söndag 1 mars 2020

Skyltsöndag nr 135 - Goldisc

Om man går eller åker utmed tåggatan i Fuengirola är det svårt att missa denna butiken:


Goldisc heter den och där köps och säljs det gamla skivor, det vill säga vinylskivor och CD-skivor. Tänk, man får räkna in CD-skivor som gammalt nu.


I alla fall, iögonfallande målning på fasaden! Riktigt snyggt gjort. När vi flyttade hit var det blå bakgrund och andra artister. I dag är det Michael Jackson, Bob Marley, Gene Simmons, Jimi Hendrix och ... ja, vem det nu är där längst till vänster ... Fasen! Höger! ... som pryder fasaden. Ah, lite sökning berättar att det är rapparen The Notorious BIG. Han var tydligen stor inom rap-världen.

Vem som har målat vet jag inte men bra gjort är det. Som sagt, det är en fasad som man ser!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

10 kommentarer:

  1. Är faktiskt riktigt glad att du är med igen, på Skyltsöndag alltså:-) Har saknat dig och dina fina bidrag.
    Den här graffitin är ju otroligt skickligt gjord! Hur fick konstnären till ansiktena så proffsigt? Helt fantastiskt faktiskt. Själv kände jag igen Michael Jackson och Bob Marley, resten... Vilken research du gjort med att hitta rapparen som jag aldrig hört talas om. Sååååå mycket man lär sig!

    Ett toppen bidrag såklart:-) Tusen tack för det och länkarna:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt, lite härligt att vara saknad! :D

      Jag fattar inte heller, konstnären måste ha målat med pensel, inte sprayat.

      Rapparen hittade jag för jag sökte på Goldisc och tittade på bilder, hittade deras Instagramkonto och där var rapparen omnämnd. Annars hade jag nog inte lyckats, helt ointresserad av den musikstilen.

      Radera
  2. Väggen lägger man ju verkligen märke till och säkert tittar man in i butiken just för att se vad som kan finnas där-
    Jag tycker målningen är väldigt snyggt gjord. Bob Marley och Michael Jackson kände jag också igen. Men vad gäller rappare har jag ingen susning. Är inte riktigt min musiksmak.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, rapparen viste jag inte heller, visste inte knappt när jag fick namnet heller. Har hört det men kan absolut inte förknippa det med något. Inte alls min musiksmak!

      Radera
  3. Mycket välgjord graffiti!
    Tack för att du visar den, har varit i Fuengirola några gånger av o till men missat väggen helt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den ligger på tåggatan,på den del av vägen där det är delat, nära station Los Boliches. Snygg är den, kunde inte hitta namnet på vem som gjort den. Lite miss av konstnären, faktiskt.

      Radera
  4. Haha! Det där med höger och vänster är supersvårt! Inte så konstigt kan jag tycka eftersom dom byter plats med varann så fort man vänder sig om... ;-)

    Superfina målningar! Man ser ju direkt vilka dom är. Utom rapparen då, men det är ju på grund av ointresse och inte för att den figuren är dåligt gjord. Tror jag. Vet ju inte hur han ser ut i verkligheten.

    Snyggt skyltat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså jag tänkte inte på att jag skrev fel utan det bara blev och sedan fick det vara. Så hopplöst! Ja, du vet ju.

      Precis som du säger, målningen av rapparen är i samma klass som de andra. Han är för oss bara okänd.

      Radera
  5. Vilken skyltvägg och konstverk!!
    Viss väggkonst är superp men gillar inte klotter bara för att det ska klottras. Såsom dessa höginkomst, medelålders grabbarna i Stockholm som klottrar på deras fritid??? Till vilken nytta?
    Varför gör man det egentligen...

    SvaraRadera
  6. Jag passerade denna väggmålning för drygt en vecka sedan och tog några bilder, men visste inte att det var en skivaffär.

    SvaraRadera