lördag 14 mars 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 11

En lite konstig vecka har det varit, mest har man ju bara suttit och tittat på siffror som räknar uppåt. Mannen min undrade om jag verkligen skulle skriva något Lördagsgodis i dag ens men det är klart att jag ska. Det finns godisbitar också!


Godisbit nr 1
Vackra molnformationer! När jag kom hem en eftermiddag så såg det ut så här på himlen. Vackert, eller hur! Det är vinden som skapar dessa ränder av molnen, säger mannen min. Här på den lilla filmen syns mer (9 sekunder lång):Godisbit nr 2
Temporärt körkort! I måndags var mannen min och jag och hämtade mitt temporära körkort, det gick för en gångs skull utan något att anmärka på (bortsett från den där nummerlappsautomaten som alltid ska krångla). Så nu är det bara att vänta cirka en månad, mitt spanska körkort ska då komma i brevlådan. Ja, har jag väntat sedan augusti så kan jag ju vänta lite till. Sedan ska vi väl kunna avsluta detta körkortsspektakel!


Godisbit nr 3
Fyllda hyllor i skafferiet. Det känns alltid skönt när jag tittar in i vårt matskafferi och ser att där finns det mesta vi kan tänkas behöva, nödfallsmat blandat med vanliga stapelvaror. Att det inte ser ut som platsen för hushålls- och toapapper på Lidl i veckan är jag ju glad över:


Vi är många som undrar över toapappersinköpen. Pasta och ris förstår jag fullt ut, men som sagt toapapper i mängder? OK, helst vill man ju inte stå utan men det är ju inte en livsnödvändighet, inte om man är hemma. Och det ska vi ju vara. Eller var det alla Madrid-bor som kom hit och fyllde på i sina kustbostäder, kanske?


Godisbit nr 4
Gräslök! Tovan jag har växandes i en stor kruka vid köksdörren såg risig ut så jag tog saxen och klippte rakt av. Kan det ha varit för två veckor sedan? Se så frodig den är nu! Det blir gott med några strån i pastasalladen jag tänkte göra till middag i dag. Och nybakat bröd till det, degen är på gång i bakmaskinen just nu.

10 kommentarer:

 1. Eloge att du fick ihop en skål med godis även idag:-)
  Molnformationen är ju nästan som ett konstverk, läckert!
  Stort GRATTIS till ditt temporära körkort. Måste dock medge att jag kommer sakna dina rapporter.
  Du har då verkligen ett välfyllt skafferi. Där ligger vi i lä, rejält dessutom. Att vårt skafferi är "tomt" jämfört med ditt beror nog på att vi för ett tag sedan kunde konstatera att mera än hälften av burkarna/tetrorna som fann där hade passerat sina bäst före datum för länge sedan. Så vi fick slänga alla "bra att ha" grejer. Men, men vi klarar oss nog i några veckor i alla fall.
  Ditt gräslök ser verkligen välmående ut. Älskar gräslök och lite flingsalt på en macka med Philadelphiaost.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, BP!

   Det svåra med fyllda skafferier är ju att det är lätt att det blir för gammalt det som står längst bak. Det upptäckte jag ju inte minst när vi hade krypinfestation i höstas. Några förpackningar var bäst före men å andra sidan så är jag inte stenhård på datumet, mest intresserad av om det är ätbart eller inte. Vilket det ju oftast är.

   Ja gräslök med phillyost är en superkombination! Jättegott med keso också.

   Radera
 2. Vad trevligt med lite godisbitar i de just nu dystra tiderna i Spanien. Kan behövas. För idag på eftermiddagen drogs ju svångremmen åt rejält i Spanien med verkan från måndag. Men säkert bra. Spanien ligger ju två nu på listan i Europa över smittade och många har ju avlidit. Nu har väl alla redan gett sig iväg till påskfirandet

  Molnformationerna var jättefina och såg ut som vita lodräta vågor på himlen. Grattis till att det temporära körkortet . Lång handläggningstid har det ju varit. Men nu så. Helt klart en godisbit.
  Vad gäller att ha mat och förnödenheter hemma så är det alltid bra att ha. Jag är van sedan jag var liten att det skulle finnas hemma så att man klarade sig i ett par veckor. Så även nu. Men fylle rpå med färskvaror, frukt och grönt.
  Funderade igår på om folk har köpt hem toapapper, alvedon, ris och pasta, plus konserver för ett helt liv.
  Önskar er en fin helg. Och tur med vädret bör ni ju ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många påskfiranden ställs ju in som det verkar. Andalusien fick sig ju en påfyllning med insjuknade i och med alla Madridbor som flydde sin hemstad. Känns inte så bra men vad vet jag, kanske man gjort samma sak om man haft alternativen.

   Ja, skönt att nästa fas har inletts i körkortshistorien. Jag hoppas det är den sista på tio år!

   I dag regnar det! Eller det kom tio droppar i alla fall. Det är jag faktiskt lite tacksam för. Så torrt!

   Radera
 3. Det blev en bra godisblandning i alla fall :) Molnen är verkligen fina ... såg sådana här också, men det var en kväll och blev inte alls bra på bild.
  Så bra att du fått ditt temporära körkort - och ett välfyllt skafferi är aldrig fel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fantastiskt med dessa moln! Jag trodde att himlen alltid var blå här, det är ju alltid det på alla foton. :D Men oj så fel det var.

   Radera
 4. Klart att det finns godisbitar även fast läget är lite... konstigt och annorlunda just nu.

  Moln är oerhört fascinerande! Du hade verkligen hittat några läckra där :-)

  GRATTIS till körkortet! "Plötsligt" händer det :-)

  Riktigt sådär välfyllt förråd har vi inte (långt därifrån) men vi klarar oss en bra stund. Toapappershysterin är total nuförtiden...

  Gräslök är väldigt gott. Vi har ingen egen tuva, men brukar köpa färsk på Mercadona eller Consum.

  Duktigt fixat med godisskålen - vi behöver positiviteter också inte bara corona-elände :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart konstigt och annorlunda läge.

   Den där gräslökstuvan, jag undrar om det ursprungligen inte är en tuva från butiken. Eller frösådde jag ...? Jag har en tuva till, den är i alla fall medtagen från mitt föräldrahem! Den borde nog får lite ny jord.

   Det finns nästan alltid något att glädjas över, om då bara ett roligt moln eller ett vackert löv. Det gäller bara att komma ihåg det.

   Radera
 5. Hej Emma!
  Otrolig himmel, nån gång har jag sett det men inte här.
  Madridborna åker nog hem igen...inga playor öppna och lekplatser och torg att umgås på...bara gå och handla och rasta hundar...men dom kan ha smittat ner folk redan...tror vi fått dom 2 första fallen i Torre.
  Mannen här har lite abstinens, inget fik med tidning på morgonen, ingen prommis på piren. 1.5km x 2, inget gaggande på torg och parkbänkar...man skulle ha haft hund :-)Ha det så bra! Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de som är vana att hela tiden vara ute bland folk kommer nog att få lappsjuka efter dessa två veckor!

   Radera