tisdag 7 april 2020

Gemsweekly Photochallenge vecka 15 - Klippa

Jag hade först tänkt att skriva om att sonen börjar se för bedrövlig ut i håret, att jag måste klippa honom. Men det har jag redan skrivit om och dessutom så har jag inte tagit fram saxen än.

Det finns dock annat att klippa i. Som hibiskusen!


Det känns nästan lite löjligt när jag tänker hur jag ömmade för mina krukade hibiskusar i Sverige när jag nu nästan svär för att den i trädgården växer så! De krukade tog lillebror hand om när vi flyttade. Jag hade en vit hibiskus som är så vacker, 'Dainty White' heter den, även kallad 'White Swan' och svägerskan rapporterade tidigare när den blommade.


I helgen plockade jag fram sekatören och började klippa lite. Ansade lite. Jag insåg att det blev ju bara löjligt och gick och hämtade grensaxen.


Den där grensaxen är nästan för bra! Den klipper av tjocka grenar som om vore de grässtrån. Det är lätt att man dras med i klippandet, om man säger så!


Inte så mycket är kvar av busken ...


Eller jo, det finns kvar i form av de tjockare grenarna som ska få torka. De blir bra att få igång elden i brasan med i höst.


Resten är nedklippt i småbitar och lagda i sopsäckar. Nu kommer det där som är jobbigt: de ska upp till sopstationen och slängas också! Det tar vi en annan dag.

📷

Detta är min personliga tolkning av Gemsweekly Photochallenge med homonyma ord.
Klicka gärna på länken, där visas de andra deltagarnas tolkning i text och/eller bild av samma ord.
Jag samlar mina bidrag under etikett Gemsweekly Photochallenge.

32 kommentarer:

 1. Visst är det A&O att ha rejäla verktyg när man ska klippa och ansa växter. Ja, alltid när man ska göra något...Och resultatet ser ju väldigt bra ut.

  SvaraRadera
 2. Hade det inte varit du hade jag sagt att det är också en slags sysselsättningsterapi under karantänen. Men efter att ha följt dig ett tag så vet jag att du hade klippt ned buskarna även i "frihet".
  Tänker lite grand på Ama:s Anders som ju också gillar sekatören. Men en grensax skulle jag nog inte ge honom i present;-)

  Gillar dina alltid så personliga och "upplevt-irl-bidrag" till Sannas tema. Det är du nog ensam om:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hör och ser att det är många som pysslar i trädgården just nu. Jo, den hade klippts oavsett situation. monsterhibiskus!

   Ama-Anders fanns i bakhuvudet när jag skrev detta inlägget. :D

   Kul att du gillar mina vinklingar och tolkningar.

   Radera
 3. Det blev ett redigt klipp det där! Nödvändigt med prima verktyg - och även om det kan verka brutalt, så fattar jag att det är nödvändigt ibland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade nog kunnat klippa en hel del mer, men lite feg är jag.

   Radera
 4. Anders låter hälsa att han tycker att det är på tok för mycket grönt kvar, sen blev han väldigt intresserad av den där grensaxen... ;-)

  Snygg tolkning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte på honom när jag skrev inlägget. Och jo, lite mer hade jag kanske kunnat klippa. I parken här utanför är det jäms med fotknölarna emellanåt.

   Radera
 5. Tur att du har olika slags saxar! Sonens hår skulle kanske se något tilltufsat ut efter en omgång med sekatören. Vilken hibiskus du har, stor vacker och frodig! Den kräver ett kraftigt verktyg för att bli snyggt beskuren. Skönt att ha en trädgård att pyssla i nu i Coronatider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, något hackigt hade det nog blivit med en sekatörhårklippning.

   Den där busken har nog stått där ett tag, den har en bra omkrets i mitten!

   Radera
 6. Man kan klippa på många sätt, tur att du inte klippte till, utan klippte av.
  Pasg hapus! Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast ibland skulle man vilja klippa till också. :D

   Radera
 7. Trevligt med en annan vinkling på temat. Busken kommer att bli jättefin igen. Det är bra att klippa ner ganska mycket. Hoppas ni snart få lätta på karantänrestriktionerna.
  Ingrid som önskar dig en glad påsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om några få veckor kommer den att vara tät och grön igen och med mindre kryp på, det var lite väl mycket löss och myror på den också.

   Radera
 8. Så du är även i klippatag=) Här gror allt och även håret. Snart liknar jag som den "spanska mossan" som växer på längden som min bloggvän har skrivit ett inlägg om idag. Bra jobbat med häcksaxen. Jag har även klippt ner en Ginseng buske. Avfallet slängdes igår=) Trevlig skärtorsdag <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, spanska mossan! Du får se till att skaffa färgmedel i alla fall.

   Hmmm ... mitt trädgårdsavfall står kvar. Hopplös med den där sista biten!

   Radera
 9. Synd att vi inte kan träffas på Blåkulla i år, men ha en riktigt GLAD PÅSK ändå :-D 🐣🐥🐈

  SvaraRadera
 10. Hej Emma!
  Få se om jag får iväg en kommentar...står bara och snurrar den där spamhindret...Datorn är väl inte så stark, gammal och sur.
  Håret ja...herregud så man ser ut...får ju inte gå ut men kan få hembesök har jag för mig. Ja eller blir det hästsvans :)
  Hibiskus älskar jag...då fina. Hade i kruka hemma inne men gick inte bra. Gula är min favorit! ¡Felices Pascuas! hoppas vi kommer ut ut snart :) Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har sina fördelar att ha lite längre hår just nu! Fast mitt börjar klyva sig i topparna och det är ju mindre bra.

   Ja, nu vill vi komma ut! Kram

   Radera
 11. Så härligt att kunna vara ute och pilla i trädgården äntligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jätteskönt! Fast här kan man ju göra det året om - om man vill!

   Radera
 12. Fantastiskt att ha en Hibiskus i det formatet! Lite annat än de vi har i Sverige. Kräver ju en del omvårdnad förstås. Hjälpte en bekant att klippa en hibiskushäck i Thailand en gång. Den var sådär 4 m hög....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fantastiskt med dessa växter man i Sverige har som krukväxter och se dem växa fritt!

   Radera
 13. Spännande att behöva klippa en hibiskus med grensax! Jag har inte lyckats få någon hibiskus att överleva länge inne men blir lite sugen att prova igen när jag ser dina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den var behövlig, grenarna var på sina ställen 3-4 cm i diameter. Längst in är den långt tjockare än så.

   Försök igen!

   Radera
 14. Mye jobb å holde det fint rundt seg. Men så er det veldig godt når det er gjort da. :) Her får vi ikke lov å levere noe på gjenvinningstasjonene pga. coronaen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en del jobb med en trädgård men jag tycker ju om det. Förutom sista biten, att städa upp och slänga ...
   Vi får slänga denna typen av trädgårdsavfall i de vanliga sopcontainrarna.

   Radera
 15. Rejäla verktyg att klippa med.

  SvaraRadera
 16. Tror att du var en av dem som rådde mig att köpa japansk grensåg i fjol. Det gjorde jag, och det var ett bra tips! Avundas dig den där hibiscusen. Men visst, den får naturligtvis inte breda ut sig hur som helst, inte när man har så mycket fint i trädgården som du har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hade en grensåg i Sverige, det är superbra när grenarna är ännu tjockare. Jag har en sådana med. Men en grensax är perfekt steget mellan sekatör och grensåg.

   Undrar hur stor hibiskusen blir om man låter den vara! Min fina rosenbuske står dessutom alldeles för nära så den kvävs nästan. Dumt placerat. Men de som planterade dem tänkte nog inte på hur mycket det växer. Det är det sällan man gör.

   Radera