torsdag 21 maj 2020

Salong Sol som Sol?

Det finns gränser för vad man står ut med!


Det var verkligen dags att ta fram klippredskapen, sonens kalufs började bli hopplös!


Det var så långt så han började slänga med huvudet för att få bort håret från ögonen och att komma in till hårbotten för att tvätta ordentligt rent var ett helt företag för honom. Han har så himla tjockt hår!

Jag började med trimmern men det tog sådan tid att komma igenom allt så det var bara att börja klippa. Och klippa. Och klippa lite till ...


Titta, det var en son under allt det där!


Det vill säga under allt det där.


Medan jag ändå hade allt framme tog jag ett välbehövligt tag i mannen mins kalufs också.


Vi får ju egentligen gå till frisören nu men jag hade ingen lust så tro't eller ej men jag vågade klippa topparna på mig själv också! Jag hittade en video på tips om hur man kan klippa håret på sig själv om man har rakt hår så jag följde det, mer eller mindre. Mitt hår är i stort sett rakt och tunt så allt syns ju om det blir snett och hackigt men jag är förvånansvärt nöjd över resultatet! Det var så himla slitet, det smulade sig i topparna så nästan allt var väl bättre ...

Så! Nu är vi fina alla tre!

16 kommentarer:

 1. Vad fint hår de hade, båda två! Ja, du också förstås, men det ligger så lite av ditt på golvet :-)

  Jag har precis kommit från frisören. Kändes konstigt att sitta där med ansiktsmask på :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt hår är bara tunnt och flygigt. Om jag tar hela mitt i en toft är det som att ta luggen på sonen. Han har supertjockt hår!

   Förstod att det skulle vara mask på, kändes sådär så jag tog det värsta själv så får det bli en ordentlig klippning hos frisör när det lugnat sig.

   Radera
 2. Nu är jag ju väldigt förtjust i killar med långt hår, så jag älskade sonens kalufs. Samtidigt måste jag ge dig en komplimang för din klippning. Det finns verkligen ingenting som du inte kan göra. Bara inkludera frisör i din cv. Å att du lyckades med att klippa dig själv också. Otroligt!

  PS. Mannen din verkar ha mindre tjockt hår än sonen;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag gillar inte långt hår på killar. Sonens kaluft är bra på vintern men nu när det är varmt är det inte kul för honom. Mannen min hade samma typ av kalufs när han var yngre, det har tunnats ut med åren.

   Haha, hade i min ungdom funderingar på att bli frisör. Är i dag glad för att jag inte blev det, hade aldrig orkat med ryggen.

   Det är massor med saker jag är urusel på, städa till exempel.

   Radera
 3. Bra jobbat! Och minst lika bra gjort att testa. Och alla var nöjd. Kunde ju inte bli bättre.

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken kalufs han har, sonen! Min äldste hade det också, när han var tonåring - numer som 45-åring har han inte mycket kvar ...
  Bra jobbat och snyggt blev det! Heja dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han har så tjocka hårstrån. Och mängder av dem. Låter massor när man klipper av!

   Radera
 5. Jösses vilket tjockt hår han har, sonen! Och vad bra det blev också :-)
  Har har jag klippt Anders två gånger med klippmanicken. Första gången borde jag ha börjat med saxen för oj vilken tid det tog att komma igenom det hela och det proppade ihop sig i manicken hela tiden.
  Anders har "bara" klippt mig en gång. Undrar ifall han ska få gå lös en gång till innan jag vågar mig till frissan. Förstår inte hur hon ska kunna klippa mig och samtidigt stå två meter bort? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du ser, massor att ta ta sig igenom. Han hade räknat ut att det var sex månader sedan som jag klippte honom. Det har liksom inte riktigt blivit av ...

   Det bästa är att ta saxen först och köra med trimmern sedan och sedan köra finliret med saxen igen.

   Jag tror nog att ni båda måste ha ansiktsmask.

   Radera
 6. Ja, då var det klippt!
  Oh, vad skönt att få det gjort.
  Jag skulle verkligen tveka att gå till frissan under dessa omständigheter. Å andra sidan går jag ju ändå aldrig till frissan.
  Ha en skön helg i värmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte på dig, att du alltid klipper dig själv. Underlättar kanske att du har lockar, en liten miss syns inte lika lätt som i mitt raka hår som ju är klippt rakt av. Men jag tänkte att kan du så kan väl jag prova i alla fall! Och det gick ju bra den här gången ...

   Radera
 7. Du ser, du har en frisör i dig du med!
  Jag vågar tyvärr inte mig på mitt hår. Min man är trimmad. Jag har köpt färg till mitt hår så får jag vänta tills allt lugnar sig på salongerna. Otroligt att du fann din son bakom all päls =D
  Trevlig lördag <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag haft en kort frisyr hade jag inte vågat mig på mycket mer än luggen. Man som jag länkar till, han har en video där han klipper sig själv, typ den frisyr som sonen har. Han är lite "flamsig" men verkar väldigt duktig.

   Radera
 8. Men wow, så duktig du är på att klippa! Var/hur har du lärt dig det?
  Jag skulle aldrig våga ge mig på hår med en sax, haha. Dock var jag faktiskt hos frisören i mars. Hon har bara en kund i taget i salongen och såväl personal som kunder är extremt noga med att inte gå dit med några symptom.

  Får vi inte se bilder på din egen frisyr? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lärt mig själv! Först på lillebror och kompisar, sedan kom mannen min och sonen. Har till och med permanentat, färgat hår och slingat kompisar!

   Här är det nog ansiktsmask på, som Casa Annika skriver. Känns konstigt. Så jag avvaktar.

   Äsch, mitt hår är bara rakt och rakt av vid axlarna. Inte så mycket att se.

   Radera