningar. I ditt nästa liv blir du kanske ingenjör;-)
  I Spanien sitter ni väl i "husarrest" just nu, så det var väldigt smart att komma på denna smarta lösning med korken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, här skriver man om något helt annat än det tröttsamma viruset och det första folk ser är ett foto på virus! :D Den skitiga moppen är cerise så det hade knappast varit bättre.

   Korken måste anses vara temporär för det kan knappast vara särskilt hygieniskt med den där i långa loppet. Jag har börjat fundera/klura på en annan lösning. Får se hur det blir med det!

   Radera
 4. Första tanken när jag såg bilden var densamma som de andras ... ett virus!
  Smart lösning med korken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmmm ... Om jag visat det fotot för en månad sedan, hade alla sett samma sak då? Lite intressant faktiskt.

   Radera
 5. Haha! Alla är av nån anledning väldigt virusinriktade just nu. Precis samma tanke slog mig.
  Varför fixa en permanent lösning? Det är väl bara att byta ut den där korken med jämna mellanrum så blir det inte alls ohygieniskt och dessutom kul att se till att man har material till det hela :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag förstår inte varför alla ser virus överallt just nu!

   Njae, tror inte jag vill ha korken där hela tiden. Har en annan tanke som måste få mogna lite först. Tror inte ens den kräver en tur till någon järnaffär.

   Radera