lördag 30 maj 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 22

Lördagsgodisdags! I dag blev det visst godisbitar med lite syrligt innehåll också. Jaja, så blir det ju ibland.

Minipizzor!

Godisbit nr 1
Fungerande jäst! Torrjästen som levererades hem i förra veckan har blivit till frallor, bagels och pizzadeg i veckan som gått.


Oj så det har jäst!


Godisbit nr 2
Fas två på måndag! Från och med måndag 1 juni är merparten Spanien inne i fas två om jag fattat det rätt. Vi får gå till stranden och bada! Det lär ju bli spännande att se hur de som bestämmer och kontrollerar allt har löst detta. De pratar om köbildning (Nej, jag kommer inte att ställa mig i en kö för att få bada vid stranden!) för det får bara var ett maxantal som ska räknas ut beroende på hur stor stranden är, att man inte får vara längre än fyra timmar (Hur håller de koll på det? Skiftbyte, alla ska bort, nu är det dags för nästa gäng?), inga uppblåsbara saker, inga bollar (Va trist!), stranden ska saneras (Men allvarligt?! Vad ska de spraya ut nu då?), man ska inte dricka vattnet (Det brukar jag inte göra frivilligt ändå) ... Det blir nog en upplevelse, det här. Fast än stannar vi nog hemma, det är bara kring 22 grader i luften och det verkar bli lite sisådär kommande vecka.

Men härligt att vi nu tar ett kliv till mot det "nya normala"!


Godisbit nr 3
Detta inlägget! De har gjort om interfacet för Blogger, antar att det ska vara mer mobilvänligt. Fort kan man konstatera att mobilvänligt är inte samma sak som användarvänligt, dock.

Jaja, man vänjer sig ju vid det mesta här i livet. Som att man ska klicka nere i högra hörnet istället för uppe i det vänstra för att kunna skriva ett nytt inlägg, till exempel. Men just nu är jag bara glad av att jag klarade av att lägga upp bilder för det var fasen inte det mest självklara. Och hur 17 får jag nu fotot centrerat, tro? För det vägrar. Tvärvägrar. Klickar jag på att det ska centreras så hoppar bilden högst upp på sidan. Intressant ... Och inte kan jag lägga till någon bildtext.

Tack, jag avvaktar.

Så! Problemet löst. Jag gick tillbaka till gamla versionen. Det är inte så att jag vägrar den nya, det är bara det att de får fixa till felen först.

15 kommentarer:

 1. Så fint att torrjästen kom till så god användning.
  Och jag kan förstå att fas 2 välkomnas. Bara att kunna röra sig mer fritt är ju en skön känsla. Men man kan ju fundera över logistiken här vid stränderna. Skulle nog avstå bad men fint ändå att kunna vidga vyerna.
  Har förstått av andra att Blogger lägger om men fint att du kan ha kvar den gamla versionen. Är ju en fördel om den nya fungerar. Eller kommer man kanske att kunna välja vilken version man vill ha.
  Vet ju att det tidigare inte alltid fungerat att kommentera "Blogger bloggar" från mobilen.- Läsa har gått bra. Testade nu att läsa och det såg även ut som att det skulle gå att kommentera ditt inlägg. Bra så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det är bra att faserna kliver framåt för det stora hela. Men man läser om och om igen att folk haft fester då när det inte alls fick vara det och så smittades hela sällskapet ...

   Trodde ett tag att den gamla versionen, Legacy, skulle få leva kvar men i juli kommer den att tas bort. Så egentligen borde man gå över nu och ständigt skicka feedback på allt som är fel.

   Radera
 2. Ja, bagare står ju redan på din CV, så där blir det inget tillägg;-)

  Skönt för er att fas 2 börjar på måndag. Tror nog inte att det blir några större problem där. Jag menar det finns ju inga turister så någon större trängsel lär det inte bli. Dessutom har man ju tre eller om det är fyra "sittningar" automatiskt, åtminstone på Costa Blanca och i Torrevieja. Inte lika utpräglat i Benidorm.
  Bävar inför nya Blogger. Läste att även om man går tillbaka till den gamla versionen så gäller den bara till sista juni. Sedan är man tvungen att använda nya blogger. Den enda trösten för mig är att även WP har ett nytt redigeringssystem som flera bloggare kämpar med just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, fördelen i det här fallet är ju att det inte är lika mycket turister så kanske vi får plats. Det brukar ju vara si och så med det i vanliga fall. Har ju åkt hem några gånger för att det varit så attans fullt överallt.

   Ja, jag trodde först att Legacy skulle få finnas kvar men så är det alltså inte. SÅ egentligen så bör man gå över nu och peppra dem med alla fel. Läste att det är det bästa för sedan när den gamla tas bort kommer de inte att vara liga pigga på att rätta till felaktigheter i den nya heller, då går de över till nya projekt. OK ... Låter ju så där.

   Radera
 3. Bakning är inte min grej och bakning med jäst är verkligen inte min grej. Jag tror jag kanske har nåt fel på min termostat för att klara av det där med "fingerljummet" eller hur det var. Ja, ja. Det finns termometrar men jag har gett upp för länge sen :-)

  Fas 2. Själva badandet kommer jag att avstå, men det ska bli intressant att se hur det kommer att gå till. Reglerna som är i dom här faserna är nog lika svåra att förstå för både dom som ska följa och för dom ska ska kontrollera att det följs. Och det gäller inte bara baden...
  Men väldigt trevligt att vi fasar oss vidare till nästa fas :-)

  Nya Blogger... Jag fortsätter att trycka på "Inte nu" när det gäller Nya WP. Fasar inför morgondagen då det verkar som det kommer gälla "för all".
  Haha! "Fasar" är ett användbart ord i dessa dagar ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fingerljummet är ett taskigt uttryck för man kan ha så himla olika temp i fingrarna. Bakmaskinen fixar det däremot, bara att hälla i allt, den blandar och jäser. Sedan tar jag upp och bakar ut till frallor eller limpor och in i vanliga ugnen. Jag använder sällan bakmaskinen till att grädda brödet, det blir lite enahanda.

   Det är många fasor och faser vi fasar just nu.

   Radera
 4. Bra att jästet fungerar.
  Skönt att faserna går framåt. Hoppas allt går bra.
  Trevlig morsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jästen funkar jättebra! Så skönt att slippa tänka på att leta efter det i butikerna. Men antagligen kommer jag väl se de små paketen när jag går till Mercadona nästa gång. Bara just för att jag har hemma. Haha!

   Ha en fin och trevlig mors dag du med!

   Radera
 5. Hembakat är gott!
  Härligt att allt verkar återgå till det vanliga.
  Ja, det är lite jobbigt med nymodigheter ... men lite kul med utmaningar i alla fall!
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 6. Undrar om färskjästen är från Italien? När vi var på Madeira så fanns enbart torrjäst i affärerna förutom några gånger då färskjäst hade anlänt och då kom den från Italien. När den väl kom så gick den åt som smör på heta stenar. Alla köpte upp för att ha. Men torrjäst fungerar ju bra det med.
  God fortsättning på pingstdagen och på morsdag!

  SvaraRadera
 7. Inte alltid så självklart med det tekniska. Antagligen har blogger även stora problem.
  Ja, mycket ska jäsas och du verkar har mycket på gång. Du verkar använder din bakmaskin flitigt. Idag bakade jag LCHF frallor utan jäst. De blev helt okej=)
  Ja, så många restriktioner att följa så hälften kunde vara nog. Jag hade väntat ett tag och är vädret si och så där är det då ingen brådska. Visst hur ska alla dessa regler kunna följas smärtfritt......

  SvaraRadera
 8. Åh, skrev en lång kommentar som försvann, orkar intevskriva om den ��
  Ha det gott ��

  SvaraRadera
 9. Baka pizza, nu blir jag sugen på att göra det. Ibland behöver man lite inspiration.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 10. Den där pizzan ser urgod ut. Om Blogger: jag är lite glad att jag inte är ensam om att undra. Och ja, jag gjorde som du: gick tillbaka till det gamla, men om en månad är det väl godnatt och sen får man hacka i sig det nya om man vill fortsätta. Jag har aldrig kommit igång med att blogga via mobilen. Skriver nog för mycket text för det tror jag.

  SvaraRadera