lördag 16 maj 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 20

I dag blev det verkligen en stor påse med alla möjliga godisbitar! Hoppas de smakar!


Godisbit nr 1
Godiskasse! Fru Cuba (som är från Kuba) frågade om jag ville ha något från svenskbutiken för hon var tvungen att ta sig åt det hållet i andra ärenden.
- PUNSCHPRALINER! gormade mannen min. Själv kunde jag inte komma på något på rak arm.
Dagen efter ringde Fru Cuba och kollade om jag var hemma, hon var på väg förbi oss med bilen. Så hon hoppade ur och sträckte över en matkasse.
- ¡Es un regalo! sa hon och tackade för att vi hjälpt henne med en del papper inför deras ambassadbesök i början av mars.

Jag fattade ingenting, min hjälpinsats motsvarade knappast det som låg i kassen: Lingongrova, kaviar, prästost, räkost, punschpraliner, en burk med sill .... WOW! Vilken gåva!

Nu längtar vi till att vi ska kunna få gå över till fas ett och lite finare väder så att vi kan träffas och grilla lite. Det var ett tag sedan nu.


Godisbit nr 2
Typing test! Det här var faktiskt kul. Jag skriver inte så där vansinnigt fort och dessutom så skriver jag ofta fel på vissa tangenter, särskilt å, ä och ö (blev inte ens rätt nu när jag skrev dem!). Men på denna sida kan man kolla hur många ord man skriver under en minut, träna upp sitt tangentbordsanvändande samt även tävla. Lite kul tidsfördriv som kanske man lär sig lite på, att man blir lite bättre tangentnedslåare.

De har som sagt en tävling och då är det som en racerbana och man ska skriva en text och ju fortare och rättare man skriver av texten på skärmen, desto snabbare rör sig ens bil. Tänk så folk hittar på!


Godisbit nr 3
Goggle Translate-historier! Vilken tajming jag hade med mitt Gemsweekly Photochallenge-bidrag denna vecka där jag visade upp alla de roliga alster som Google Translate skapat åt mig under åren.

Det roliga är att det denna vecka har cirkulerat en sida från tidningen El País, från dess engelska sida. Folk har varit lite upprörda över att den engelska sidan på El País har översatt gubbens namn, han heter Casado och på engelska blir det Married, alltså att han är gift. Men nej, det är inte tidningens engelska skribenter som gjort detta utan någon har Google Translatat den spanska sidan och sedan spritt vidare. Google Translate ser som bekant inte skillnaden.


Godisbit nr 4
Mitt körkort! Kan ni tänka er, i onsdags låg mitt nya spanska körkort i brevlådan! Det var på dagen 9 månader efter att jag hade ansökt om det. Jo, jag ska nog ta och skriva ett inlägg om det hela, runda av det lite.

Men nu har jag det!


Godisbit nr 5
Ny fas! På måndag (18 maj) kommer även vi på Costa del Sol att få gå över till fas ett! Nu kan till exempel butiker och restauranger få börja öppna upp lite. På Sydkusten finns mer information om fas ett.


Godisbit nr 6
Njuta av stunden! Att sitta och läsa i de sista solstrålarna för dagen, njuta av ett glas vin medan glöden blir klar för spettgrillning, titta ut över den nyklippta gräsmattan! Jag har kämpat med den där attans gräsmattan, dragit upp mängder av ogräs, transplanterat gräs på ställen där det saknats från ställen där det inte ska vara (som i rabatten och upp över plattorna). Och jodå, det börjar ta sig!

Tänk om man kunde får datorn till att städa IRL också ...

14 kommentarer:

 1. Vilken generös present du fick av Fru Kuba som tack för hjälpen! Helt otroligt faktiskt! Det är bara att stå till tjänst även i framtiden;-)
  Typing test... tror jag hoppar över den. Skulle nog bli alldeles för besviken;-) Jag menar om jag inte ens kan skilja mellan "a" och "o" då är det nog kört;-)
  Stort, stort GRATTIS till ditt körkort. Bara nio månader, varav drygt två ju var coronamånader - imponerande... Hur länge är körkortet giltigt? Hoppas på minst 10 år, helst längre.
  Bra jobbat med gräsmattan. Är det du som ansar träden också? I så fall vet du ju vilket jobb du kommer att utföra i ditt nästa liv;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen generöst! Fast det är de alltid.

   Japp, nu har jag mitt körkort, helt otroligt! Trodde nästan att det skulle ta ännu längre tid pga pandemin. Synd man inte kan se det men jag tror det legat hos posten ett tag också. 10 år till nästa gång!

   Japp jag har klippt cypresserna. Så rakt det ser ut på fotot!

   Radera
 2. Vad roligt med så många godisbitar! Och kassen från fru Cuba kan jag tänka mig piggade upp på flera sätt- Så vänligt och generöst.
  Och körkortet! Äntligen! Grattis att det är i hamn.
  Mycket jobb med gräsmattan och fin är/blev den. Men jag hade helt klart delegerat det jobbet till andra familjemedlemmar och varit arbetsledare
  Skönt nu att även ni på sydkusten nu kommer att få ökad rörelsefrihet.Kan tänka mig att den är efterlängtad.
  Önskar er en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag njuter verkligen av innehållet!Jättesnällt av dem.

   Och äntligen är verkligen rätt ord för körkortet!

   De andra familjemedlemmarna är inte så intresserade av att bli delegerade detta arbetet med gräsmattan, om man säger så.

   Radera
 3. Att ha goda grannar är bra. Vi har bara trevliga och hjälpsamma människor i vår närhet.
  Man hör så ofta om grannar som bråkar, om både ditt och datt, så trist.
  Så nu ska ni äntligen få röra er utomhus igen, härligt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har grannar av båda slag, tyvärr. Men de flesta är glada och trevliga.

   Radera
 4. Snacka om godis i godispåsen från Fru Kuba! Otroligt generöst av henne :-)

  Stort GRATTIS till körkortet och framförallt stort GRATTIS till att ni får gå in i Fas 1 imorgon - det är verkligen en befrielse.

  Många godsaker den här veckan - härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var verkligen en godispåse som hete duga det!

   Skönt med körkortet och skönt med ett steg framåt i faserna, helt klart!

   Radera
 5. Många fina godbitar.
  Grattis till körkortet, äntligen!
  Svenskvaror, vilken lyx och dessutom un regalo, toppen!
  Lycka till i den nya fasen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev en riktigt stor och välfyll skål denna veckan, inga problem alls att hitta något att lägga i den!

   Radera
 6. Det må jag säga att det var en otippad överraskning att få svenska godisbitar.
  En riktigt fin godisbit var att du har fått ditt efterlängtade körkort. Grattis!!
  Även att ni äntligen kommer i fas 1.
  Vi har tyvärr inte märkt någon skillnad mer än att vi kan åka fler i bilen.
  Nu ser vi gemensamt fram emot det fina vädret <3
  Ps. Så knepigt att även att namn blir översatt av google och just slutresultatet blev married =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev verkligen jätteglad! Hur gott är det inte med Lingongrova med prästost och kaviar till frukost!

   Ja, skönt att körkortsbiten är avklarad.

   Vi kommer nog inte heller att märka av så väldigt mycket skillnad, egentligen. Det är mest det att jag hoppas att det är ett steg åt rätt håll i hela faderullan!

   Radera
 7. Vilken fantastisk gåva!
  Härligt att ditt körkort kommit! Äntligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det fint! Bröd, ost, godis är slut ... Liiiite kaviar kvar. Och räkosten, den får vi inte glömma!

   Radera